آیت‌الله کفعمی زندگی خود را وقف اسلام و مردم کرده بود - تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، عبدالرضا مزاری ظهر امروز در نشست خبری بزرگداشت چهلمین سال روز ارتحال آیت الله محمد کفعمی خراسانی که در سالن جلسات خبرگزاری رسا برگزار شد، اظهار داشت: آیت الله کفعمی در سال ۱۲۸۰ هجری شمسی در مشهد و در خانواده روحانی متولد شد و پس از گذراندن تحصیلات دینی در مشهد برای تکمیل تحصیلات راهی نجف شد.

دبیر اجرایی کنگره بزرگداشت آیت الله کفعمی، افزود: این عالم ربانی از اساتیدی مانند ضیاءالدین عراقی و آیت الله سیدابوالحسن اصفهانی بهره مند شدند و در نجف از هشت نفر از علما اجازه اجتهاد دریافت کرد.

وی بیان کرد: آیت الله کفعمی مدتی بعد از بازگشت به ایران به شهر زابل رفت و شش سال در زابل به تدریس پرداخت و مسجدی را نیز در زابل تأسیس و به عنوان پایگاه علمی قرار داد.

مزاری ادامه داد: بزرگان زاهدان به ویژه یزدی های مقیم زاهدان با توجه به شناختی که از آیت الله کفعمی پیدا کرده بودند از ایشان دعوت کردند تا به زاهدان برود و ایشان نیز پذیرفت و به عنوان اولین امام جمعه رسمی زاهدان فعالیت کرد.

درایت آیت الله کفعمی سبب وحدت شیعه و اهل سنت شد

دبیر اجرایی کنگره بزرگداشت آیت الله کفعمی با بیان اینکه درایت این عالم دینی سبب وحدت شیعه و سنی در سیستان و بلوچستان شده بود، گفت: این عالم ربانی سال ۱۳۴۱ با امام راحل بیعت کرد و نقش ویژه ای در انقلاب اسلامی و ارتباط ویژه ای با افراد تبعیدی در سیستان و بلوچستان و زابل و زاهدان داشت و از آنها حمایت می کرد.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری، آیت الله مکارم شیرازی، آیت الله قمی و حجت الاسلام راشد یزدی در دوران شاه از علمایی بودند که به سیستان و بلوچستان و زاهدان تبعید شده بودند و آیت الله کفعمی از آنها حمایت می کرد.

مزاری ادامه داد: آیت الله کفعمی دارای ویژگی های بی نظیری بود که طلاب باید با شخصیت این عالم دینی آشنا شوند و الگوی بسیار خوبی برای طلاب جوان است، وی در زمینه عدالت آن قدر ویژه بود که مقام معظم رهبری در کتاب شرح اسم در خاطرات خود به عدالت این عالم ربانی اشاره کردند.

دبیر اجرایی کنگره بزرگداشت آیت الله کفعمی بیان کرد: مقام معظم رهبری که پیش از انقلاب در زاهدان تبعید شده بودند به مدت یک ماه در منزل آیت الله کفعمی زندگی می کردند، این عالم ربانی در عدالت، تقوا و مردم داری بی نظیر و زبانزد مردم سیستان و بلوچستان بود.

وی با اشاره به خصوصیات اخلاقی آیت الله کفعمی افزود: این عالم دینی همواره به فکر نیازمندان بود و منزل و ماشین برای خود نداشت و هرجا که می رفت مردم و فقرا نزد ایشان بودند.

مزاری خدمات علمی آیت الله کفعمی را مورد توجه قرار داد و گفت: وی مشهورترین مبلغین و سخنرانان را به زاهدان دعوت می کرد و دهه ۳۰ سیستان بلوچستان همچون شهر مذهبی شده بود.

دبیر اجرایی کنگره بزرگداشت آیت الله کفعمی ادامه داد: کنگره بیستم آیت الله کفعمی سال ۱۳۸۲ با حمایت آیت الله سلیمانی برگزار شد و سی امین کنگره نیز سال ۱۳۹۲ برگزار شد، چهلمین کنگره نیز روز پنجشنبه ساعت ۹ صبح در سالن همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار می شود.

ارسال ۲۴ اثر به دبیرخانه کنگره آیت الله کفعمی

وی افزود: دبیرخانه کنگره آیت الله کفعمی به مدت ۴ ماه تشکیل شده و ۲۴ اثر شامل مقاله، شعر و خاطرات درباره این عالم ربانی ارسال شده است، دبیر علمی این کنگره حجت الاسلام نجف لک زایی است و مستند زندگی نامه آیت الله کفعمی توسط کارگردان قمی حسن عنایتی تولید شده است، این کارگردان مطرح قمی ۲۰۰ مستند تولید کرده که کارگردان بسیار قابلی است.

مزاری با اشاره به برنامه های چهلمین اجلاسیه آیت الله کفعمی ادامه داد: در ابتدای این مراسم سخنرانی مقام معظم رهبری پخش می شود و سپس حجت الاسلام نجف لک زایی و آیت الله اعرافیف مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور و همچنین مولوی اسحاق مدنی سخنرانی می کنند.

دبیر اجرایی کنگره بزرگداشت آیت الله کفعمی بیان کرد: رونمایی از کتاب مکاتبات تاریخی و پخش مستند زندگی نامه آیت الله کفعمی از جمله بخش های کنگره بزرگداشت چهلمین سالروز ارتحال این عالم دینی است، طلاب جوان باید از وی الگو گرفته و جامعه نیز بداند این عالم ربانی همه زندگی خود را وقف اسلام کرد و باید قدردان ایشان باشیم.

وی با بیان اینکه این عالم دینی از ابتدا در منطقه محروم زابل فعالیت کرد، گفت: سال ۱۳۲۸ سیل بزرگی در زاهدان اتفاق افتاد و در سال ۱۳۴۹ و ۱۳۵۹ خشکشالی در سیستان و بلوچستان ایجاد شد که ایشان تلاش زیادی برای رسیدگی به مشکلات محرومین این منطقه انجام داد.

مزاری تصریح کرد: آیت الله کفعمی پس از انقلاب اسلامی به مدت ۳ سال در زاهدان به عنوان امام جماعت فعالیت می کرد و از سال ۶۰ با توجه به بیماری که داشت امامت را به سختی ادامه داد و سپس داماد ایشان سید مهدی عبادی به مدت ۱۲ سال پس از ایشان به عنوان امام جمعه زاهدان فعالیت کرد.

دبیر اجرایی کنگره بزرگداشت آیت الله کفعمی افزود: ۳۱ تیرماه سال ۱۳۶۲ آیت الله کفعمی پس از سال ها مجاهدت و فعالیت های علمی و دینی دعوت حق را لبیک گفت و پیکر وی در حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد.

وی بیان کرد: ویژگی اجتماعی و مردمی آیت الله کفعمی قابل توجه است و ایشان خود را وقف مردم کرده بود و به منزل ایشان همواره مهمان می آمد و شیعه وسنی به ایشان علاقه داشتند.

مزاری با تاکید بر اینکه نسل امروز باید با سیره علما آشنا شوند، خاطرنشان کرد: مردم اگر از روحانیت فاصله بگیرند آسیب جدی می خورند، علما در طول تاریخ زحمات زیادی کشیدند که خدماتی که کمتر به آن توجه شده برای جامعه تبیین شود.

انتهای پیام/۴۵۲/

پرسش و پاسخ در آیت‌الله کفعمی زندگی خود را وقف اسلام و مردم کرده بود - تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی