سند آمایش استان یزد در ایستگاه نهایی



ایسنا/یزد رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد گفت: طرح مطالعات آمایش استان یزد برای بررسی و تصویب نهایی به کمیسیون تخصصی شورای عالی آمایش سرزمین ارجاع شد.

«سیدمجتبی حسینی پور» پس از شرکت در نشست چهارجانبه که با حضور امور بخشی و فرابخشی و امور استان های سازمان برنامه و بودجه کشور، امور برنامه ریزی، آمایش سرزمین و نظارت سازمان و روسای سازمان مدیریت و برنامه ریزی منطقه ی هشت آمایش کشور در تهران برگزار شد، افزود: در مطالعات طرح آمایش استان از رویکرد جدیدی استفاده شده که حاصل تجربیات استان در مطالعات دامنه دار آمایشی است.

وی ادامه داد: در این رویکرد دو مشخصه پدیدارشناسی و هستی بخشی به عنوان نقطه ی قوت آمایش این استان مطرح است و از سوی دیگر اجماع روی نتایج مطالعات و بهره گیری از ظرفیت ها و پتانسیل های جدیدی که در منطقه ی ۸ آمایش وجود دارد؛ نیز جز نقاط قوت این سند به حساب می آید.

دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه استان همچنین آمایش را خواست مردم و مسئولان دانست و افزود: در مطالعات طرح آمایش استان از یک سو ضمن بررسی های صورت گرفته بر روی گذشته تاریخی و تمدنی استان و شرایط وضع موجود از سوی دیگر هم اندیشی با طیف گسترده ای از نخبگان، دانشگاهیان و صاحبان سرمایه و حرف مختلف صورت گرفته است.

حسینی پور گفت: در تعیین اهداف بنیادین طرح آمایش استان یک فرایند ۵ لایه شامل: بررسی و مطابقت با اسناد توسعه، اصول و ضوابط آمایش، اقتصاد مقاومتی، الزامات زیست محیطی و چارچوب های فرهنگی و اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است.

این مسئول با اشاره به نشست برگزار شده نیز اظهار کرد: این نشست ها به صورت منطقه ای، برای بررسی و تصویب طرح آمایش ۳۱ استان برگزار شد و خوشبختانه اسناد آمایش سرزمین استان های منطقه هشت کشور مشتمل بر سیستان و بلوچستان، هرمزگان، یزد و کرمان مورد بررسی نهایی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، همچنین در این جلسه «امیر امینی» رییس اموربرنامه ریزی، نظارت و آمایش سرزمین و نظارت با بیان این که تا به حال اسناد آمایش ۱۲ استان در کمیسیون تخصصی شورای عالی آمایش بررسی و تصویب شده است، دلیل برگزاری جلسهی چهارجانبه را همسوسازی نتایج مطالعات آمایش استانها با مطالبات بخش و فرابخش دانست.

وی ادامه داد: امورات بخشی و فرابخشی سازمان در کمیسیون تخصصی صاحب رای نیستند در عین حال دیدگاه ها و نظرات ارزشمند آنها برای غنای مطالعات آمایش ضروری است. از اینرو با هدف ایجاد درک و فهم مشترک در مورد نتایج بدستآمده، جلسات چهارجانبه در سازمان مرکزی تشکیل است.

این مسئول خاطرنشان کرد: خروجی مطالعات آمایش استان ها در سه محور منویات سند یا راهبردهای سند آمایش استان، برنامه های اجرایی یا منویات استان و در نهایت ایجاد داده های مکانی در نقشه ی سازمان فضایی ارایه خواهد شد.

«امیر امینی» اظهار امیدواری کرد که نتایج نهایی مطالعات آمایش کلیه ی استانها در اسفندماه سالجاری به تصویب شورای عالی آمایش برسد.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در سند آمایش استان یزد در ایستگاه نهایی

گفتگو با هوش مصنوعی