ازبکستان ۲۰۲۱؛ از انتخابات ریاست جمهوری تا کرونا و ارتباطات منطقه ای



میزبانی «تاشکند» از نشست «آسیای مرکزی و جنوبی»، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ،»، سفر رئیس جمهور به روسیه و افتتاح پالایشگاه تبدیل گاز طبیعی در ازبکستان؛ ازمهم ترین رویدادهای داخلی و بین المللی سال ۲۰۲۱ میلادی ازبکستان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، بازگشت ۹۳ تبعه ازبک از سوریه، «تاشکند» میزبان نشست بین المللی «آسیای مرکزی و جنوبی»، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و برگزاری مراسم سوگند «شوکت میرضیایف»، سفر رئیس جمهور به روسیه و افتتاح پالایشگاه تبدیل گاز طبیعی در ازبکستان؛ از مهم ترین رویدادهای داخلی و بین المللی سال ۲۰۲۱ میلادی ازبکستان است.

تلاش ازبکستان برای جذب ۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی

مقامات وزارت سرمایه گذاری و تجارت خارجی ازبکستان اعلام کردند «تاشکند» در نظر دارد تا در سال ۲۰۲۱ میلادی معادل ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی جذب کند.

مقامات وزارت سرمایه گذاری و تجارت خارجی ازبکستان اظهار داشتند: بر اساس پیش بینی ها، حجم سرمایه گذاری های خارجی معادل ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار است که ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار آن سرمایه گذاری های مستقیم خارجی است. همچنین در سال جاری میلادی ۲۲۶ طرح بزرگ صنعتی اجرا و ۳۴ هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.

همچنین در چارچوب برنامه های سرمایه گذاری منطقه ای در سال جاری معادل ۹ میلیارد و ۵۱ میلیون و ۶۷۵ هزار دلار جذب و ۷ هزار و ۱۰۶ طرح سرمایه گذاری اجرا می شود که در نتیجه این حدود ۱۶۲ هزار فرصت جدید شغلی ایجاد خواهد شد.

نشست ویدئویی روسای جمهور ازبکستان و کره جنوبی

«شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان و «مون جائه این» رئیس جمهور کره جنوبی طبق توافقات پیشتر به دست آمده در سطح عالی آخر ماه ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی نشست ویدئویی برگزار کردند.

میرضیایف در این نشست ویدئویی به همتای کره جنوبی خود بابت حمایت از ازبکستان در جلوگیری، درمان و بازپروری افراد مبتلا به همه گیری کروناویروس تشکر کرد.

روسای جمهور در مورد تداوم رایزنی های سیاسی و تشدید تبادلات پارلمانی، تدوین برنامه های دوجانبه برای تجلیل سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور به توافق رسیدند.

طرفین همچنین بر اهمیت افزایش حجم مبادلات بازرگانی با توجه به تنوع بخشی اقلام معاملات صادراتی- وارداتی، همکاری های متقابل در عرصه داروهای گیاهی برای توسعه صادرات فرآورده های کشاورزی تاکید کردند.

توافق ازبکستان، افغانستان و پاکستان بر سر ساخت خط ریلی «مزار شریف- کابل- پیشاور»

نشست سطح بالای با حضور هیئت های افغانستان، پاکستان و ازبکستان و همچنین نمایندگان نهادهای بین المللی مالی در اوایل ماه فوریه سال ۲۰۲۱ میلادی در شهر «تاشکند» برگزار و طرفین در مورد اجرایی طرح خط ریلی «مزار شریف- کابل- پیشاور» به توافق رسیدند.

در این نشست طرفین چشم انداز اجرای طرح مذکور را بررسی کردند.

در این نشست «سردار عمرزاق اف» معاون نخست وزیر، وزیر سرمایه گذاری و تجارت خارجی ازبکستان، «محمد حنیف اتمر» وزیر امور خارجه افغانستان و «عبدالرزاق داود» مشاور نخست وزیر پاکستان در مراسم افتتاحیه سخنرانی کردند.

روسای نهادهای بین المللی مالی مانند بانک جهانی، بانک توسعه آسیا، بانک توسعه و بازسازی اروپا، بانک سرمایه گذاری اروپا، بانک توسعه اسلامی، بانک سرمایه گذاری های زیربنایی آسیا، موسسه بین المللی توسعه مالی آمریکا و دیگر سخنرانان از طریق ویدئو کنفرانس از این طرح ریلی حمایت کردند.

برقراری روابط خواهرخواندگی میان «یزد» و «خیوه»

با هماهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاشکند، «جمال الدین عزیزی» شهردار «یزد» و «تیمور دولت اف» شهردار «خیوه» در تاریخ ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ به صورت آنلاین دیدار کردند.

در این نشست همچنین سفیر ایران در تاشکند، دو نفر از اعضا شورای شهر، رئیس امور شهری استانداری «یزد» و رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه ایران در آن استان حضور داشتند. در هیات ازبک نیز علاوه بر شهردار «خیوه»، معاون امور بازرگانی خارجی، سرمایه گذاری و گردشگری ازبکستان نیز حضور داشتند.

طرفین در این دیدار ضمن تاکید بر اشتراکات دو کشور و دو شهر، آمادگی خود را برای همکاری در زمینه های گوناگون اعلام کردند و در پایان نیز یادداشت تفاهم برقراری روابط خواهرخواندگی بین «یزد» و «خیوه» به امضا رسید.

حضور هیئت ازبکستان در رایزنی های سیاسی در تهران

هیئت ازبکستان به سرپرستی «فرقت صدیق اف» معاون وزیر امور خارجه ازبکستان روزهای ۷ و ۱۰ مارس سال ۲۰۲۱ میلادی برای حضور در ششمین مرحله رایزنی های سیاسی بین وزارتخانه های امور خارجه، برگزاری چندین دیدار و گفت و گو با مقامات رسمی و نمایندگان محافل بازرگانی و همچنین در دبیرخانه سازمان اقتصادی همکاری به ایران سفر کردند.

طرفین در چارچوب این سفر چگونگی و چشم انداز همکاری های دوجانبه، پیشنهادات مبنی بر تشدید گفت و گوهای سیاسی و روابط بین پارلمانی، تحکیم همکاری اقتصادی و بازرگانی، سرمایه گذاری و مالی- فنی، افزایش تبادلات فرهنگی را بررسی کردند.

امضای ۲۲ سند همکاری بین ازبکستان و قرقیزستان

ازبکستان و قرقیزستان اوایل ماه مارس سال ۲۰۲۱ میلادی در پایان گفت وگوهای دوجانبه در سطح روسای جمهور دو کشور در کاخ «کوک سرای» ۲۲ سند همکاری امضا کردند.

انجام اقداماتی برای توسعه تعاونی های صنعتی برای اجرای ۵۰ طرح مشترک، قرارداد تاسیس بنیاد سرمایه گذاری ازبکستان و قرقیزستان، اسنادی در مورد صادرات متقابل برق و همکاری در زمینه ساخت تاسیسات انرژی برق آبی در قرقیزستان از جمله آنان است.

«نقشه راه» گسترش همکاری های متقابل بین استان های «اندیجان و اوش»، «نمنگان و جلال آباد»، استان های «فرغانه و باتکن، نارین» بدون تردید برای تحکیم همکاری های بین منطقه ای کمک می کند.

همچنین در برنامه همکاری های متقابل دفاتر سیاست خارجی، مجموعه ای از اسناد مهم در زمینه های امور گمرکی، همکاری های نظامی و نظامی – فنی، بهداشتی، کشاورزی، امنیت غذایی، قرنطینه گیاهان، آموزشی، علمی و فرهنگی نیز به امضا رسیده است.

روسای جمهور نیز در چارچوب گفت وگوها بهره برداری از منابع آب و انرژی، علامت گذاری مرزها، همکاری های اقتصادی و حمل و نقلی- لجستیکی را بررسی کردند.

اجرای برخی محدودیت های قرنطینه از اول آوریل در ازبکستان

بر اساس تصمیم کمیسیون ویژه مقابله با کرونا، از اول آوریل سال ۲۰۲۱ میلادی در ازبکستان برخی محدودیت های قرنطینه از جمله برگزاری عروسی و دیگر مراسم عمومی- فرهنگی اعمال و همچنین کنترل قرنطینه تشدید شد.

از اول آوریل در ازبکستان کنترل موارد بهداشتی- اپیدمیولوژی و رعایت مقررات بهداشتی در برگزاری عروسیها، تشییع جنازه و دیگر مراسم خانوادگی تشدید و تعداد شرکت کنندگان در این مراسمها تا ۱۰۰ نفر محدود شد.

حضور «میرضیایف» در نشست شورای همکاری کشورهای ترک زبان

«شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان روز ۳۱ مارس سال ۲۰۲۱ میلادی در نشست غیررسمی شورای همکاری کشورهای ترک زبان به صورت ویدئویی شرکت کرد.

در این نشست موضوع توسعه و تحکیم روابط چندجانبه در چارچوب شورای همکاری کشورهای ترک زبان بررسی شد.

رئیس جمهور ازبکستان در سخنرانی خود ابتکارات گسترش همکاری های متقابلا سودمند کشورهای متحد در زمینه های اقتصادی و بازرگانی، سرمایه گذاری، حمل و نقلی- مخابراتی و فرهنگی را مطرح کرد.

بازگشت ۹۳ تبعه ازبک از سوریه

در چارچوب عملیات بشردوستانه ای «مهر-۵» در آخر ماه آوریل ۹۳ تبعه ازبکستان از سوریه به «تاشکند» بازگردانده شدند.

از اردوگاه پناهندگان «الهول» در سوریه ۲۴ زن و ۶۹ نفر کودک به «تاشکند» بازگردانده شدند. این زنان و کودکان در این اردوگاه بیش از ۳ سال در حبس بودند. همسران این زنان در جنگ های سوریه جان خود را از دست داده اند.

دولت ازبکستان پس از ورود برای آنها کمک پزشکی و روانی ارائه کرده است.

