انتقاد کارشناسان به انتقال آب از رودخانه <a href="/fa/dashboard/ class="text info">کارون</a> به سایر استان ها / انتقال آب از کارون تصمیم درستی نیست



گزارش/

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، انتقال آب از رودخانه کارون یا سرشاخه های آن به استان های دیگر موضوعی است که بار ها توسط دولت های مختلف مطرح شده است؛ این در حالیست که هم اکنون خود استان خوزستان به واسطه شهرک های صنعتی متعدد و استقرار کارخانه های آب بر در این استان و فشار مضاعف بر سفره های زیرزمینی بیش از هر زمان دیگری به آب نیاز دارند.

با وجود سپری شدن یک سال پر بارش و وقوع سیلاب بسیاری از مسئولان باز هم به فکر انتقال آب کارون به استان های دیگر افتاده اند، در حالی که این موضوع با واکنش بسیاری از کارشناسان روبرو شده است.

بسیاری از کارشناسان و مسئولان امر بر این باور هستند با وجود آن که مطالعات علمی و منطقی بر انتقال آب کارون به استان های دیگر صورت نگرفته است از این رو اتخاذ تصمیمات یکباره می تواند به سفره های زیرزمینی فشار مضاعفی وارد کند؛ به همین دلیل به سراغ مسئولان ذی ربط رفته ایم تا از آخرین وضعیت انتقال آب از رودخانه کارون به استان های دیگر و معایب اتخاذ چنین تصمیمی باخبر شویم.

انتقال آب از رودخانه کارون به استان های دیگر فشار مضاعفی بر سفره های زیرزمینی وارد می کند

اسدالله قره خانی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از تصمیم مسئولان مبنی بر انتقال آب کارون به استان های دیگر اظهار کرد: استقرار کارخانه های آب بر همچون ذوب آهن، فولاد، پتروشیمی و … در این استان و وجود شهرک های صنعتی بزرگ، انتقال آب از رود کارون به استان های دیگر منجر به ضعیف شدن سفره های زیرزمینی می شود چرا که کاهش بارندگی و شرایط اقلیمی کشور نمی تواند سفره های زیرزمینی را به درستی تقویت کند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: نفوذ برخی افراد در حاکمیت و بدنه دولت موجب شده تا چنین پیشنهاداتی مطرح شود در حالی که این امر می تواند منجر به هجوم جمعیت از بسیاری از مناطقی که مشکل کمبود آب ندارند به شهرک های صنعتی این استان شود.

وی با اشاره به اینکه انتقال آب از رودخانه دز و کارون به استان های دیگر تصمیم درستی نیست، بیان کرد: اگر این رویه ادامه یابد و امسال بخشی از آب این رودخانه را به استان های دیگر انتقال دهیم، بدون تردید دشت های وسیعی را نابود کرده ایم.

بیشتر بخوانید: سد های خوزستان مانع تکرار سیلاب ۱۳۰۲ با سه هزار کشته شد

قره خانی ادامه داد: بنده به هیچ عنوان انتقال آب از این استان به استان های دیگر را مصلحت نمی دانم و تنها انتقال آب از این رودخانه در صورت لزوم باید به شهر های همجوار صورت گیرد چراکه انتقال آب از رودخانه کارون به استان های دیگر اکوسیستم را برهم می زند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شرایط بارش امسال نباید بهانه ای برای اتخاذ چنین تصمیمی از سوی مسئولان شود، گفت: با توجه به آن که انتقال آب از این رودخانه به استان های دیگر بر مبنای مدیریت و اصول علمی نبوده است از این رو می تواند این استان را با مشکلات دیگری مواجه کند.

وی ادامه داد: در برخی مواقع روی رودخانه ها سد هایی به منظور مهار سیلاب، تولید انرژی الکترونیکی و تأمین آب زمین های کشاورزی زیردست سد ها صورت می گیرد. احداث این سد ها باید بر مبنای مطالعات همه جانبه و بلند مدت صورت گیرد تا مشکلی برای سفره های زیرزمینی ایجاد نشود.

قره خانی ادامه داد: در برخی مواقع آب به صورت تدریجی یک مسیری را پیدا می کند و به قطع یقین به مصلحت الهی این امر صورت گرفته است و حال اگر بخواهیم مسیر آب را تغییر دهیم بدون شک سفره های زیرزمینی، تالاب ها و محیط زیست و موارد دیگر که به واسطه حضور آب ایجاد شده در این مسیر تغییر می کند که این امر منجر به از بین رفتن تعادل اکوسیستم می شود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دشت خوزستان مستعد فعالیت های کشاورزی است، تصریح کرد: این دشت ها را نباید از آب رودخانه محروم کنیم، به علاوه انتقال آب به استان های دیگر به دلیل سوء مدیریت می تواند فشار مضاعفی بر سفره های زیرزمینی وارد کند که به همین خاطر اتخاذ چنین تصمیمی صحیح نیست.

سیلاب اخیر نباید بهانه انتقال آب از کارون به استان های دیگر شود/ کارشناسان وزارت نیرو در طرح انتقال آب نباید سلیقه ای عمل کنند

قاسم ساعدی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از تصمیم اخیر کارشناسان وزارت نیرو مبنی بر انتقال آب کارون به استان های دیگر اظهار کرد: این روز ها به بهانه آب پشت مخازن زمزمه هایی مبنی بر انتقال آب کارون به استان های دیگر به گوش می رسد در حالیکه اتخاذ چنین تصمیمی کاملا نادرست است.

وی افزود: هم اکنون کارشناسان وزارت نیرو و برخی کارشناسان مطالبه گر از سیلاب اخیر به عنوان یک ابزار برای انتقال آب کارون به استان های دیگر استفاده می کنند، در حالیکه این محاسبه غیرمهندسی یا سیاسی تلقی می شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی انتقال آب از کارون به استان های دیگر را غیر علمی دانست و گفت: کارشناسان وزارت نیرو در صورتی می توانند چنین استدلالی را مطرح کنند که کشور از نظر بارش مشکلی نداشته باشد و وقوع یک سال با بارش مناسب و ترسالی و ذخیره مناسب آب پشت سد ها نباید بهانه ای برای اجرای این امر شود.

این مقام مسئول ادامه داد: به عنوان مجمع نمایندگان خوزستان انتقال آب از رودخانه کارون به سایر استان ها را به بهانه سیلاب اخیر جایز نمی دانم و حاضرم با مهندسان و کارشناسان وزارت نیرو و سایر متولیان در این خصوص بحث کارشناسی انجام دهم.

ساعدی افزود: در عرصه آب از دولتمردان انتظار داریم نسبت به آینده خوزستان توجه ویژه داشته باشند تا نگرانی مردم برطرف شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بر هم زدن طبیعت خوزستان به هیچ عنوان جایز نیست، بیان کرد: با توجه به آن که خوزستان قطب انرژی ایران است از این رو کارشناسان وزارت نیرو و سایر متولیان نباید سلیقه ای عمل کنند و یا تسلیم خواسته های افراد با نفوذ در بدنه دولت شوند که به شورای عالی آب چنین مسائلی را مطرح می کنند.

وی با اشاره به اینکه نمایندگان خوزستان به هیچ عنوان نسبت به این مسئله کوتاه نمی آیند، تصریح کرد: اتخاذ چنین تصمیماتی تنها بر مبنای محاسبات علمی، منطقی و فنی قابل قبول است از این رو اجازه نمی دهیم که کارشناسان وزارت نیرو تنها با استدلال سیلاب اخیر و ذخایر آب پشت مخازن اقدام به چنین کاری کنند.

انتقال آب کارون به سایر استان ها محدودیتی ندارد

سلام امینی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه در انتقال آب کارون به سایر استان ها مانعی وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به شرایط مساعد بارندگی و تأمین آب شرب مورد نیاز منطقه محدودیتی در انتقال آب کارون به سایر استان ها وجود ندارد.

وی افزود: اگرچه بسیاری از کارشناسان به سبب وجود تعدد چاه های غیرمجاز در کشور انتقاداتی نسبت به انتقال آب از رودخانه کارون به سایر استان ها را مطرح می کنند، اما معتقدم که اجرای چنین تصمیمی اگر با نظر کارشناسان وزارت نیرو باشد، ایرادی ندارد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به بارش های اخیر مشکلی در آب های سطحی و روان آب وجود ندارد و تنها بخشی از محدودیت های سفره های زیرزمینی برطرف شده است، اگر عمده بارش ها به صورت برف بود در آن صورت مشکلی در رفع محدودیت های آبی سفره های زیرزمینی نداشتیم.

وی ذخایر آب پشت سد ها را مطلوب دانست و گفت: با توجه به بارش های اخیر بسیاری از سد ها پر آب هستند از این رو در انتقال آب کارون به سایر استان ها مشکلی وجود ندارد.



انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «انتقاد کارشناسان به انتقال آب از رودخانه کارون به سایر استان ها / انتقال آب از کارون تصمیم درستی نیست» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.