مراتع کاشان امسال «باریجه» ندارد



رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشان گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی، پیش بینی می شود امسال برداشت گیاه باریجه از مرتع های این شهرستان ممکن نخواهد بود.

محمدمهدی شریفی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: دشت کاشان در پاییز و زمستان سال گذشته، از جمله خشک ترین منطقه های کشور بود که دوره یخبندان نیز نداشت که این دو عامل باعث گل دهی و مرحله نرک پیش از موعد باریجه شد.



وی افزود: مرتع های رویشگاه گیاه باریجه شهرستان کاشان در روستاهای نشلج، اسحاق آباد، ویدوج، ویدوجا و مرق است که حدود ۴۰۰ هکتار از اراضی مرتعی این شهرستان را شامل می شود.



رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشان، تصریح کرد: گیاه باریجه از گونه مونوکارپیک است که در طول عمر خود فقط یک مرتبه در پایان دوره عمر خویش به دوره گلدهی می رسد و عمر متوسط پایه های باریجه در فاصله زمانی بین هفت تا ۹ سال است.



وی گفت: باریجه گیاهی با کاربردهای صنعتی و دارویی است که پایه های مناسب برای بهره برداری، پایه هایی با قطر حداقل ۱۰ سانتی متر ریشه است که بعد از پنج سال قابل بهره برداری است.



شریفی گفت: آخرین سال بهره برداری باریجه در شهرستان کاشان مربوط به سال ۱۳۹۵ است که متأسفانه با توجه به شرایط اقلیمی و تغییرات گرمایشی زمین بهره برداری از پایه های این گیاه، در بسیاری از مناطق مرکزی ایران دچار مشکل شده است.



به گزارش ایسنا، گیاه باریجه از بهترین گیاهان دارویی است که با نام های مختلفی چون اشق، بیرزد، بارزد و قاسنی معرفی شده و با نام علمی گالبانوم شناخته می شود که بومی ایرانی است و در ارتفاع بالاتر از دو هزار متر رشد می کند. صمغ باریجه به عنوان محرک، ضد عفونی کننده و داروی سینه و در موارد برونشیت های مزمن و آسم تجویز می شود و برای تنگی نفس و سرفه کهنه و نرم کردن سینه، صرع، بواسیر، بیماری های عصبی و باز کردن انسداد کلیه مفید است.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در مراتع کاشان امسال «باریجه» ندارد

گفتگو با هوش مصنوعی