ساخت و سازها در مناطق سیل زده گلستان جان تازه گرفت / خرداد پایان وعده مسئولان به سیل زدگان



به گزارش خبرگزاری تسنیم از آق قلا، شیوع بیماری کرونا همه فعالیت ها را از جمله بخش عمرانی و ساخت و سازها را تحت تأثیر قرار داد و عملیات اجرایی بسیاری از پروژه ها را به تعطیلی کشاند.

تا پیش از همه گیری ویروس کرونا اوضاع ساخت و سازها در مناطق سیل زده استان گلستان، شتاب زیادی داشت اما این بیماری ترمز همه را کشید و سبب شد بسیاری از واحدهای مسکونی نیمه تمام بماند.

مسئولان به مردم سیل زده قول داده بودند که نوروز ۹۹ را در منازلشان جشن بگیرند اما پیش بینی ها درست از آب درنیامد و حدود ۱۷ درصد واحدهای مسکونی سیل زدگان ناتمام مانده است.

حالا اما با نزولی شدن روند این بیماری در استان، ساخت و ساز منازل مسکونی سیل زدگان هم جان تازه ای گرفته است. بسیاری از سیل زدگان امیدوارند تا تابستان از راه نرسیده، سرپناه خود را بسازند و در آن ساکن شوند.

عبدالقیوم پقه یکی از کسانی است که در سیل فروردین ماه سال گذشته، خانه اش خراب شده بود و اکنون در حال ساخت منزل جدید است. او به خبرنگار ما گفت: خانه ما خیلی قدیمی بود و به علت سیلی که آمد دیگر قابل سکونت نبود. البته سیل حدود یکماه در منطقه ما مانده بود و همین موضوع پی ساختمان های ما را سست کرد. خانه بعد از خارج کردن گل و لای ظاهر تقریبا سالمی داشت اما به مرود دچار نشست شد و دیوارها ترک برداشتند و کم کم این شکاف ها بزرگتر می شد.

او افزود: تقریبا نیمه دوم سال گذشته تشکیل پرونده دادیم و تسهیلات و بلاعوض را هم متناسب با پیشرفت کار به ما می دادند. فکر می کردیم تا آخر سال بتوانیم خانه خود را بسازیم اما بیماری کرونا این اجازه را به ما نداد و ساخت و سازها هم تعطیل شد. اما در روزهای گذشته دوباره کار ساخت و ساز شروع شده است. این بار امیدواریم در یکی دو ماه آینده بتوانیم خانه خود را تکمیل کنیم و از این وضعیت خلاص شویم.

در همین باره سیدمحمد حسینی، سرپرست بنیاد مسکن استان نیز در گفت وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: شیوع بیماری کرونا بر بخش ساخت و ساز مسکن هم اثرات منفی داشت و سبب کند شدن این روند شده بود. از ۲۲ اسفندماه سال گذشته ممنوعیت فعالیت داشتیم که تا ۲۲ فروردین این شرایط ادامه داشت.

او گفت: از روزهای پایانی فروردین ماه دوباره ساخت و سازها در مناطق سیل زده استان از سر گرفته شده است و امیدواریم براساس یک برنامه زمانبندی بتوانیم واحدهای مسکونی باقی مانده را بسازیم و تحویل دهیم.

سرپرست بنیاد مسکن استان ادامه داد: یکی از دلایلی که سبب شد نتوانیم همه واحدهای مسکونی سیل زدگان را تا قبل از پایان سال ۹۸ تحویل دهیم، ابلاغ دیرهنگام سهیمه های جدید به استان بود که این کار در سه نوبت انجام شد. واحدهایی که باقی مانده اند عمدتا واحدهایی هستند که در نیمه دوم سال، برای آنها پرونده تشکیل شده است.

او کمبود برخی مصالح ساختمانی را هم در این تأخیر ناخواسته اثرگذار دانست و گفت: در یک برهه زمانی با کمبود شن و ماسه و ایتال مواجه بودیم که با ورود بموقع استاندار و برخی دستگاه ها این کمبودها برطرف شد.

حسینی با بیان اینکه ۱۷ درصد واحدهای مسکونی سیل زدگان استان ناتمام مانده است، افزود: ساخت ۱۰۰ درصد واحدهای مسکونی خسارت دیده در سیل فروردین ماه سال گذشته در استان آغاز شد که برای ۹۷ درصد این واحدها فونداسیون زده شده استو همچنین ۹۵ درصد منازل مسکونی سیل زدگان در مرحله ستون، ۸۵ درصد در مرحله اجرای سقف و ۷۷ درصد نیز در مراحل پایانی کار قرار دارند و یا تکمیل و تحویل مردم شده اند.

به گفته او گلستان بین استان های سیل زده با پیشرفت فیزیکی ۸۴ درصدی واحدهای مسکونی سیل زدگان در رتبه نخست قرار دارد و پرونده بازسازی این واحدها تا پایان خردادماه امسال بسته می شود.

انتهای پیام/۵۸۲/ی
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ساخت و سازها در مناطق سیل زده گلستان جان تازه گرفت / خرداد پایان وعده مسئولان به سیل زدگان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.