تبریک «میرضیایف» به «رئیسی» برای پیروزی در انتخابات

«شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان با ارسال پیامی به آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران پیروزی وی را در انتخابات ریاست جمهوری تبریک گفت.

رئیس جمهور ازبکستان اظهار اطمینان کرد که همکاری های همه جانبه بین دو کشور برای منافع مردم دوست ازبکستان و جمهوری اسلامی ایران همچنان بیش از پیش گسترش پیدا کند.

«تاشکند» میزبان نشست بین المللی «آسیای مرکزی و جنوبی»

نشست بین المللی «آسیای مرکزی و جنوبی: به هم پیوستگی منطقه ای، تهدیدات و امکانات» روزهای ۱۵ و ۱۶ ژوئیه در شهر «تاشکند» برگزار شد.

در این نشست بین المللی «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان سخنرانی کرد.

در این نشست بین المللی «اشرف غنی» رئیس جمهور وقت افغانستان، «عمران خان» نخست وزیر پاکستان، وزرای امور خارجه و نمایندگان بلندرتبه کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی، دیگر کشورهای خارجی، روسای سازمان های معتبر بین المللی و منطقه ای، نهادهای مالی و شرکت ها، مراکز علمی- پژوهشی و تحلیلی نیز شرکت کردند.

هدف اصلی این نشست تحکیم روابط نزدیک تاریخی و دوستی، اعتماد و حسن همجواری با کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی برای منافع تمام مردم و کشورهای هر دو منطقه بود.

برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ازبکستان

۲۴ اکتبر از ساعت ۸ صبح به وقت محلی در سراسر ازبکستان انتخابات ریاست جمهوری این کشور برگزار و در آن ۲۱ میلیون و ۲۴۹ هزار و ۹۲۱ نفر واجد شرایط رأی دهی رئیس جمهور منتخب خود را انتخاب کردند.

امسال با توجه به شرایط پاندمی انتخابات ریاست جمهوری ازبکستان در سراسر کشور با رعایت مقررات قرنطینه برگزار شد.

«شوکت میرضیایف» با کسب ۸۰٫۰۱ درصد آرا پیروز این دوره از انتخابات ریاست جمهوری شد.

«شوکت میرضیایف» سوگند یاد کرد

«شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان روز ۶ نوامبر سال ۲۰۲۱ میلادی در محل ساختمان مجلس سنای ازبکستان سوگند وفاداری یاد کرد.

در این مراسم «زین الدین نظام خواجه یف» رییس ستاد مرکزی انتخابات ازبکستان سخنرانی و بر برگزاری شفاف و علنی انتخابات ریاست جمهوری این کشور تاکید کرد.

نظام خواجه یف اظهار داشت: «میرضیایف» در انتخاباتی که روز ۲۴ اکتبر برگزار شد، با کسب ۸۰٫۱۲ درصد آرا (۱۲ میلیون و ۹۸۸ هزار و ۹۶۴ آرا) پیروز این دوره از انتخابات ریاست جمهوری شد. پس از این رئیس ستاد مرکزی انتخابات ازبکستان به «شوکت میرضیایف» گواهی ریاست جمهور ازبکستان را تقدیم کرد.

سفر رئیس جمهور ازبکستان به روسیه

«شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان بنابه دعوت «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه روز ۱۹ نوامبر به روسیه سفر کرد.

روسای جمهور دو کشور در شهر «مسکو» در چارچوب گفت و گوها، توسعه بیش از پیش روابط شراکت و هم پیمانی راهبردی ازبکستان و روسیه را بررسی کردند.

همچنین مجموعه اسناد دوجانبه به امضا رسید.

افتتاح پالایشگاه تبدیل گاز طبیعی در ازبکستان با حضور «میرضیایف»

پالایشگاه تبدیل گاز طبیعی Uzbekistan GTL در ناحیه «گذار» استان «قشقه دریا» جنوب ازبکستان روز ۲۵ دسامبر با حضور «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور این کشور افتتاح شد.

این پالایشگاه به ارزش ۳ میلیارد و ۴۲۰ هزار دلار در زمین ۱۳۵ هکتار احداث شده و در ساخت آن بیش از ۱۳ هزار مهندس و کارگر مشارکت کرده اند.

چنین مجتمع های بزرگ فقط در ۴ کشور جهان در قطر، نیجریه، آفریقایی جنوبی و مالزی احداث شده است.

در این پالایشگاه بیش از ۱۰ هزار دستگاه تولید ۱۳۰ کارخانه بزرگ در ۲۴ کشور جهان، ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور، آمریکا، آلمان، ایتالیا، انگلستان، روسیه و چین نصب شده است.

این پالایشگاه سالانه ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی تبدیل و ۳۰۷ هزار تن سوخت هواپیما، ۷۲۴ هزار تن گازوئیل، ۴۳۷ هزار تن نفت و ۵۳ هزار تن گاز مایع تولید می کند.

انتهای پیام/ح

پرسش و پاسخ در ازبکستان ۲۰۲۱؛ از انتخابات ریاست جمهوری تا کرونا و ارتباطات منطقه ای

گفتگو با هوش مصنوعی