سینمای کودک ازمعضلات دنیای کودکان دور است / کمبود رؤیا و قصه پردازی



علی یزدانی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه فیلمنامه خوب در سینمای کودک کم داریم، اظهار کرد: در چند سال گذشته شاهد بودیم اگر انیمیشن قوی ساخته شود بیشتر نوجوانان آن را درک و از اکران آن استقبال می شود اما در شرایطی که دنیا بیشتر به سمت و سوی ساخت فیلم های پویانمایی رفته است از این نوع فیلم ها در کشورمان کم داریم.

وی گفت: اگر داستان های خوب تولید شود، طبیعی است که فیلم های خوبی نیز ساخته شده و سینمای کودک هم به رونق گذشته خود بر می گردد اما اکنون رؤیا و قصه در سینمای کودک کمتر مشاهده می شود.

کارگردان فیلم های تبلت، منتخب و آدامس با بیان اینکه داستان های سینمای کودک باید ملموس تر باشد، تصریح کرد: این در حالی است که اکنون فیلم هایی ساخته می شود که معمولا تنها بازیگران آن کودک و یا نوجوان هستند و داستان فیلم از دنیا و معضلات دنیای کودکان و نوجوانان دور است.

داستان های سینمای کودک باید ملموس تر باشد

وی اضافه کرد: داستان های سینمای کودک باید ملموس تر باشد و این در حالی است که اکنون فیلم هایی ساخته می شود که معمولا تنها بازیگران آن کودک و یا نوجوان هستند و داستان فیلم از دنیا و معضلات دنیای کودکان و نوجوانان دور است و رؤیا و قصه در سینمای کودک کمتر مشاهده می شود.

یزدانی که که با سه فیلم آدامس، تبلت و منتخب در بخش کرونا روایت سی و چهارمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان حضور دارد، درباره داستان این فیلم ها اظهار کرد: در «آدامس» دو کودک کار وارد اتوبوسی می شوند همه حاضران به دلایلی مرتبط با کرونا در اتوبوس حضور دارند و موجب خوشحالی افراد حاضر در اتوبوس می شود.

وی اضافه کرد: «تبلت» نیز درباره نوجوانانی است که درگیر آموزش مجازی هستند و وضعیت مالی مناسبی ندارند؛ در این فیلم دو کودک که یکی درگیر عوض کردن گوشی خود هست و دیگری که مادرش برای فراهم کردن تبلت برای وی می خواهد فرش زیرپایشان را بفروشند، با یکدیگر روبرو می شوند و اتفاقاتی رخ می دهد.

کارگردان سینمای کودک با اشاره به داستان فیلم کوتاه «منتخب» نیز تاکید کرد: در این فیلم سه نوجوان با هم وارد رقابت انتخاباتی شده اند و دو نفر از آنها وعده هایی خاص می دهند که مورد قضاوت تماشاگر قرار می گیرند.

تأثیر شیوع کرونا در نوجوانان

وی درباره انگیزه خود از ساخت این فیلم ها ابراز کرد: به واسطه شغل خود و پدرم با نوجوانان زیادی روبرو هستم، در واقع شیوع کرونا تأثیر خاصی روی روح، روان و وضعیت تحصیلی و مالی نوجوانان گذاشته است که این امر در اخلاق آنها، برخورد با خانواده و در مدارس نمود دارد که تلاش کردم بخشی از این مشکلات را در فیلم های خود به نمایش بگذارم.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «سینمای کودک ازمعضلات دنیای کودکان دور است / کمبود رؤیا و قصه پردازی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.