موکبی که با یک آرزوی کوچک شکل گرفت



مدیر اجرایی موکب «شهدای قاقازان» با اشاره به آغاز به کار این موکب گفت: این موکب از یک آرزو فعالیت خود را آغاز کرد؛ تعدادی جوان که آرزوی راه اندازی موکبی کوچک در حد پخش چای و آب خنک به زوار امام حسین (ع) داشتند با کمک اهل بیت (ع)، حمایت مردم مؤمن روستاهای «خورهشت» و «دولت آباد» از توابع قزوین فعالیت خود را آغاز کردند و توانستند این موکب کوچک را به آشپزخانه ای بزرگ برای طبخ غذای هزاران نفر از زوار حسینی تبدیل کنند.

به گزارش ایسنا، نزدیک اربعین حسینی که می شویم در مسیر نجف تا کربلا موکب ها یکی پس از دیگری برپا می شود و خدمت خالصانه و بی منت آن ها در پذیرایی محبین حسین (ع) از اذهان پاک نخواهد شد، موکب هایی که باسخاوت و مهربانی خادمان آن در ابتدای امر از بین مردم کشور عراق بود و در چند سال اخیر موکب های ایرانی به کمک میزبان خود رفته اند تا شاید سهمی در راه خدمت به زوار اباعبدالله الحسین نصیب خود کنند.

موکب «شهدای قاقازان» از جمله موکب های فعال استان قزوین است که از سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را در مسیر نجف به کربلا آغاز کرده و در عمود ۵۴۷ مستقر است. این موکب با خادمانی که از جان ودل برای خدمت به زوار حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در تلاش هستند، در طول این چند سال فعالیت های مختلفی را ارائه کرده است. ازاین رو برای آشنایی بیشتر با فعالیت های موکب شهدای قاقازان با مدیر اجرایی آن به گفت وگو نشستیم.

«مهدی ذوالقدر» مدیر اجرایی موکب شهدای قاقازان، در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در سال اول فعالیت موکب شهدای قاقازان تمامی فعالیت ها و خدمات ارائه شده با محوریت اهالی روستاهای «خورهشت» و «دولت آباد» بود، اظهار کرد: در حال حاضر تمام روستاهای قاقازان شرقی و غربی در این موکب فعال هستند و کمک های مردمی و نذورات خود را برای فعالیت و خدمت رسانی هر چه بهتر به کاربرده اند.

وی افزود: این موکب از سال ۹۶ با مجوز قانونی از ستاد اربعین حسینی به شماره ۹۴۴۶۶۲ فعالیت خود را با حضور هیئت امنا آغاز کرده و چون هدف ما این بود که کل منطقه قاقازان در این موکب حسینی سهیم باشند نام «شهدای قاقازان» را برای آن در نظر گرفتیم تا همه صاحب و شریک در این اقدام خداپسندانه باشند.

ذوالقدر عنوان کرد: این موکب از یک آرزو فعالیت خود را آغاز کرد؛ تعدادی جوان که آرزوی راه اندازی موکبی کوچک در حد پخش چای و آب خنک به زوار امام حسین (ع) داشتند با کمک اهل بیت، حمایت مردم مؤمن روستاهای خورهشت و دولت آباد فعالیت خود را آغاز کردند و توانستند این موکب کوچک را به آشپزخانه ای بزرگ برای طبخ غذای هزاران نفر از زوار حسینی تبدیل کنند.

آغاز فعالیت موکب «شهدای قاقازان»

این فعال فرهنگی با بیان اینکه سال اول فعالیت این موکب بدون داشتن هیچ گونه تجربه ای به واسطه قول همکاری یک موکب دار عراقی عازم آدرسی شدیم که در مجاورت عمود ۵۴۸ قرار داشت؛ گفت: باوجود آمادگی طبخ و توزیع روزانه چهار هزار وعده غذایی به دلیل نبود آشپزخانه مناسب این امکان برای ما میسر نشد و تمامی وسایل و اقلام آشپزی در تریلی حامل کانتینر کنار این عمود پارک شده بود.

وی عنوان کرد: با وجود تلاش بسیار این مشکل حل نشد، ازاین رو تمامی خادمان موکب باوجود خستگی بسیار برای حل این مشکل هم دل و هم صدا بعد از نماز مغرب و عشاء مشغول خواندن زیارت عاشورا شدند، با اتمام زیارت عاشورا وقتی کنار تریلی رسیدیم متوجه حضور جوانی عرب زبان مسلط به زبان فارسی شدیم که از ما دلیل عدم فعالیت موکب را جویا شد؛ در پاسخ گفتیم جایی برای آشپزی نداریم. آن جوان عرب زبان زمینی را در مجاورت موکب نشان داد و گفت اگر همین زمین خاکی را در اختیار شما بگذاریم مشکلتان حل می شود؟

مدیر اجرایی موکب شهدای قاقازان با بیان اینکه این پیشنهاد موجب انرژی زائدالوصفی برای تمام خادمان شد، گفت: از همان زمان تا نماز صبح فعالیت هایی چون زدن داربست، کندن چاه به عمق ۱۰ متر، سیمان کردن محوطه و کارهای دیگر را آغاز کردیم و تا ظهر دیگ های غذا آماده و غذا پخت شد.

