آیت الله مکارم شیرازی: علما و نخبگان اسلام در رفتار و کردار هم اتحاد مسلمانان را ترویج کنند- اخبار دین ، قرآن و اندیشه - اخبار فرهنگی تسنیم



به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیت الله ناصر مکارم شیرازی پیام خود را به سی و ششمین کنفرانس بین اللملی وحدت اسلامی ارائه داد. مشروح این پیام را در ادامه می خوانید:

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سید المرسلین و آله الطاهرین

«إن هذه أمتکم أمة واحدة وأنا ربکم فاعبدون»

قبل از هر چیز از همه شرکت کنندگان و برگزارکنندگان سی و ششمین اجلاس بین المللی وحدت اسلامی تقدیر و تشکر می کنم و میلاد با برکت سید المرسلین حضرت ختمی مرتبت محمد بن عبدالله صلی الله علیه وآله وسلم و سبط ایشان امام جعفر صادق علیه السلام را به همه شما و مسلمانان جهان تبریک و تهنیت می گویم.

از روزهای آغازین دعوت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم که اسلام همچون نهال کوچکی غرس شد تا هنگامی که درختی تناور گردید و به ثمر نشست، دغدغه آن حضرت، جلوگیری از تفرقه، اختلاف و نزاع در میان پیروان خویش بود؛ همان گونه که قرآن کریم فرمود «ولا تنازعوا فتفشلوا وتذهب ریحکم».

تجربه ناگوار امت های گذشته در اختلاف و تفرقه خصوصا پس از رحلت پیامبرانشان، شاهدی گویا بر این امر است. از این روست که در آیات قرآن کریم همواره بر وحدت امت و تمسک به ریسمان الهی و پرهیز از منازعه و مشاجره تأکید شده است. پیامبر واحد، کتاب واحد، قبلۀ واحد، مناسک عبادی واحد، همگی مسیری برای اتحاد امت و یکپارچگی است.

شعار اصلی این اجلاس «اتحاد اسلامی، صلح و پرهیز از تفرقه و تنازع در جهان اسلام»، شعاری دقیق و جامع است که اندیشمندان مسلمان از سراسر جهان با هم فکری، گفت وگو و مشارکت، می توانند راهکارهای اجرایی و اقدامات عملی در خصوص آن بیابند و در بسط و گسترش آن در کشورهای اسلامی قدم بردارند.

در این زمینه به چند راهکار اشاره می شود:

۱- اولین و مهم ترین وظیفه رهبران و مسؤولان کشورهای اسلامی آن است که اهمیت و ضرورت وجود امت واحده را درک کرده و در راستای تحقق آن، گام بردارند و برای بهره های سیاسی و اقتصادی، راه را بر نفوذ دشمنان امت اسلامی و اجرای دسیسه های آنان باز نگذارند و از استقلال جامعه اسلامی، صیانت کنند.

۲- نخبگان، اندیشمندان، مبلغان، خطیبان و همه کسانی که به نحوی در جهان اسلام تاثیر گذارند نسبت به ایجاد تفرقه در میان مسلمانان حساس باشند و علاوه بر گفتار، در رفتار و کردار نیز اتحاد مسلمانان را ترویج نمایند.

۳- با جریانات و گروه هایی اندک که در هر سو آتش اختلاف را روشن کرده و بر آن می دمند، مخالفت گردیده و با بی اعتنایی به انزوا کشانده شوند تا با رویگردانی مردم از آن ها، فرصت تحریک و آشوب پیدا نکنند.

۴- نقشه های شوم دشمنان به خصوص در ایجاد تفرقه و نزاع در جهان اسلام شناسایی و معرفی شود، زیرا شناساندن وابستگی این جریانات به بدخواهان و دشمنان، مانع از گرایش جوانان به این گروه ها خواهد بود.

۵- ترویج تکفیر از خطرناک ترین نقشه ها و فتنه انگیزی های دشمن بوده که هنوز خطر آن به صورت کامل از جامعه اسلامی رفع نشده است. توطئه ای که هم یکپارچگی امت را هدف قرار داده و هم سعی در مخدوش کردن چهره رحمانی اسلام در جهان دارد. تبیین ابعاد اجتماعی این انحرافات فکری از وظایف بزرگان و اندیشمندان است.

در پایان امیدوارم این اجلاس و برنامه های مانند آن به اهداف مورد نظر دست یابد. بار دیگر از مسئولین، برگزارکنندگان و دست اندرکاران تقدیر و تشکر نموده و برای میهمانان گرامی آروزی توفیق دارم و از درگاه خداوند حل مشکلات امت اسلامی و اتحاد و یکپارچگی بیش از پیش پیروان آن را خواستارم.

قم ناصر مکارم شیرازی

۱۹مهرماه ۱۴۰۱

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در آیت الله مکارم شیرازی: علما و نخبگان اسلام در رفتار و کردار هم اتحاد مسلمانان را ترویج کنند- اخبار دین ، قرآن و اندیشه - اخبار فرهنگی تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی