استان مرکزی جزو ۳ استان پیر کشور است



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، غلامرضا فتح آبادی ظهر امروز در جلسه رابطان ادارات در موضوع همسان گزینی استان مرکزی با اشاره به نقش خانواده در جامعه اظهار داشت: به خانواده به عنوان رکن اساسی جامعه در آموزه های دینی و بالادستی توجه بسیار شده، برای داشتن جامعه خلاق و پویا باید به خانواده، نظام آموزشی و الگویی جامعه دقت ویژه داشته باشیم.

وی افزود: دنیا با تغیرات اجتماعی مواجه است که پایه های زندگی به ویژه خانواده را درنوردیده و سبب ایجاد تغییراتی مثل کاهش ازدواج به سبب تحت تاثیر قرار گرفتن سیگنال های از غرب شده است.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی تصریح کرد: برنامه های همسان گزینی تبیان در راستای تقویت برنامه ازدواج است، هرساله پنج تا هفت درصد از آمار ازدواج کشور کاهش پیدا می کند به گونه ای که در سال ۸۹ آمار ازدواج ۸۹۰ هزار مورد بود که در سال گذشته به ۶۷۰ فقره کاهش پیدا کرده است.

فتح آبادی بیان کرد: در کشور ۱۳ میلیون مجرد وجود دارد که ۲۲۰ هزار مورد از آنها به تجرد قطعی رسیده اند، این کاهش آمار ازدواج سبب ایجاد مواردی مثل کاهش باروی جمعیت شده خود این کاهش باروری جمعیت خطراتی مثل افزایش خطرناباروری، مرگ مادران در اثر زایمان، ابتلای کودکان به اختلالات کوروموزومی، افزایش سقط جنین، اختلاف سن والدین با فرزندان و افزایش سن جمعیت در کشور را ایجاد می کند.

وی عنوان کرد: استان مرکزی جز سه استان پیر کشور بوده و این روند ادامه دارد، مواردی مثل گسست خانواده، افزایش آمار طلاق به صورت هرساله مشکلی است که وجود دارد، در استان مرکزی دو برنامه تحت عنوان کانون زندگی پایدار که آموزش های پیش از ازدواج را ارائه می دهد وجود دارد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی ادامه داد: ۹۸ درصد از افرادی که از سال گذشته ازدواج کردند تحت پوشش آموزش های پیش از ازدواج قرار گرفتند، در ۹ ماه امسال در مقایسه با ۹ سال گذشته شاهد کاهش آمار طلاق بوده ایم، رتبه استان در زمینه آمار طلاق در گذشته پنج کشور بود که با اقدامات انجام شده به رتبه ۹ کشور رسیده است.

فتح آبادی اضافه کرد: این کاهش آمار نشان دهنده تاثیرگذاری فعالیت های اجتماعی است، در مبحث خشونت در خانواده مشکلاتی وجود دارد اما در کنار آن شاهد ازدواج هایی در سنین پایین هستیم.

وی تصریح کرد: هم اکنون در کشور ۱۴ هزار کودک بیوه داریم، ۱۷ درصد از ازدواج ها زیر ۱۸ سال در کشور است، هم اکنون در کشور تصویر آشفته ای از خانواده در جامعه ارائه می شود، به تازگی مطالعه ای در زمینه سی وششمین جشنواره فیلم های فجر انجام شده که در آن تصویر جامعه درهم، بی نظم بوده و تضاد طبقاتی در اوج خود است.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی بیان کرد: در این فیلم ها هیچ افتخاری به گذشته و افق روشنی برای آینده دیده نمی شود و در آن زنان پرخاشگر و دختران قربانی کامیابی و جبران ناکامی مردان به تصویر کشیده می شوند.

قتح آبادی عنوان کرد: راه طولانی در عرصه خانواده در پیش داریم، امیدواریم با اقدامات انجام شده در پنج سال آینده استان مرکزی به عنوان قطب اصلی آموزش همگانی به ویژه در زمینه خانواده باشد.

وی اضافه کرد: آموزش خانواده را در ابعاد محتلف دنبال می کنیم، برای سال آینده هم برنامه های بسیاری در زمینه خانواده داریم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم در پایان مراسم از پنج دستگاه فعال و برتر در عرصه همسان گزینی تجلیل شد.

انتهای پیام/ ت
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «استان مرکزی جزو ۳ استان پیر کشور است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.