۲۵ هکتار از اراضی همدان طعمه حریق شد



مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: در بهار امسال شاهد ۷ فقره آتش سوزی در ۲۵ هکتار از اراضی استان بوده ایم.

اسفندیار خزائی در گفت وگو با ایسنا، گرمای زودرس و خشکسالی زودهنگام مراتع در سالجاری را عامل اصلی حریق ۷ فقره از مراتع استان دانست و اظهار کرد: امسال عرصه برای حریق مهیا بوده و در سه ماهه اول سال ۹۸ شاهد آتش سوزی ۲۵ هکتار از اراضی در استان بوده ایم.

وی با اشاره به بارش های زودرس در استان در ماه های آغازین سالجاری خاطرنشان کرد: امسال با توجه به شدت بارش ها در فروردین و کاهش تداوم در اردیبهشت ماه نظاره گر خنک شدن گیاهان یک ساله در استان بودیم.

خزائی افزود: از ۱۵ اردیبهشت و ورود دام ها برای چرا به مناطق زمینه برای حریق در مراتع استان کاملا مهیا شده به گونه ای که هر ساله از تیرماه به بحران طبیعت نزدیک می شدیم اما امسال از اوایل خرداد و گرمای زودرس گیاهان خشک شده در معرض خطر قرار گرفته اند.

عامل ۹۵ درصد حریق ها، انسانی است

مدیرکل منابع طبیعی استان همدان ۹۵ درصد حریق های رخ داده را با منشأ انسانی اعلام کرد و گفت: عدم آگاهی و انجام عملیات مخاطره آمیز برای طبیعت باعث شده تا با کوچکترین جرقه ای از سوی گردشگر، مرتع دچار آتش سوزی شود.

وی همچنین تصریح کرد: ایجاد آتش بر در اراضی آسیب پذیر از اقداماتی است که به منظور جلوگیری از گسترش آتش در بیش از ۱۰۰ هکتار در هر شهرستان استان تعبیه شده است.

خزائی بابیان اینکه ۱۱ اکیپ تجهیز شده آماده ارائه خدمات در مناطق حساس هستند، عنوان کرد: با همکاری مدیریت بحران و سازمان آتش نشانی، یک مانور اطفاءحریق در شهرستان درگزین و بخش کرفس انجام شده و در بحث کنترل حریق بیش از پیش کوشا هستیم.

وی در ادامه از برگزاری کلاس های آموزشی برای جلوگیری از آتش سوزی در مراتع خبر داد و یادآور شد: برگزاری کلاس های آموزشی برای شوراها، دهیاران و همیاران طبیعت و همچنین ارسال پیامک های حاوی اطلاعات به صورت عمومی از دیگر اقداماتی است که توسط اداره کل منابع طبیعی استان صورت گرفته است.

۳۱۰ میلیارد ریال اعتبار جذب حوزه آبخیزداری استان همدان

مدیرکل منابع طبیعی استان همدان در بخش دیگری از سخنانش از جذب ۳۱ میلیارد تومان اعتبار برای طرح های آبخیزداری استان همدان خبر داد و عنوان کرد: امسال در ۲۷ حوزه آبخیزداری در طرح مدیریت جامع موفق به ارائه طرح های قابل اجرا بوده ایم و میزان اعتبار در این بخش را به دو برابر مدت مشابه در سال گذشته رساندیم.

وی در پایان اعلام کرد: در سال جدید تاکنون هیچ گونه واگذاری اراضی به بخش کشاورزی نداشته ایم و سعی بر این است که واگذاری بیشتر به گلخانه ها انجام شود تا سودآوری و کمترین ضرر را برای مراتع طبیعی داشته باشد.



انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۲۵ هکتار از اراضی همدان طعمه حریق شد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.