انتقاد رئیس سازمان مدیریت بحران از وضعیت رودخانه هیرمند / افغانستان باید حق آبه ایران را بدهد- اخبار سیستان و بلوچستان - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از زابل به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مدیریت بحران سیستان و بلوچستان، محمد حسن نامی در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی در پاسخ به بحران استان سیستان وبلوچستان با بیان اینکه عدم آورد رودخانه هیرمند مشکلات زیادی را برای مردم شمال سیستان و بلوچستان ایجاد کرده است، اظهار داشت: کشور افغانستان برابر قانون باید حقابه ایران را بدهد و در این راستا اقدامات انجام شده است.

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه نبود تعادل در فضای عمومی موجب نامتعادلی دیگر بخش ها خواهد شد ادامه داد: اگر نتوانیم محیط زیست را حفظ کنیم خیلی چیزها را از دست خواهیم داد. در سال ۱۷۲ هزار هکتار باید فضای سبز در شهر ایجاد کرد تا جلوی ریزگردها گرفته شود.

وی با بیان اینکه کشور ایران در یک منطقه وسیع با ظرفیت های فراوان واقع شده است، تصریح کرد: هشت هزار کیلومتر مرز داریم که بخش عمده ای از آن در استان سیستان و بلوچستان است.

وی تاکید کرد: سیستان و بلوچستان یکی از مهم ترین و راهبردی ترین استان های کشور به شمار می آید چراکه این منطقه دروازه ورود به آب های اقیانوسی است.

نامی با بیان اینکه تا دو سال دیگر بسیاری از مشکلات حل خواهد شد تاکید کرد: سند آمایش سرزمینی یکی از طرح های مهم است که باید اجرا شود و در دو سال اینده این طرح اجرایی خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلات مهم استان سیستان و بلوچستان آب شیرین است افزود : چاه های ژرف حفر شده و باید از ظرفیت شیرین سازی آب دریا برای استان استفاده کرد.

استاندار سیستان و بلوچستان هم گفت: سیستان و بلوچستان با داشتن بیش از ۶۰۰ کیلومتر مرز ابی و خاکی ودارا بودن ظرفیت های غنی از معادن و انرژی های نوین ،ظرفیت یک کشور را دارد.

مدرس خیابانی افزود : شش فرصت و ظرفیت ازسند تحول ظرفیت های کشور در این استان وجود دارد.

وی با بیان اینکه این استان از نظر زیر ساختی نیازمند تلاش بیشتر برای به حداقل رسیدن اسیب های بحران ها است افزود: ریزگردها یکی ازمشکلات سیستان وبلوچستان است این استان نیازمند توجه بیشتر کشور برای مدیریت بحران است .

مدرس خیابانی با اشاره به خدمات رسانی و وحدت موجود در این استان گفت: در زمان بحرانها ، نیروهای نظامی و انتظامی هم خدمات ارزنده ایی در این استان داشته اند.

بیجار معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان هم با اشاره به گرمای زیاد هوا در این استان و خشکسالی و ریزدگردها و دیگر حوادثی که مردم این استان با آن درگیر هستند افزود: از ۴۴ حادثه شناخته شده در جهان ۳۳ حادثه در ایران است که همه این حوادث را ما در استان هم تجربه کردیم.

وی با اشاره به خسارات ناشی از سیل در این استان به نبود زیر ساخت لازمه و تلفات جادههای استان اشاره کرد و افزود : این استان رتبه اول کشوری را در تلفات جاده ایی دارد.

حیدری مدیر کل هواشناسی استان هم در این نشست با اشاره به دمای بالای ۴۵ درجه در استان گفت: در سال بیش از ۴ متر در شمال استان تبخیر آب داریم .

وی با بیان اینکه در سال در زاهدان ۱۷۲ روز شرایط خطر ناک هوا را داریم ادامه داد : به طورمیانگین ۱۱۸ روز باد با سرعت متوسط ۵۴ کیلومتر در ساعت در استان داریم .

وی ادامه داد: طوفان حاره ای شاهین در استان رکورد شکن بود و اثرات مخربی در استان گذاشت .

حیدری تاکید کرد: بیش از ۳۰ سال است که شاهد خشکسالی در این استان هستیم و اگر ۱۵ سال متوالی بیش از حد نرمال بارندگی داشته باشیم جبران این خشکسالی خواهد شد.

بارانی مدیر کل آب منطقه ای سیستان و بلوچستان هم گفت : متوسط بارندگی در این استان ۲۹ درصد و حجم اب سدهای استان بیش از ۳۰ درصد کاهش داشته است و همچنین میزان افت ابهای زیر زمینی با کسری شدیدی روبرو است.

وی با بیان اینکه در این استان ۱۶ طرح سد سازی در دست اقدام است افزود: تامین اب زاهدان از دشت تهلاب از اقدامات مهم ما است وبا حفر ۴۰ چاه اب تامین خواهد شد و ۱۷۰ میلیارد تومان در سال جاری برای این طرح تخصیص یافته است.

وی با اشاره به اینکه کل ظرفیت چاه نیمه ها یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب است ادامه داد: در شمال استان نیازمند پیگیری حق ابه هیرمند هستیم .

قاسمی مدیر عامل آب و فاضلاب استان هم گفت: در این استان حدود سه هزار روستا آب شرب دارند و بیش از دو هزار روستا فاقد آب شرب هستند که به این مناطق سقایی آب رسانی می شود.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «انتقاد رئیس سازمان مدیریت بحران از وضعیت رودخانه هیرمند / افغانستان باید حق آبه ایران را بدهد- اخبار سیستان و بلوچستان - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.