اجرای طرح جامع ساماندهی محوطه گمرک آستارا



رسول امیدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به دنبال بازدید اخیر رئیس کل گمرک کشور و هیأت همراه از گمرک آستارا که در حاشیه مراسم افتتاح پروژه مشترک تیر الکترونیکی بین دو کشور ایران و آذربایجان صورت گرفت، ضمن ابراز ناخرسندی از وضعیت فیزیکی نامناسب پایانه مرزی آستارا به رغم موقعیت استراتژیک آن و فعالیت قابل توجه گمرک در اکثر رویه های گمرکی، دستورات لازم برای تسریع در اجرای پروژه ساماندهی محوطه گمرک آستارا صادر و بر رفع موانع موجود و دقت نظر دستگاه نظارت و پیمانکار در اجرای کیفی و فنی پروژه تأکید شد.

وی با اشاره به اینکه در راستای سیاست های گمرک جمهوری اسلامی ایران برای ساماندهی گمرکات مرزی کشور، اجرای سه طرح جامع در گمرکات آستارا، بازرگان و پرویزخان در دست اجرا است، افزود: با اجرای طرح جامع گمرک آستارا و ایجاد زیرساخت های لازم شرایط برای تبدیل این گمرک به یک گمرک پیشرفته، چابک و بهره مند از فناوری های روز دنیا فراهم می شود.

مدیرکل گمرک آستارا ادامه داد: فاز نخست پروژه محوطه سازی گمرک آستارا با اعتبار ۲۲۵ میلیارد ریال از شهریور ماه سال گذشته آغاز شده و تاکنون بیش از ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

امیدی تصریح کرد: طرح جامع گمرک آستارا به گونه ای خواهد بود که با تفکیک بخش های مسافری و تجاری از یکدیگر و اختصاص مسیرهای ویژه برای تردد مسافران، کامیون ها و سواری ها ضمن تسهیل و تسریع در عبور و مرور، ارتقای کیفیت ارائه خدمات گمرک و افزایش رضایت خدمت گیرندگان را در پی خواهد داشت.

مدیرکل گمرک آستارا رفع گره های ترافیکی ناشی از تداخل مسیرهای حرکتی موجود و همچنین چیدمان و جانمایی مناسب ساختمان ها، انبارها، باسکول ها و تجهیزات کنترلی نظیر ایکس ری، هدایت آب های سطحی به سمت دریا و رفع مشکل آبگرفتگی محوطه از دیگر مزایای اجرای طرح جامع گمرک آستارا اعلام کرد.

نقش مهم طرح ساماندهی گمرک آستارا در رفع مشکلات تخلیه و بارگیری

وی افزود: با اجرای این طرح مشکلات مربوط به تخلیه و بارگیری محموله های تجاری و تردد وسایل نقلیه مسافری در این گمرک برطرف شده و مهمترین مرز زمینی و دریایی شمال کشور از وضعیت مطلوبی برخوردار خواهد شد.

امیدی با اشاره به اینکه در راستای سیاست های کلان گمرک ایران در زمینه توسعه دیپلماسی تجاری و گسترش همکاری های گمرکی بین المللی به ویژه با کشورهای همسایه، علاوه بر راه اندازی پروژه مشترک e-Tir (تیر الکترونیکی) با گمرک آذربایجان بسترسازی و پیاده سازی سیستم های مورد نیاز برای ایجاد و راه اندازی دروازه مشترک تجاری بین دو کشور نیز در حال اجرا است، افزود: اجرای طرح جامع گمرک آستارا نقش مؤثری در تسهیل و اجرای بهینه دو پروژه مشترک مذکور ایفا می کند.

وی با بیان اینکه تأمین امکانات و رفع برخی از مشکلات موجود در پایانه مرزی و محوطه غیر گمرکی طبق قوانین و دستورالعمل های مربوطه (به ویژه دستورالعمل ساماندهی و تقویت مدیریت مرزهای مجاز زمینی کشور) برعهده سایر سازمان های متولی از جمله راه آهن و سازمان پایانه ها است، گفت: به عنوان مثال در مرز زمینی رفع موانع و اماکن معارض خارج از محوطه گمرک و همچنین تعریض پل موجود و احداث یک دهنه پل جدید که ضروری بوده و مکمل پروژه گمرک خواهد بود بر عهده پایانه (سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای) است.

مدیر کل گمرک آستارا ادامه داد: در بارانداز ریلی ایجاد زیر ساخت های لازم برای ارائه خدمات گمرکی از وظایف شرکت راه آهن می باشد.

امیدی تصریح کرد: برطرف شدن مشکلات موجود، امکان ارائه خدمات و تسهیلات مطلوب تر به تجار و بازرگانان، رانندگان و مسافران و در نتیجه رضایتمندی بیشتر آنان را فراهم خواهد کرد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «اجرای طرح جامع ساماندهی محوطه گمرک آستارا» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.