آبرسانی از سد تالوار به همدان ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد



ایسنا/همدان مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان با بیان اینکه طرح آبرسانی به شهر همدان نیازمند ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار است، گفت: طرح آبرسانی از سد تالوار به همدان در حال پیگیری است و در بودجه امسال ۳۵ میلیارد تومان برای این طرح مصوب شده است.

منصور ستوده در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه بخش عمده ای از خط انتقال آب از سد تالوار به همدان انجام شده است، اظهار کرد: تصفیه خانه این طرح به علت اینکه اعتبارات خوبی به آن داده نشده، پیشرفت خوبی نداشت اما امسال توانستیم اعتبار خوبی در بودجه ۹۹ برای این طرح بگیریم و پیمانکار در حال انجام کار است.

وی با تأکید بر اینکه طرح آبرسانی به شهر همدان از سد تالوار گزینه اول بوده اما شاید تالوار کافی نباشد و ناگزیریم در کنار آن گزینه دیگری داشته باشیم، افزود: تاکنون ۲۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای پروژه آبرسانی از سد تالوار هزینه شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان ادامه داد: این پروژه ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که تاکنون ۲۶۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده و ۶۰۰ میلیارد تومان دیگر برای اتمام پروژه نیاز است.

وی با تأکید بر اینکه بارش های یکساله نمی تواند افت سطح سفره های زیرزمینی چندین سال گذشته را جبران کند، گفت: بارش تنها فاکتور جبران کننده افت سطح آب های زیرزمینی نیست بلکه باید در کنار آن برداشت ها را محدود کنیم.

ستوده با بیان اینکه طی ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته حجم زیادی از آبخوان های استان برداشت بی رویه شده است، اظهار کرد: برداشت های بی رویه باعث شده دشت های استان به طور متوسط یک متر کاهش داشته باشد که البته در برخی از دشت ها از جمله کبودراهنگ تا ۴۰ متر افت داشته است.

وی با اشاره به اینکه ۲٫۲ میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی مصرف می شود، تصریح کرد: بخش عمده این مصارف به صورت سنتی است که لازم است کشت های استان به سمت کشت های کم آب بر و توسعه باغات رفته و محصولات استراتژیک براساس منابع آبی استان کشت شود.

ستوده با بیان اینکه برداشت آب از هشت دشت استان ممنوع شده است، یادآور شد: از تمامی هشت دشت استان برداشت جدید برای کشاورزی ممنوع بوده و چهار دشت نیز علاوه بر ممنوعیت برداشت، بحرانی شناخته شده است.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۵۶ میلیمتر بارش در استان همدان به ثبت رسیده که نسبت به سال گذشته که ۵۹۸ میلیمتر بوده کاهش ۲۴ درصدی داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان با بیان اینکه براساس آمار بلندمدت در استان همدان ۳۳۰ میلیمتر بارش رخ داده است، افزود: بارش های سال آبی جاری نسبت به میانگین بلندمدت ۳۸ درصد افزایش دارد.

وی با اشاره به اینکه ورودی سد اکباتان ۷٫۲ مترمکعب در ثانیه است، بیان کرد: حجم فعلی این سد ۳۴٫۷ میلیون مترمکعب بوده که ۱٫۲مترمکعب در ثانیه برای مصرف شرب برداشت می شود و سرریز سد ۵٫۸ مترمکعب در ثانیه است.

ستوده با بیان اینکه ما بقی سدهای استان همدان نیز پر هستند، ادامه داد: حجم سد آبشینه ۵٫۰۱ میلیون مترمکعب بوده و دارای ۰٫۲ مترمکعب در ثانیه ورودی است.

وی با تأکید بر اینکه حجم فعلی سد کلان ملایر ۴۳٫۸۶ میلیون مترمکعب بوده است، گفت: ۹۷ درصد از حجم سد کلان پر شده و ورودی آن ۴٫۲ مترمکعب در ثانیه است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان با اشاره به اینکه سد سرابی ۹٫۱۱ میلیون مترمکعب حجم دارد، یادآور شد: این سد دارای ۱٫۹ مترمکعب در ثانیه ورودی و ۹٫۱۱ میلیون مترمکعب حجم است.

ستوده با تأکید بر اینکه با انسداد چاه های غیرمجاز و کنترل برداشت از چاه های مجاز سطح افت آب های زیرزمینی کمتر می شود، خاطرنشان کرد: با اجرای طرح احیای سفره های زیرزمینی سطح آب اکثر دشت های استان افزایش یافته است.

وی با اشاره به انسداد ۶۵ حلقه چاه غیرمجاز در سال ۹۹، تأکید کرد: از سال ۹۳ تاکنون در استان همدان ۴۰۹۴ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است.

وی با بیان اینکه در سال جاری ۱۰ دستگاه کنتور هوشمند در چاه های استان همدان نصب شده است، یادآور شد: از سال ۹۳ تاکنون ۴۷۶۰ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاه های استان همدان نصب شده است.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «آبرسانی از سد تالوار به همدان ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.