۸۰ روستا در چناران قابلیت ایجاد اقامتگاه بوم گردی دارد



رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چناران گفت: در حال حاضر ۲۴۰ روستا در شهرستان چناران داریم که از این تعداد بیش از ۸۰ روستا قابلیت ایجاد اقامتگاه بوم گردی را دارند.

محمد طاهریان مقدم در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: تاکنون ۱۵ مجوز موافقت نامه اولیه اقامتگاه بوم گردی در این شهرستان صادر شده که از این تعداد ۴ مجوز مربوط به روستای رادکان، ۲ مجوز روستای بقمچ، دو مجوز از شهر گردشگری گلمکان و بقیه مربوط به روستای فریزی، اخلمد، روستای آبگاهی و … است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۵ اقامتگاه بوم گردی در چناران فعال هستند، از سویی این شهرستان به دلیل قابلیتها و پتانسیل هایی که دارد موجب شده در روزهای تعطیل جمعیت قابل توجهی از مشهد به این منطقه بیایند.

وی عنوان کرد: اکنون شهرستان چناران قابلیت داشتن بیش از ۵۰ اقامتگاه بوم گردی را دارد، به طوری که فقط در اخلمد بالغ بر ۵ اقامتگاه بومگردی را میتوانیم داشته باشیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چناران از وجود بیش از ۲۰ روستای هدف گردشگری در این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: بقمچ یکی از جمله روستاهای هدف گردشگری است که بافت تاریخی بسیار با ارزش به صورت پلکانی که به آن ماسوله خراسان میگویند، دارد.

وی همچنین گفت: میل تاریخی رادکان، حمام و مسجد تاریخی و رودخانههای فصلی از جمله مکان های دیدنی و ظرفیتهای چناران به شمار می رود.

طاهریان مقدم عنوان کرد: با توجه به اینکه هیچ هزینهای برای صدور مجوز اقامتگاه بوم گردی اخذ نمیشود و از سوی به دلیل پتانسیلهای مختلف در روستاها از دهیاران و سرمایهگذاران انتظار داریم پیگیر درخواست مجوز اقامتگاه بوم گردی باشند

وی بیان کرد: با پیگیریهای صورت گرفته تلاش میشود تا پایان سال جاری دو اقامتگاه بومگردی دیگر در چناران راهاندازی شوند، که با این تعداد، اقامتگاه های این شهرستان به هفت اقامتگاه افزایش خواهند یافت.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چناران افزود: در حال حاضر ۲۴۰ روستا و سه شهر چناران، گلبهار و گلمکان را داریم که بیش از ۸۰ روستا قابلیت ایجاد اقامتگاه بوم گردی را دارند.

وی اظهار کرد: سالیانه پذیرای بیش از ۳ میلیون گردشگر هستیم، از سویی در روستای اخلمد بیشتر شاهد حضور گردشگران عرب زبان و در رادکان بیشتر گردشگرانی از کشورهای اروپایی، سوئیس، آلمان، سوئد و همچنین دانشجویان و اساتید برجسته اروپایی حضور پیدا می کنند.

طاهریان مقدم گفت: سالیانه بیش از ۱۴ تا ۱۵ میلیون نفر از جادههای مواصلاتی این شهرستان تردد میکنند، که میتوان از این ظرفیت برای ایجاد اقامتگاه های بوم گردی بیشتر استفاده نمود.

وی با اشاره به اینکه اقامتگاه های بومگردی برای جذب و ماندگاری بیشتر گردشگران تاثیر بسیاری داشته است، عنوان کرد: به رغم اینکه یکی از معضلات ما در گذشته نبود مکانی برای اقامت گردشگران در نقاط مختلف از جمله روستای رادکان بود اما راهاندازی این اقامتگاه ها موجب شد میزان ماندگاری گردشگران از سه ساعت و یا نصف روز به دو روز افزایش یابد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چناران افزود: این ماندگاری موجب روستاگردشی و آشنایی گردشگران با آداب و رسوم مردم روستا، غذاهای محلی و صنایع دستی گردید.

وی بیان کرد: در چناران قومیتهای ترک و فارس داریم و این تنوع قومیت موجب شده گردشگران و مسافران بسیاری این مسیر را برای مسافرت خود انتخاب کنند.

طاهریان مقدم گفت: تلاش میشود تا پایان امسال از ۱۵ مجوز صادر شده دو تا سه اقامتگاه بوم گردی را تا پایان سال راهاندازی کنیم، از سویی میتوانیم با معرفی جاذبهها و صنایع دستی و میراث فرهنگی شهرستان مسافر و گردشگری بیشتری جذب کنیم.

او عنوان کرد: بدون شک افزایش گردشگر و مسافر موجب میشود روستاییان دیگر تمایلی به مهاجرت نداشته باشند و با استفاده بیشتر از پنانسیلها شاهد رشد اقتصادی منطقه باشیم.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۸۰ روستا در چناران قابلیت ایجاد اقامتگاه بوم گردی دارد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.