وی اضافه کرد: ما هر چه داریم از توسل به اهل بیت (ع) و زیارت عاشورایی بود که با تمام وجود قرائت کردیم و موجب حل شدن مشکلات ما در این مسیر شد. الحمدالله از آن زمان به کمک و یاری امام حسین (ع)، امداد غیبی و کمک و همراهی مردم عراق در عمود ۵۴۷ مشغول خدمت رسانی هستیم.

ذوالقدر با تأکید بر اینکه تمام هزینه های این موکب توسط خیران و مردم و اهالی منطقه تأمین شده و هیچ گونه کمک دولتی را در این راه نداشتیم، گفت: اگر کسی علاقه مند به کمک به موکب شهدای قاقازان است می تواند کمک های خود را به حساب ۶۲۷۳۸۱۱۰۹۶۶۸۳۲۳۷ واریز کنند و یا با شماره ۰۹۱۲۶۸۱۶۸۰۹ تماس حاصل کنند.

همکاری عراقی ها با موکب داران ایرانی زبانزد است

وی با تأکید بر این که همکاری مردم و مسئولان عراقی با موکب داران ایرانی زبانزد است به گونه ای که در طول فعالیت چندساله موکب شهدای قاقازان در عراق مشکلی نداشتیم، گفت: عمده ترین مشکل موکب شهدای قاقازان کمبود یخچال زیر صفر پشت وانتی و بحث خروج تریلر از مرز است.

این فعال حوزه فرهنگی در تشریح این مشکل موکب عنوان کرد: توقف دو الی سه روزه وسایل نقلیه حامل اقلام غذایی موردنیاز موکب ها در مرز مشکل اصلی ما و دیگر موکب های ایرانی است که گاه موجب فاسدشدن اقلام غذایی چون مرغ و گوشت می شود لذا از مسئولان خواهشمندیم تا این مسئله را هر چه زودتر مورد بررسی قرار داده و آن را حل کنند.

وی عظمت و برکت پیاده روی اربعین را در مردمی بودن آن دانست و افزود: وحدتی که بین دو ملت ایران و عراق به واسطه این حرکت بزرگ ایجاد شده از بزرگ ترین ثمرات پیاده روی اربعین به شمار می رود.

ذوالقدر تأکید کرد: تجربه ثابت کرده اگر در نظام جمهوری اسلامی چند جوان حتی با دست خالی علمی را بلند کنند و در مسیر دین و انقلاب پایدار و محکم بایستند بی شک مردم مؤمن و انقلابی آن ها را حمایت می کنند و پشتوانه کارهای بزرگ خواهند شد چیزی که ما در موکب قاقازان به عینه شاهد بودیم.

درخواست موکب «شهدای قاقازان» از فعالان فرهنگی

وی تصریح کرد: این موکب در راستای پخت غذای گرم فعالیت دارد ازاین رو هنوز موفق به اجرای برنامه های فرهنگی نشده است بااین حال از فعالان حوزه فرهنگی استان تقاضا داریم که با حضور خود زمینه کار فرهنگی خوب و دقیق را در راستای فرهنگ دو ملت ایران و عراق را ایجاد کنند.

مدیر اجرایی موکب شهدای قاقازان با اشاره به نحوه انتخاب خادمان این موکب بیان کرد: خادمان این موکب به صورت کاملا داوطلبانه با مراجعه به هیئت امنا و مسئولان موکب آمادگی خود را اعلام می کنند بااین حال اولویت ما انتخاب کسانی است که در حوزه آشپزی مهارت دارند.

وی اعلام کرد: در برنامه ریزی اربعین ۹۸ تلاش داریم تا پنج تن برنج، یک تن گوشت، ۱۸۰۰ کیلو سبزی که به صورت سرخ شده بسته بندی شده است را برای زوار آماده کنیم.

ذوالقدر در پایان خاطرنشان کرد: موکب های استان قزوین فعالیت خوبی دارد اما کافی نیست، ازاین رو توصیه من به جوانان استان این است که در این مسیر قدم بگذارند که امام حسین (ع) خود یاری گر نیت خیرخواهانه آن ها خواهد بود.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در موکبی که با یک آرزوی کوچک شکل گرفت

گفتگو با هوش مصنوعی