با رزم پهلوانی«پرثوآ» آشنا شوید



ایسنا/کرمانشاه رئیس کمیته پرثوا هیات ورزش های همگانی استان کرمانشاه، پرثوآ را ترکیبی از ورزش های کشتی و رزمی و آداب پهلوانی معرفی کرد.

صابر علیمحمدی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه پرثوا واژه ای باستانی است که در کتیبه های داریوش هخامنشی از آن استفاده شده، اظهار کرد: این واژه به مرور زمان به دلیل ابدال هایی که درحروف آن صورت گرفت تبدیل به واژه پهلوان شد که معنای «جنگجوی با فضلیت» را می دهد.

وی افزود: ایده اصلی ورزش رزم پهلوانی در سال ۱۳۶۰ توسط یکی از پیشکسوتان و پهلوانان ورزش بومی محلی ارائه شد و بعدها توسعه یافت تا جایی که به شیوه جدیدی از رزم ایرانی که از اصول رزم ایران باستان نشات می گرفت، ارائه شد.

این پیشکسوت ورزش کرمانشاه گفت: این ورزش سال ۱۳۷۹ مجوز فعالیت گرفت و در ابتدا هم زیرمجموعه ورزش زورخانه ای بود و بعد از مدتی به فدراسیون کشتی منتقل شد که به دلیل کم توجهی به آن در نهایت زیرمجموعه فدراسیون ورزش همگانی قرار گرفت.

رئیس کمیته پرثوا استان کرمانشاه با بیان اینکه این ورزش به نام ایران در فدراسیون جهانی ورزش زورخانه ای و باستانی به ثبت رسیده، تصریح کرد: رزم پهلوانی پرثوا برآمده از شیوه های رزم سنتی، بومی محلی ایرانیان و تلفیقی از رزم ایرانی با حرکات موزون آئینی و برگرفته از آداب و سنن دیرین ایرانیان است که با سلاح و بدون سلاح انجام می شود.

وی ادامه داد: از نظر فنی در این رشته نه تنها با کمک رشته های رزمی از کلیه ضربات دست و پا برای غلبه بر حریف بهره گرفته می شود، بلکه با ریتمی موزون از رقص و پای مخصوص رزم باستانی، در صورت تماس نزدیک با حریف از فنون گیر و پرتاب و خاک که در کشتی وجود دارد نیز استفاده می شود.

علیمحمدی با بیان اینکه پرثوا شامل شش بخش است، گفت: یادگیری تکنیکهای پایه، ضرب و دف نوازی به مانند ورزش زورخانه ای حین انجام مسابقه، سلاح های سرد ایران باستان، دفاع شخصی یا آپافریز، مبارزات تن به تن تلفیقی از کشتی و رزمی و نمایش های گروهی یا پرذاتما بخش های شش گانه پرثوا هستند.

وی مسابقات پرثوا را در سه تایم دو دقیقه ای دانست و اضافه کرد: در این ورزش سلاح هایی همچون شمشیر، چوب کوتاه، چوب بلند، تیراندازی با کمان و … که سلاح خاص ایرانیان بوده نیز وجود دارد.

رئیس کمیته پرثوا استان کرمانشاه افزود: پرثوا برای کسانی که هم علاقمند به کشتی و هم علاقمند به ورزش های رزمی هستند، بهترین ورزش محسوب می شود، چراکه شروع مبارزات آن رزمی و در ادامه کشتی است.

وی اعلام کرد: در این ورزش هم قوانین رزمی و هم قوانین کشتی و هم آداب و رسوم ورزش زورخانه ای و پهلوانی وجود دارد، بنابراین انتظار می رود با توجه به ماهیت ایرانی بودنش مسئولین از آن حمایت های لازم را داشته باشند.

علیمحمدی باتاکید براینکه آینده این ورزش بسیار روشن خواهد بود، افزود: باتوجه به اینکه تنها طی دو سه سال اخیر ورزش پرثوآ بصورت جدی در کشور شروع بکار کرده، طرفداران زیادی حتی از بین بانوان پیدا کرده و حتی در کشورهای شرق آسیا و آمریکا نیز طرفدارانی دارد.

وی ادامه داد: از آنجایی که این رشته در دوره های گذشته در اولویت فدراسیون ها نبوده، برای همین جایگاه آن چندان شناخته شده نیست و هنوز جایگاه واقعی خود را بدست نیاورده است.

رئیس کمیته پرثوا استان کرمانشاه تاکید کرد: این رشته از حدود یازده ماه پیش زیر نظر هیات ورزش همگانی در کرمانشاه رسما راه اندازی شده، اما در سالهای قبل از آن هم طرفدارانی در استان داشت، بگونه ای که سال ۱۳۹۸ در رقابت های قهرمانی کشور این رشته مقام سوم را بدست آوردیم.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با فروکش شدن بیماری کرونا بتوانیم این رشته را بیشتر به مردم استان معرفی کنیم.

انتهای پیام



پرسش و پاسخ در با رزم پهلوانی«پرثوآ» آشنا شوید

گفتگو با هوش مصنوعی