«یزد پایدار» بدون نیروی کار ماهر محقق نمی‌شود - تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، فرهاد شیخی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد صبح امروز در نشست خبری، اظهار داشت: نیروی انسانی ماهر یکی از ستون های تولید و رونق اقتصادی در کشور است و بدون برنامه ریزی برای مهارت آموزی نمی توان به اهداف توسعه پایدار دست یافت.

وی گفت: هفته کارگر که از پنجم تا یازدهم اردیبهشت برگزار می شود، فرصتی ارزشمند برای پاسداشت نقش آفرینی قشری است که در خط مقدم تولید قرار دارند و نقشی کلیدی در اقتصاد کشور ایفا می کنند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با اشاره به نقش کارگران در برهه های حساس کشور از جمله دوران دفاع مقدس، افزود: تقدیم بیش از ۱۴ هزار شهید کارگری در دفاع مقدس نشان از روحیه ایثار و نقش آفرینی این قشر در سنگر تولید دارد.

شیخی خاطرنشان کرد: شعار امسال هفته کارگر «ایران ماهر» تعیین شده و تمرکز برنامه ها بر آموزش، اشتغال پایدار و ارتقای مهارت ها است. استان یزد با توجه به جایگاه صنعتی و تولیدی خود، نیازمند نیروی کاری ماهر و توانمند است.

وی ادامه داد: فاصله میان آموزش های آکادمیک و نیازهای بازار کار، یکی از چالش های مهم حوزه اشتغال است و متأسفانه با وجود جمع بالای فارغ التحصیلان، به ویژه در میان زنان، شاهد ضعف جدی در حوزه مهارت هستیم.

شیخی تصریح کرد: برای رفع فقر مهارتی، برنامه ریزی هدفمند باید در دستور کار همه نهادها قرار گیرد. تحقق «یزد پایدار» بدون رسیدن به «یزد ماهر» و پرورش نیروی انسانی کارآمد ممکن نیست.

وی بیان کرد: بالغ بر ۵۰ برنامه فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و تخصصی برای هفته کارگر در نظر گرفته شده که از مهم ترین آن ها می توان به المپیاد ورزشی کارگران، گلباران مزار شهدای کارگر، افتتاح پروژه های کارگری و نشست های تخصصی با حضور کارگران، کارفرمایان و مسئولان دولتی اشاره کرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گفت: جمعیت استان یزد بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است که از این میان حدود ۴۰۹ هزار و ۷۰۰ نفر جزو جمعیت فعال به شمار می روند.

شیخی اظهار داشت: آمارها نشان می دهد استان یزد در پایان سال ۱۴۰۲، دارای ۳۰۸ هزار و ۹۱۴ نفر شاغل و ۲۸ هزار و ۷۸۶ نفر بیکار است. نرخ بیکاری استان ۴٫۳ درصد برآورد شده که بعد از تهران، پایین ترین نرخ در کشور است.

وی افزود: ۴۶٫۷ درصد از شاغلان استان در بخش صنعت، ۴۵٫۸ درصد در بخش خدمات و ۷٫۵ درصد در بخش کشاورزی فعال هستند. همچنین از مجموع بیمه شدگان تأمین اجتماعی، ۵۷ درصد بومی و ۴۳ درصد غیربومی هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اضافه کرد: از میان بیمه شدگان استان، ۵۴۳۹ نفر در بخش کشاورزی، ۴۸ هزار و ۵۷۷ نفر در معادن، ۹۲ هزار و ۷۷۰ نفر در صنعت، بیش از ۳۶۰۰ نفر در ساختمان و ۱۱۳ هزار و ۵۳۱ نفر در بخش خدمات مشغول به کار هستند.

شیخی گفت: براساس آخرین آمار سال ۱۴۰۲، ۱۳۴ هزار تبعه خارجی در یزد ساکن هستند و این استان پس از قم و سمنان، بالاترین نسبت اتباع خارجی نسبت به جمعیت را دارد. سال گذشته، بیش از ۳۲ هزار پروانه کار برای اتباع خارجی صادر و تمدید شده است.

وی یادآور شد: طی بازرسی های انجام شده در سال گذشته، ۱۲۶۶ تبعه خارجی غیرمجاز و ۶۱۷ کارفرمای متخلف شناسایی شدند. همچنین مجوز اشتغال برای اتباع در ۵۶ رسته شغلی بر اساس قوانین موجود صادر شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در پایان خاطرنشان کرد: یزد از ۲۴۸ شهر کشور نیرو جذب می کند، اما بخشی از فرصت های شغلی استان به دلیل نبود تطابق با تحصیلات و انتظارات جوانان یزدی، بدون متقاضی باقی مانده است. انسجام میان دستگاه های متولی، شرط اساسی برای عبور از مشکلات اشتغال استان و حرکت در مسیر سند آمایش سرزمین است.

انتهای پیام/۷۸۱/

پرسش و پاسخ در «یزد پایدار» بدون نیروی کار ماهر محقق نمی‌شود - تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی