آشنایی با انواع درب منهول



درب منهول که به آن دریچه منهول و دهانه آدم رو نیز گفته می شود، یک دریچه است که روی منهول فاضلابی، منهول مخابراتی، منهول برق و در سیستم های آبرسانی، سیستم فاضلاب، سیستم های کابل کشی، تاسیسات آب، گاز، پتروشیمی و نفت استفاده می شود و از سقوط افراد و وسایل به داخل منهول جلوگیری می کند و دسترسی و بازدید از منهول را نیز آسان می نماید. دریچه منهول دارای یک قاب و درپوش می باشد و روی سطح زمین قرار می گیرد. این دریچه ها و درب ها می توانند دایره ای شکل یا چهار گوش باشند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام صنایع برتر، درب های منهول به طور کلی به ۲ نوع ساده و حفره دار تقسیم می گردند و از جنس هایی مانند پلی اتیلن، شیشه، بتن، کامپوزیت، پلاستیک تقویت شده، چدن و پلیمر ساخته می شوند.

پراستفاده ترین و پرکاربردترین نوع این دریچه که بیشتر در صنایع گاز، آب و فاضلاب و کارخانه های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد، درب منهول پلی اتیلن می باشد زیرا:

- وزن سبکی دارد.

- از عمر بالایی برخوردار است.

- دارای نصب آسان تری می باشد.

- در برابر مواد اسیدی، مواد شیمیایی مضر، نور آفتاب، اشعه ماوراء بنفش، سوخت خودرو، فشارهای بالا، ضربه و واکنش های سولفاتی مقاوم است.

- دچار خوردگی، زنگ زدگی، شکستگی، پوسیدگی، ساییدگی و یخ زدگی نمی شود.

- ضد سرقت می باشد.

- در ساخت آن از مواد غیرقابل بازیافت استفاده شده است.

- هنگام عبور از روی آن صدایی تولید نمی شود.

- حمل و نقل آن راحت می باشد.

- در هر نوع آب و هوایی و در دماهای مختلف (بالا و پایین صفر) قابل استفاده است.

- در رنگ و طرح تنوع بالایی دارد و ظاهر شهر را زیبا می کند.

- نسبت به مزایا و ویژگیهای خود، از قیمت مناسب و خوبی برخوردار است.

درب منهول پلی اتیلن به شکل های مختلفی نظیر دایره ای، مستطیلی و مربعی ساخته می شود و ابعاد گوناگونی دارد. درب های دایره ای معمولا ۶۰ و ۸۰ سانتی متر قطر دارند و بیشتر برای منهول های مخابراتی و منهول های آب و فاضلاب استفاده می شوند.

درب های مستطیلی اغلب به عنوان دریچه کنتور استفاده می شوند و ۳۰ در ۴۰ و ۱۵ در ۲۰ هستند. درب های مربعی بیشتر بر روی منهول های مخابراتی استفاده می شوند و به ضلع ۶۰، ۸۰ و ۱۰۰ سانتی متر می باشند. دریچه های آتشنشانی دارای ضلع ۴۰ سانتی متر هستند و دریچه های پلی اتیلن حفره دار دارای ابعاد ۶۰ در ۹۰ می باشند.

درب منهول کامپوزیت از ظرافتی خاص و ظاهری زیبا برخوردار است و در برابر خوردگی، ضربه، لغزش، فشار، بارهای ترافیکی، مواد شیمیایی و باران های اسیدی مقاومت بالایی دارد. این دریچه ها در مناطقی که رطوبت بالایی دارند مانند شمال و جنوب کشور، استفاده می شوند و دچار هیچ مشکلی اعم از زنگ زدگی و پوسیدگی نمی شوند. برای تولید و ساخت دریچه های منهول کامپوزیت از تکنولوژی روز و دانش تخصصی استفاده شده است.

درب منهول بتن از قدیمی ترین انواع دریچه های منهول است که با استفاده از قالب گیری ساخته می شود. این دربها ضخیم هستند و مقاومت مکانیکی بالایی دارند اما با ضربه یا فشار به سرعت می شکنند و چند تکه می شوند. درب های منهول بتنی قیمت مناسبی دارند و اگر برای افزایش مقاومت به آنها الیاف کامپوزیتی افزوده شود، قیمت آن بالا می رود.

درب منهول چدن به شدت قیمت مناسب و مقرون به صرفه ای دارد و بسیار سنگین می باشد. این دریچه ها کیفیت بالایی دارند و از عمر طولانی نیز برخوردار هستند. قیمت نهایی درب منهول چدن براساس وزن آن تعیین می شود و هرچه درب سنگین تر و محکم تر باشد، قیمت آن بالاتر است. تنها نقطه ضعف و عیب این دریچه ها این است که به راحتی دزدیده می شوند و احتمال شکسته شدن آنها بسیار بالا است.

درب منهول پلیمری مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و فشار دارد و خیلی به ندرت دچار نفوذ مایعات می شود. این دریچه ها برای استفاده در خیابانها و بزرگراه ها بسیار عالی می باشند زیرا عمر بالایی دارند و برای استفاده طولانی مدت مناسب هستند.

درب های منهول به ۴ روش تولید می شوند. اول، روش لایه گذاری دستی است. دوم، روش BMC می باشد. سوم، روش SMC است و چهارم، روش FRP می باشد.

در روش BMC مواد اولیه به شکل خمیری در می آیند و درون قالب قرار می گیرند. سپس الیاف تقویت کننده به آنها اضافه می شود. در روش SMC مواد اولیه به شکل ورقه ای در می آیند و با الیاف تقویت کننده ترکیب می شوند. سپس در دمای مشخص قرار می گیرند و با اعمال فشار طی زمان مشخصی پخته می شوند. در روش FRP مواد اولیه با الیاف تقویت کننده و کربن ترکیب می شوند، در قالب قرار می گیرند و تحت فشار و دمای مشخص فشرده می شوند.

برای نصب درب منهول چند مرحله کلی وجود دارد که به ترتیب عبارتند از:

۱- قطر دهانه منهول را بررسی کنید و در صورت لزوم در اطراف یا داخل منهول، یک کاور قرار دهید.

۲- وضعیت شیارها را بررسی کنید و هرگونه ذرات خاک، گرد و غبار و مواد زائد را از بین ببرید.

۳- قاب (پایه و پوشش) را مستقیما روی محصول آب بندی بگذارید.

۴- برای تنظیم ارتفاع قاب دریچه، از هیچ نوع براکتی (فلزی یا چوبی) و دوک نخ استفاده نکنید.

۵- قاب را در همان سطح پوشش تنظیم کنید.

۶- دهانه های قاب را کاملا پر کنید.

۷- محصول آب بندی را بدون اینکه سطح قاب تغییر کند، پر کنید.

۸- در نهایت برای تراز کردن از یک شناور یا ماله استفاده نمایید.

قیمت درب منهول براساس جنس، نوع، فرم، قطر، ابعاد، کاربرد، وزن، محیط مورد استفاده، کلاس و استانداردهای تولید تعیین می شود. شما می توانید برای اطلاع از قیمت دقیق این محصول با کارشناسان ما در هلدینگ صنایع برتر در ارتباط باشید.

انتهای رپرتاژ آگهی

پرسش و پاسخ در آشنایی با انواع درب منهول

گفتگو با هوش مصنوعی