چرا دانش آموزان مقطع ابتدایی ایران در آزمون های بین المللی رتبه ضعیفی دارند؟- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم



معصومه نجفی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج «تواضع، مهربانی و خونگرمی و مهمان نوازی» را از ویژگی های بارز کردستانی ها توصیف کرد و اظهار داشت: در جریان سفر دو روزه خود به کردستان از آشنایی با ویژگی ها و فرهنگ مردمان این دیار بسیار خوشحال شدم.

کیفیت آموزش ابتدایی به چه شکلی است؟

وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که کیفیت آموزش ابتدایی به چه شکلی است؟ گفت: کیفت مدارس دولتی در مقطع ابتدایی موضوع بسیار جدی و نیاز به توجه ملی دارد چرا که براساس بازدیدهای صورت گرفته از کلاس های درس، همچنان روش های سنتی آموزش حاکم است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: معلمان باید بدانند که دوره ابتدایی زمان شکل گیری شخصیت فرد است و هدف اصلی نیز شکل گیری شایستگی های پایه از جمله ارتباطی، تفکر، فناوری و هویت ملی در دانش آموز شکل گیرد، اما متأسفانه همچنان نگاه کتاب محوری و مواجه بسیار سطحی به مطالب کتاب درسی است که باید این وضعیت اصلاح شود.

بهترین راهکار برای ارتقای کیفیت چیست؟

وی آموزش معلم را بهترین راهکار برای اصلاح این وضعیت و ارتقای کیفیت آموزشی ذکر کرد و افزود: معلم به لحاظ اثرگذاری در کیفیت آموزشی نقش غیرقابل انکاری دارد چراکه وقتی معلم مسلط باشد، با کمترین امکانات می تواند موقعیت یادگیری ایجاد و دانش آموز را فعال کند.

نجفی با بیان اینکه برای ارتقای کیفیت آموزشی، آموزش معلم را با نگاه جدید دنبال می کنیم، عنوان کرد: در این طرح معلمان را به صورت حلقه های ۱۰ نفره تشکیل داده و آموزش هایی توسط مدرسان استانی، میانی و منطقه ای جهت گفتمان مستمر تشکیل و تجارب مدیران به اشتراک گذاشته می شود تا رویکرد سنتی تغییر یابد.

دانش آموزان در مهارت خواندن، درک و تحلیل ضعف دارند

وی «توجه به مهارت خواندن دانش آموزان» را لازمه ارتقای کیفیت آموزشی دانست و خاطر نشان کرد: دانش آموزان ابتدایی از سال ۲۰۰۱ هر پنج سال یک بار در آزمون های بین المللی شرکت کرده و آخرین بار نیز سال ۲۰۲۱ بوده و همیشه رتبه ضعیفی داشته اند به طوری که نتایج نشان داده که دانش آموزانمان در مهارت خواندن، درک و تحلیل ضعف دارند و این اصلا خوب نیست، در همین راستا از سال گذشته برنامه هایی جدیدی برای رفع مشکلات این حوزه در دستور کار قرار گرفت و متغیرها شناسایی شد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش «تجهیز کتابخانه های کلاس درسی» را راهکاری برای جبران ضعف مهارت دانش آموزان دانست و عنوان کرد: خوشبختانه امسال ۷۰۰ کلاس درس مدارس کردستان به کتابخانه تجهیز خواهد شد، درخواست می شود که خانواده ها این موضوع را جدی گرفته و به عنوان کنشگر تربیت فرزندان در تهیه و تجهیز کتابخانه مدرسه را همراهی کنند.

ارتقای کیفیت آموزشی امر پیچیده ای نیست

وی با اذعان به اینکه ۷ هزار کلاس درس در استان کردستان وجود داشته که فعلا زمینه ۷۰۰ کلاس درس یعنی یک دهم برای تجهیز به کتابخانه فراهم شده است، اذعان داشت: از ۱۰۰ درصد تنها ۱۰ درصد دانش آموزان برخوردار از کتاب و ۹۰ درصد دیگر محروم هستند، لذا رفع این مشکل نیازمند عزم ملی و همکاری مردم و خانواده هاست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از اعلام فراخوان به ناشران برای تهیه کتاب مورد نیاز کودک خبر داد و بیان کرد: بیش از ۵ هزار عنوان کتاب ذیل ۶ ساحت سند تحول بنیادین ارائه و تقسیم بندی شده است. ارتقای کیفیت آموزشی امر پیچیده ای نیست چراکه با کنار گذاشتن این متغیرها در کنار هم، می توانیم به اهداف مورد نظر برسیم.

ارتقای کیفیت آموزشی نیازمند عزم علمی است

وی ارتقای کیفیت آموزشی نیازمند عزم علمی است، یادآور شد: در سال گذشته برای تحقق این هدف، بسته های آموزشی ویژه پایه اول ابتدایی تهیه و مابین ۸۲۰۰ کلاس درس در کشور و ۱۸۰ کلاس درس استان کردستان توزیع شد که امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد.

نجفی از تحصیل ۹ میلیون دانش آموز در مقطع ابتدایی کشور خبر داد و اظهار کرد: ارتقاء کیفیت آموزشی و توجه به مقطع ابتدایی یک ضرورت است و باید از سطح وزارت تا دورترین مدارس روستایی نمود داشته باشد.

انتهای پیام/۴۸۱/

پرسش و پاسخ در چرا دانش آموزان مقطع ابتدایی ایران در آزمون های بین المللی رتبه ضعیفی دارند؟- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی