آیا پیک <span class="text danger">ششم</span> زودتر از راه می رسد؟ / احتمال تزریق دوز <span class="text danger">سوم</span> واکسن + نقشه و نمودار

به گزارش گروه استان های خبرگزاری تسنیم، روز گذشته درحالی سعید نمکی وزیر بهداشت نسبت به تاب آوری کادر درمان در پیک های احتمالی بعد سخن گفت که کارشناسان بهداشت و درمان براین باورد که پیک ششم کرونا بسیار زودتر از آنچه تصور کنیم ایجاد می شود.
این گروه معتقدند طولانی شدن پیک پنجم درکنار بی توجهی به پروتکل های بهداشتی هر دو عواملی هستند که می تواند زمینه ایجاد موج تازه کرونایی را فراهم کند، این درحالی است که ورود پناهجویان افغانستان به دلیل شرایط فعلی کشورشان نیز می تواند در این زمینه تشدید کننده احتمال شکل گیری پیک تازه کرونا بخصوص در شهرستان های مرزی شرق کشور و البته قم باشد.
کارشناسان بهداشت و درمان همچنین تاکید دارند البته نگرانی اصلی اینجاست که ثبت مواردی از بیماری لامبدا در کشور ترکیه و تردد بسیار بالای میان دو کشور بخصوص از مرزهای هوایی می تواند بازهم کشورمان را همچون درگیری با ویروس دلتا غافلگیر کند و شاهد مثال این موضوع هم سخنان عاطفه عابدینی دبیر کمیته علمی کووید - ۱۹ است که ثبت موارد ابتلا به دلتا در ترکیه را تایید کرده است.
از سوی دیگر روند روبه رشد بیماری در سراسر کشور بخصوص در روزهای اخیر به گونه ای بوده که دوباره وزیر بهداشت اظهار نگرانی از تاب آوری نظام بهداشت و سلامت در مقابله با این ویروس کرده باشد و درهمین زمینه کارشناسان تاکید دارند درصورتی که پیک تازه ای از همه گیر شکل گرفته و روند بیماری تشدید شود واقعا جای نگرانی نسبت به ادامه مقابله و مدیریت ویروس منحوس وجود دارد.
واکسیناسیون گسترده برای کاهش بیماری
به گفته این گروه بهترین راهکار برای پیشگیری از بحرانی در ابعاد یاد شده افزایش تعداد جامعه هدف برای واکسیناسیون است به این دلیل که براساس مشاهدات علمی افرادی که حتی دوز اول واکسن را دریافت کرده اند بین ۳۰ تا ۵۰ درصد کمتر از دیگران درگیر موارد حاد بیماری و فوت می شوند.
در این زمینه دبیر کمیته علمی کووید - ۱۹ نیز اظهار داشت: ویروس دلتا نسبت به ویروس های قبلی بسیار تهاجمی تر و ناشناخته تر عمل می کند به همین دلیل لازم است کاملا هوشمندانه در این زمینه عمل کنیم که تا امروز تمام مسئولان و کادرمان در این زمینه گام برداشته و در تلاش هستند که هموطنان بهترین و استانداردترین شیوه های درمانی را دریافت کنند.
دکتر عابدینی درباره اهمیت واکسیناسیون در مدیریت شرایط عنوان کرد: حتی یک دز واکسیناسیون بین ۳۰ تا ۵۰ درصد روی شدت و مرگ و میر اثر دارد و به این معنی نیست که اگر روند کند است آنهایی که اول واکسن زده اند دیگر واکسیناسیون شان کارایی ندارد. این امر توجیهی برای دیرکرد واکسیناسیون نیست و لازم است واکسیناسیون سرعت بیشتری پیدا کند و خدا را شکر در روزهای اخیر این روند سرعت بهتری داشته است.
عابدینی همچنین با اشاره به احتمال تزریق دز یادآوری برای گروهی از هموطنان گفت: در سازمان جهانی بهداشت برای افراد در خطر بالای ۵۰ سال و افراد دارای نقص سیستم ایمنی تزریق دز سوم مجاز شناخته شده است و وزیر بهداشت هم توصیه داشتند این موضوع برای کادر درمان و افراد با ریسک بالا بررسی شود.
به گفته وی این امر نیاز به مطالعات و منابع بیشتر واکسن دارد و لازم است واکسیناسیون جامعه نیز سرعت بیشتری یافته باشد و انشاالله با تصمیمات دولت جدید برای تامین واکسن، میزان واکسن بیشتری به دستمان خواهد رسید. در این زمینه نوع واکسن خاصی مطرح نیست که اگر کسی فلان واکسن را زده بود دز سوم را دریافت کند اما برای اینکه دز سوم تزریق شود شاید از بعضی پلتفرم ها، برای تزریق به همه واکسن ها انتخاب شود.
آمارهای معنادار را جدی بگیریم
در همین حال کارشناسان با اشاره به اظهار نگرانی وزیر بهداشت از آینده و همچنین تاکید دبیر کمیته علمی کووید - ۱۹ بر سرعت بخشیدن به واکسیناسیون می گویند: بررسی آمارها در دو هفته گذشته کاملا گویای شرایط در آینده نزدیک یعنی نیمه شهریورماه خواهد بود، چون قبلا پیش بینی شده بود عبور از مرز فوت ۱۰۰۰۰۰ نفر در مرداد ۱۴۰۰ می تواند زنگ هشداری بسیار جدی برای آغاز فصل پاییز باشد.
در این زمینه کارشناسان معتقدند رشد ۲۶٫۲ درصدی موارد بستری و ۲۵٫۶ درصدی موارد بستری در بخش مراقبت های ویژه در روزهای پایانی می تواند اثر گذاری قابل ملاحظه ای در آمار تعداد موارد فوتی ناشی از ویروس منحوس باشد و گواه این موضوع هم جهش ۳۶٫۵ درصدی تعداد موارد فوتی نسبت به ۱۴ روز قبل است.
به گفته این کارشناسان فوت نزدیک به ۷۴۹۷ نفر از هموطنان براثر بیماری کرونا در دوره گذشته یعنی روزانه نزدیک به ۵۳۶ نفر شاهد مثالی غیرقابل انکار از مشکلات در روزهای پاییزی سال جاری درصورت بی توجهی به گسترش واکسیناسیون و البته رعایت پروتکل های بهداشتی است.
از سوی دیگر این گروه ضمن اشاره به تعداد ۱۰۴۴۱۹ مورد تست در ۲۷ مردادماه سال جاری معتقدند این تعداد تست برای غربالگری هوشمندانه و ردیابی بیماران برای اجرای دقیق قرنطینه کافی نیست چون آمارها نشان می دهد تقریبا ۳۸ درصد از تست ها مثبت اعلام شده و تردد این بیماران در سطح شهر ها با توجه به سرایت بسیار بالای ویروس دلتا می تواند دردسرساز باشد.
استان آذربایجان غربی/۱۷ فوتی روز گذشته
جواد آقازاده در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با تشریح وضعیت کرونا در آذربایجان غربی اظهار داشت: هم اکنون تنها شهر نارنجی استان، پیرانشهر است و سایر شهرها در وضعیت قرمز و قرمزتیره هستند.
وی افزود: در شبانه روز گذشته ۱۷ نفر دیگر در شهرهای ارومیه، تکاب، خوی، پلدشت، ماکو، شاهین دژ و مهاباد به آمار فوتی های کرونایی در استان افزوده شد و تعداد کل جانباختگان به پنج هزار و ۱۵۶ نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی از ابتلای یک هزار و ۸۴۰ مورد جدید در استان خبر داد و گفت: هم اکنون مجموع کل مبتلایان به کرونا ویروس به ۲۱۶ هزار و ۲۸۶ نفر رسیده است.
وی از افزایش تعداد بستری های سندروم حاد تنفسی اظهار تاسف کرد و اظهار داشت: شمار این بستریان به یک هزار و ۷۰۵ نفر رسیده است.
آقازاده تعداد بیماران تحت دستگاه ونتیلاتور را نیز ۶۲ نفر عنوان کرد و گفت: همچنین هم اینک ۷۳۵ نفر بستری مشکوک و ۲۷۱ نفر بستری آی سی یو در سراسر استان وجود دارد.
وی با اشاره به آمار واکسیناسیون نیز افزود: در شبانه روز گذشته ۲۸ هزار و ۲۱ نفر بر علیه این بیماری در آذربایجان غربی واکسینه شدند و تعداد کل واکسیناسیون به ۶۷۵ هزار و ۸۶۴ نفر رسیده است.
استان اصفهان/۳۶ درصد تست های کرونا مثبت است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه گیری شده ویروس کرونا در استان ۷۰۰۹ نفر بودند که ۲۵۷۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۵۹۲ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۳۷۸ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۳۳۶۸ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۴۲۳ بیمار در بخش مراقبت های ویژه نگهداری می شوند.
وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۴۰ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲۳ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
استان ایلام/ روند صعودی بیماری همچنان ادامه دارد
محمد کریمیان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۵۰ هزار و ۱۴۱ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده اند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۳۳۴ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۴۴۶ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۱۵۰ بیمار جدید در بیمارستان ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته ها ۴۷ هزار و ۴۹ نفر بوده است.
کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته پنج مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان که دو مورد در شهرستان ایلام، یک مورد در شهرستان دره شهر، یک مورد در شهرستان ایوان و یک مورد مربوط به شهرستان بدره گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون ۸۹۳ نفر بوده است.
استان کرمان / بدترین از نظر همه گیری
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، با بحرانی شدن وضعیت کرونا در بزرگ ترین استان کشور، ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت و درمان به استان کرمان آمد و وضعیت رسیدگی به بیماران کرونایی در بیمارستان های این استان و واکسیناسیون مردم را بررسی کرد.
وی کرمان را جزو بدترین استان ها در زمینه شیوع کرونا دانست و اظهار داشت: در حال حاضر هزار و ۸۹۵ نفر بستری دارد که این تعداد ۶۰ درصد از آبان ماه سال جاری بیشتر است.
قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه استان کرمان همچون دیگر استان های جنوب کشور آمار بستری بسیار بالایی داشته و بیماری در این استان بسیار شدت گرفته است گفت: خوشبختانه با توجه به تجربه موج های قبلی بیماری، مدیریت خوبی انجام شده و در زمینه سرم و دارو در این استان کمبودی نیست.
وی با اشاره به اینکه برای مبارزه بهتر با کرونا باید انجام آزمایش از افراد بیشتر شده و واکسیناسیون گروه های سنی اعلام شده نیز به سرعت انجام شود افزود: در شهریور و مهر واردات واکسن افزایش یافته و تولیدات داخلی هم بیشتر خواهد شد.
حریرچی با بیان اینکه پیک پنجم کرونا در ایران ناشی از ویروس نوع واریانت دلتا به عنوان مسری ترین ویروس شناخته شده جهان، است گفت: با وجود نشانه های اولیه بهبودی شرایط، امیدواریم تعداد کشته های این پیک کرونا نیز کاهش یابد و روند ابتلا و روند بستری در ۱۴ استان ثبات یافته و شرایط کرونا در این استان ها رو به نزول است.
حمیدرضا رشیدی نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با بیان اینکه در موج سنگین قبلی در آذر پارسال از هزار و ۳۷۰ بیمار در کل استان، ۷۹۰ بیمار قطعی مبتلا به کرونا بودند افزود: در حال حاضر از هزار و ۸۹۵ بیمار بستری، هزار و ۸۰ بیمار قطعی کرونا هستند و ۲۴۰ بیمار در بخش مراقبت های ویژه بستری قرار دارند.
وی با بیان اینکه ۲ هزار و ۱۰۰ تخت کرونایی آماده شده در استان و۲۵۰ تخت ای سی یو همه پر شده اند افزود: از نظر دارو و اکسیژن در مضیقه نیستیم و مشکل عمده ما کمبود نیروی انسانی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: برای جلوگیری از تکمیل شدن گنجایش بیمارستان ها، سیستم مراقبت در منزل نیز برقرار شده و بیماران بخشی از مراقبت ها را با هماهنگی بیمه ها در منزل دریافت می کنند.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان هزار و ۱۱۳ مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۶۴۱ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۶۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۲۲۵ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۷۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۱۰۵ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۲۶۷ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۳ هزار ۴۵ مورد رسیده است.
وی به فوت ۳۲ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۳ هزار و ۹۹۴ نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۶۰۷ هزار و ۱۵۰ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۱۷۲ هزار و ۶۵۳ مورد است.
استان مرکزی /۶۱۹ بیمار جدید در ۲۴ ساعت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: بر اساس آخرین یافته های آزمایشگاهی ۶۱۹ بیمار جدید کرونایی در استان مرکزی شناسایی شد.
سیدمحمد جمالیان افزود: ۶۸ نفر از این بیماران جدید به دلیل وخامت حال در بیمارستان های استان بستری شده اند و خدمات تخصصی درمانی دریافت می کنند و ۵۵۱ نفر از این بیماران نیز به صورت سرپایی خدمات درمانی دریافت کردندو باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش در منزل قرنطینه شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: شمار بیماران کرونایی استان از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون به ۷۷ هزار و ۱۳۶ نفر رسیده و پنج بیمار کرونایی استان نیز بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند و شمار فوتی های این استان از مرز دو هزار و ۳۵۹ نفر گذشته است.
جمالیان ادامه داد: در روزهای گذشته تعداد مبتلایان به کرونا در بین سنین پایین نسبت به موج های قبلی بیشتر شده و کودکان و نوجوانان را بیش از دیگر گروه ها درگیر می کند به طوری که در شبانه روز گذشته ۲۰ نفر از بیماران بستری در بیمارستان امیرکبیر افراد کم سن و سال بودند و نخستین مورد فوتی یک دانش آموز ۱۶ ساله بود، از این رو خواهشمندیم که خانواده ها بخصوص در روز تاسوعا و عاشورای حسینی مراقب فرزندان خود باشند و از حضور در تجمعات و سفرهای داخل استانی اجتناب نمایند.
وی اضافه کرد: در تاسوعا و عاشورای حسینی تمامی مراکز دولتی آماده ارائه خدمت هستند و بیمارستان قدس نیز مرکز بستری موقت را راه اندازی کرده است، همچنین در این دو روز مطب دکتر بابایی در کلینیک علوی آماده ارائه خدمت به مردم است.
درحال تکمیل … .
انتهای پیام/ی
این گروه معتقدند طولانی شدن پیک پنجم درکنار بی توجهی به پروتکل های بهداشتی هر دو عواملی هستند که می تواند زمینه ایجاد موج تازه کرونایی را فراهم کند، این درحالی است که ورود پناهجویان افغانستان به دلیل شرایط فعلی کشورشان نیز می تواند در این زمینه تشدید کننده احتمال شکل گیری پیک تازه کرونا بخصوص در شهرستان های مرزی شرق کشور و البته قم باشد.
کارشناسان بهداشت و درمان همچنین تاکید دارند البته نگرانی اصلی اینجاست که ثبت مواردی از بیماری لامبدا در کشور ترکیه و تردد بسیار بالای میان دو کشور بخصوص از مرزهای هوایی می تواند بازهم کشورمان را همچون درگیری با ویروس دلتا غافلگیر کند و شاهد مثال این موضوع هم سخنان عاطفه عابدینی دبیر کمیته علمی کووید - ۱۹ است که ثبت موارد ابتلا به دلتا در ترکیه را تایید کرده است.
از سوی دیگر روند روبه رشد بیماری در سراسر کشور بخصوص در روزهای اخیر به گونه ای بوده که دوباره وزیر بهداشت اظهار نگرانی از تاب آوری نظام بهداشت و سلامت در مقابله با این ویروس کرده باشد و درهمین زمینه کارشناسان تاکید دارند درصورتی که پیک تازه ای از همه گیر شکل گرفته و روند بیماری تشدید شود واقعا جای نگرانی نسبت به ادامه مقابله و مدیریت ویروس منحوس وجود دارد.
واکسیناسیون گسترده برای کاهش بیماری
به گفته این گروه بهترین راهکار برای پیشگیری از بحرانی در ابعاد یاد شده افزایش تعداد جامعه هدف برای واکسیناسیون است به این دلیل که براساس مشاهدات علمی افرادی که حتی دوز اول واکسن را دریافت کرده اند بین ۳۰ تا ۵۰ درصد کمتر از دیگران درگیر موارد حاد بیماری و فوت می شوند.
در این زمینه دبیر کمیته علمی کووید - ۱۹ نیز اظهار داشت: ویروس دلتا نسبت به ویروس های قبلی بسیار تهاجمی تر و ناشناخته تر عمل می کند به همین دلیل لازم است کاملا هوشمندانه در این زمینه عمل کنیم که تا امروز تمام مسئولان و کادرمان در این زمینه گام برداشته و در تلاش هستند که هموطنان بهترین و استانداردترین شیوه های درمانی را دریافت کنند.
دکتر عابدینی درباره اهمیت واکسیناسیون در مدیریت شرایط عنوان کرد: حتی یک دز واکسیناسیون بین ۳۰ تا ۵۰ درصد روی شدت و مرگ و میر اثر دارد و به این معنی نیست که اگر روند کند است آنهایی که اول واکسن زده اند دیگر واکسیناسیون شان کارایی ندارد. این امر توجیهی برای دیرکرد واکسیناسیون نیست و لازم است واکسیناسیون سرعت بیشتری پیدا کند و خدا را شکر در روزهای اخیر این روند سرعت بهتری داشته است.
عابدینی همچنین با اشاره به احتمال تزریق دز یادآوری برای گروهی از هموطنان گفت: در سازمان جهانی بهداشت برای افراد در خطر بالای ۵۰ سال و افراد دارای نقص سیستم ایمنی تزریق دز سوم مجاز شناخته شده است و وزیر بهداشت هم توصیه داشتند این موضوع برای کادر درمان و افراد با ریسک بالا بررسی شود.
به گفته وی این امر نیاز به مطالعات و منابع بیشتر واکسن دارد و لازم است واکسیناسیون جامعه نیز سرعت بیشتری یافته باشد و انشاالله با تصمیمات دولت جدید برای تامین واکسن، میزان واکسن بیشتری به دستمان خواهد رسید. در این زمینه نوع واکسن خاصی مطرح نیست که اگر کسی فلان واکسن را زده بود دز سوم را دریافت کند اما برای اینکه دز سوم تزریق شود شاید از بعضی پلتفرم ها، برای تزریق به همه واکسن ها انتخاب شود.
آمارهای معنادار را جدی بگیریم
در همین حال کارشناسان با اشاره به اظهار نگرانی وزیر بهداشت از آینده و همچنین تاکید دبیر کمیته علمی کووید - ۱۹ بر سرعت بخشیدن به واکسیناسیون می گویند: بررسی آمارها در دو هفته گذشته کاملا گویای شرایط در آینده نزدیک یعنی نیمه شهریورماه خواهد بود، چون قبلا پیش بینی شده بود عبور از مرز فوت ۱۰۰۰۰۰ نفر در مرداد ۱۴۰۰ می تواند زنگ هشداری بسیار جدی برای آغاز فصل پاییز باشد.
در این زمینه کارشناسان معتقدند رشد ۲۶٫۲ درصدی موارد بستری و ۲۵٫۶ درصدی موارد بستری در بخش مراقبت های ویژه در روزهای پایانی می تواند اثر گذاری قابل ملاحظه ای در آمار تعداد موارد فوتی ناشی از ویروس منحوس باشد و گواه این موضوع هم جهش ۳۶٫۵ درصدی تعداد موارد فوتی نسبت به ۱۴ روز قبل است.
به گفته این کارشناسان فوت نزدیک به ۷۴۹۷ نفر از هموطنان براثر بیماری کرونا در دوره گذشته یعنی روزانه نزدیک به ۵۳۶ نفر شاهد مثالی غیرقابل انکار از مشکلات در روزهای پاییزی سال جاری درصورت بی توجهی به گسترش واکسیناسیون و البته رعایت پروتکل های بهداشتی است.
از سوی دیگر این گروه ضمن اشاره به تعداد ۱۰۴۴۱۹ مورد تست در ۲۷ مردادماه سال جاری معتقدند این تعداد تست برای غربالگری هوشمندانه و ردیابی بیماران برای اجرای دقیق قرنطینه کافی نیست چون آمارها نشان می دهد تقریبا ۳۸ درصد از تست ها مثبت اعلام شده و تردد این بیماران در سطح شهر ها با توجه به سرایت بسیار بالای ویروس دلتا می تواند دردسرساز باشد.
استان آذربایجان غربی/۱۷ فوتی روز گذشته
جواد آقازاده در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با تشریح وضعیت کرونا در آذربایجان غربی اظهار داشت: هم اکنون تنها شهر نارنجی استان، پیرانشهر است و سایر شهرها در وضعیت قرمز و قرمزتیره هستند.
وی افزود: در شبانه روز گذشته ۱۷ نفر دیگر در شهرهای ارومیه، تکاب، خوی، پلدشت، ماکو، شاهین دژ و مهاباد به آمار فوتی های کرونایی در استان افزوده شد و تعداد کل جانباختگان به پنج هزار و ۱۵۶ نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی از ابتلای یک هزار و ۸۴۰ مورد جدید در استان خبر داد و گفت: هم اکنون مجموع کل مبتلایان به کرونا ویروس به ۲۱۶ هزار و ۲۸۶ نفر رسیده است.
وی از افزایش تعداد بستری های سندروم حاد تنفسی اظهار تاسف کرد و اظهار داشت: شمار این بستریان به یک هزار و ۷۰۵ نفر رسیده است.
آقازاده تعداد بیماران تحت دستگاه ونتیلاتور را نیز ۶۲ نفر عنوان کرد و گفت: همچنین هم اینک ۷۳۵ نفر بستری مشکوک و ۲۷۱ نفر بستری آی سی یو در سراسر استان وجود دارد.
وی با اشاره به آمار واکسیناسیون نیز افزود: در شبانه روز گذشته ۲۸ هزار و ۲۱ نفر بر علیه این بیماری در آذربایجان غربی واکسینه شدند و تعداد کل واکسیناسیون به ۶۷۵ هزار و ۸۶۴ نفر رسیده است.
استان اصفهان/۳۶ درصد تست های کرونا مثبت است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه گیری شده ویروس کرونا در استان ۷۰۰۹ نفر بودند که ۲۵۷۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۵۹۲ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۳۷۸ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۳۳۶۸ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۴۲۳ بیمار در بخش مراقبت های ویژه نگهداری می شوند.
وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۴۰ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲۳ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
استان ایلام/ روند صعودی بیماری همچنان ادامه دارد
محمد کریمیان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۵۰ هزار و ۱۴۱ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده اند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۳۳۴ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۴۴۶ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۱۵۰ بیمار جدید در بیمارستان ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته ها ۴۷ هزار و ۴۹ نفر بوده است.
کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته پنج مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان که دو مورد در شهرستان ایلام، یک مورد در شهرستان دره شهر، یک مورد در شهرستان ایوان و یک مورد مربوط به شهرستان بدره گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون ۸۹۳ نفر بوده است.
استان کرمان / بدترین از نظر همه گیری
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، با بحرانی شدن وضعیت کرونا در بزرگ ترین استان کشور، ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت و درمان به استان کرمان آمد و وضعیت رسیدگی به بیماران کرونایی در بیمارستان های این استان و واکسیناسیون مردم را بررسی کرد.
وی کرمان را جزو بدترین استان ها در زمینه شیوع کرونا دانست و اظهار داشت: در حال حاضر هزار و ۸۹۵ نفر بستری دارد که این تعداد ۶۰ درصد از آبان ماه سال جاری بیشتر است.
قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه استان کرمان همچون دیگر استان های جنوب کشور آمار بستری بسیار بالایی داشته و بیماری در این استان بسیار شدت گرفته است گفت: خوشبختانه با توجه به تجربه موج های قبلی بیماری، مدیریت خوبی انجام شده و در زمینه سرم و دارو در این استان کمبودی نیست.
وی با اشاره به اینکه برای مبارزه بهتر با کرونا باید انجام آزمایش از افراد بیشتر شده و واکسیناسیون گروه های سنی اعلام شده نیز به سرعت انجام شود افزود: در شهریور و مهر واردات واکسن افزایش یافته و تولیدات داخلی هم بیشتر خواهد شد.
حریرچی با بیان اینکه پیک پنجم کرونا در ایران ناشی از ویروس نوع واریانت دلتا به عنوان مسری ترین ویروس شناخته شده جهان، است گفت: با وجود نشانه های اولیه بهبودی شرایط، امیدواریم تعداد کشته های این پیک کرونا نیز کاهش یابد و روند ابتلا و روند بستری در ۱۴ استان ثبات یافته و شرایط کرونا در این استان ها رو به نزول است.
حمیدرضا رشیدی نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با بیان اینکه در موج سنگین قبلی در آذر پارسال از هزار و ۳۷۰ بیمار در کل استان، ۷۹۰ بیمار قطعی مبتلا به کرونا بودند افزود: در حال حاضر از هزار و ۸۹۵ بیمار بستری، هزار و ۸۰ بیمار قطعی کرونا هستند و ۲۴۰ بیمار در بخش مراقبت های ویژه بستری قرار دارند.
وی با بیان اینکه ۲ هزار و ۱۰۰ تخت کرونایی آماده شده در استان و۲۵۰ تخت ای سی یو همه پر شده اند افزود: از نظر دارو و اکسیژن در مضیقه نیستیم و مشکل عمده ما کمبود نیروی انسانی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: برای جلوگیری از تکمیل شدن گنجایش بیمارستان ها، سیستم مراقبت در منزل نیز برقرار شده و بیماران بخشی از مراقبت ها را با هماهنگی بیمه ها در منزل دریافت می کنند.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان هزار و ۱۱۳ مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۶۴۱ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۶۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۲۲۵ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۷۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۱۰۵ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۲۶۷ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۳ هزار ۴۵ مورد رسیده است.
وی به فوت ۳۲ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۳ هزار و ۹۹۴ نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۶۰۷ هزار و ۱۵۰ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۱۷۲ هزار و ۶۵۳ مورد است.
استان مرکزی /۶۱۹ بیمار جدید در ۲۴ ساعت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: بر اساس آخرین یافته های آزمایشگاهی ۶۱۹ بیمار جدید کرونایی در استان مرکزی شناسایی شد.
سیدمحمد جمالیان افزود: ۶۸ نفر از این بیماران جدید به دلیل وخامت حال در بیمارستان های استان بستری شده اند و خدمات تخصصی درمانی دریافت می کنند و ۵۵۱ نفر از این بیماران نیز به صورت سرپایی خدمات درمانی دریافت کردندو باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش در منزل قرنطینه شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: شمار بیماران کرونایی استان از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون به ۷۷ هزار و ۱۳۶ نفر رسیده و پنج بیمار کرونایی استان نیز بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند و شمار فوتی های این استان از مرز دو هزار و ۳۵۹ نفر گذشته است.
جمالیان ادامه داد: در روزهای گذشته تعداد مبتلایان به کرونا در بین سنین پایین نسبت به موج های قبلی بیشتر شده و کودکان و نوجوانان را بیش از دیگر گروه ها درگیر می کند به طوری که در شبانه روز گذشته ۲۰ نفر از بیماران بستری در بیمارستان امیرکبیر افراد کم سن و سال بودند و نخستین مورد فوتی یک دانش آموز ۱۶ ساله بود، از این رو خواهشمندیم که خانواده ها بخصوص در روز تاسوعا و عاشورای حسینی مراقب فرزندان خود باشند و از حضور در تجمعات و سفرهای داخل استانی اجتناب نمایند.
وی اضافه کرد: در تاسوعا و عاشورای حسینی تمامی مراکز دولتی آماده ارائه خدمت هستند و بیمارستان قدس نیز مرکز بستری موقت را راه اندازی کرده است، همچنین در این دو روز مطب دکتر بابایی در کلینیک علوی آماده ارائه خدمت به مردم است.
درحال تکمیل … .
انتهای پیام/ی
گفتگو با هوش مصنوعی
💬 سلام! میخوای دربارهی «آیا پیک ششم زودتر از راه می رسد؟ / احتمال تزریق دوز سوم واکسن + نقشه و نمودار» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.