دید سفارش دهندگان بزرگ ترین مشکل هنرمندان است



ایسنا/اردبیل مدرس رشته های فیلمسازی و فیلم برداری در انجمن سینمای جوانان استان اردبیل گفت: بزرگ ترین مشکل هنرمندان، دید سفارش دهندگان نسبت به هنر آنها است.

مرتضی عدلی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: کسانی که سفارش کار به هنرمندان می دهند، به این فکر نمی کنند که هنرمند هم نیاز به در آمد دارد و باید زندگی کند و دوستان عکاس بارها نسبت به این مسئله در فضای مجازی عکس العمل نشان داده اند .

وی اضافه کرد: سفارش دهندگان انتظار حمایت هنرمند از خود را دارند و خودشان از هنرمندان حمایت نمی کنند و این افراد از مدیران و مسئولان ادارات و نهادها تا افراد عادی را شامل می شود، به عنوان مثال فلان اداره دولتی از فیلمسازان می خواهد تا متناسب با نیازهای آنها فیلم تولید کند ولی وقتی نوبت به عقد قرارداد و تعیین برآورد و حق الزحمه می شود، به آنها برمی خورد و می گویند هنرمند رسالتش فرهنگ سازی است ولی آیا فرهنگ سازی با جیب و شکم خالی امکان دارد؟

این هنرمند اردبیلی با بیان اینکه سینما را می توان یک حرفه، یک صنعت، یک هنر یا یک شغل نامید، تصریح کرد: اکثر کسانی که در اردبیل وارد این عرصه می شوند، از جنبه هنر به آن نگاه می کنند چرا که هرچقدر گستره جغرافیایی محل زندگی و فعالیت یک هنرمند محدودتر باشد، امکان درآمدزایی از طریق هنر کمتر است ولی هستند دوستانی که محدوده فعالیت خود را گسترش داده و در تهران و شهرستان ها به صورت حرفه ای به این کار پرداخته اند و به درآمدی که بتوانند زندگی خود را بچرخانند، رسیده اند .

به گفته عدلی، در زمینه آموزشی اولین متولی آموزش رشته های سینمایی در اردبیل انجمن سینمای جوانان است که از سال ۱۳۶۴ تأسیس شده و قبل از آن به عنوان سینمای آزاد فعالیت داشت و این انجمن در تمام رشته های سینمایی از جمله فیلمنامه نویسی، عکاسی، فیلم برداری، تدوین، صدا، کارگردانی، منشی گری صحنه و به طورکلی فیلمسازی تا سطح پیشرفته علاقه مندان را شناسایی و آموزش می دهد و بعد از آموزش نیز حمایت های لازم را تا سطح حرفه ای شده از آنها می کند .

وی ادامه داد: غیر از انجمن سینمای جوانان چند آموزشگاه آزاد با عناوین مختلف در سال های متفاوت برای مدت محدودی فعالیت داشته اند و در حال حاضر نیز تعداد خیلی محدودی از آموزشگاه ها به فعالیت خود ادامه می دهند .

خیل عظیم فیلمسازان نیازمند حمایت استانی است

عدلی تشریح کرد: در کنار انجمن سینمای جوانان و آموزشگاه های آزاد، هنرستان هایی هستند که رشته سینما و فیلمسازی را در سطح متوسطه آموزش می دهند و در سطح دانشگاه نیز دانشکده خبر برای مدت محدودی برای مقطع فوق دیپلم پذیرش دانشجو داشت که بعد از چند سال فعالیت جمع آوری شد .

مدرس رشته های فیلمسازی و فیلم برداری در انجمن سینمای جوانان استان اردبیل بیان کرد: برای ارتقای سطح آموزش اولین و در دسترس ترین مواردی که به نظر می رسد، برگزاری کلاس ها و ورکشاپ های آموزشی در سطوح پیشرفته و تخصصی است که باید شرایط اش فراهم شده و اعلام فراخوان و ثبت نام هنرجو تا رسیدن به حدنصاب و دعوت از اساتید کشوری و تشکیل کلاس و … انجام شود.

به باور این فیلم بردار سینما، امروز با وجود امکانات مجازی و ارتباطات ملی و بین المللی، هنرجو و هنرمند نباید منتظر فراهم شدن شرایط و تشکیل کلاس و ورکشاپ باشد، هرچند همین موارد هم خیلی مؤثر هستند و مطالعه، شرکت در کارگاه های آنلاین ملی و بین المللی، استفاده از تجربیات فیلمسازان ملی و جهانی و تجربه عملی بهترین روش های ارتقای آموزش هستند .

وی با بیان اینکه در حال حاضر به خاطر شرایط کرونایی انجمن سینمای جوانان ایران لایوهای برخط تخصصی در رشته های مختلف سینمایی با حضور اساتید برجسته ملی و بین المللی برگزار می کند که بسیار مفید و مؤثر هستند، گفت: علاقه مندان می توانند با دنبال کردن صفحه رسمی انجمن سینمای جوانان ایران روزهای چهارشنبه هر هفته از آنها استفاده کنند .

عدلی با اشاره به اینکه متولی سینمای کوتاه در اردبیل انجمن سینمای جوانان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل است، تشریح کرد: این نهادها برای رسیدن فیلمسازان تا سطح حرفه ای در حد توان از آنها حمایت می کند ولی باتوجه به استقبال بیش از حد علاقه مندان سینما که باعث پذیرش بیشتر از حدنصاب هنرجو در انجمن می شود، حمایت های انجمن جوابگوی خیل عظیم فیلمسازان نمی تواند باشد و نیاز به حمایت استانی دارد.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «دید سفارش دهندگان بزرگ ترین مشکل هنرمندان است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.