مکتب خانه موسیقی مقامی تاسیس شود



ایسنا/خراسان جنوبی کارشناس واحد موسیقی و سرود حوزه هنری خراسان جنوبی با بیان اینکه توجه به امر آموزش و تاسیس مکتب خانه موسیقی مقامی برای علاقه مندان نیز گامی مهم و موثر است، گفت: حمایت از تولید و نشر آثار مقامی و معرفی اساتید و پیشکسوتان و انتشار آثار پژوهشی تالیفی و ثبت و نشر آن و ساخت مستند پیشکسوتان و آثار آنان می تواند بسیار موثر باشد.

مجید نصری در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: موسیقی مقامی جنوب خراسان به نوعی میراث معنوی فرهنگی این خطه به شمار می آید که ریشه در آداب و رسوم، سنن و باورهای بومی و فرهنگی این منطقه داشته و نقش مهمی در ارتقاء هویت فرهنگی مردمان این منطقه برعهده دارد.

وی افزود: این نوع موسیقی شامل ملودی ها و مقام هایی است که به زیبایی با باورهای معنوی، دینی و اعتقادی مردم عجین شده و سنت های دیرینه ای که بر پایه اتحاد، برابری و برادری استوار است و سینه به سینه و نسل به نسل به مردمان معاصر به ارث رسیده است.

کارشناس واحد موسیقی و سرود حوزه هنری خراسان جنوبی با بیان اینکه این مقام ها و ملودی ها از دیرباز توام با حرکات نمایشی و ریتمیک بوده که به رقص محلی شهرت دارد، تصریح کرد: از دیرباز در مراسمات شادیانه مقام ها و ملودی ها و آوازهای مختص به خود و در مراسم عزا انواع نواهای محزون و تاثر برانگیز و لالایی ها و مراسم برداشت محصول و گندم درو و دعاهای مذهبی مانند دعای طلب رحمت و باران و … اجرا می شد.

نصری ادامه داد: در واقع این نغمات و حرکات نوعی هارمونی و نظم موسیقائی را به مخاطب منتقل کرده و به لحاظ تنوع در ملودی ها و سازبندی اختصاص به همین منطقه دارد.

وی افزود: احیاء این مفاهیم ارزشمند هنری و آیینی و انتقال آن به نسل جدید می تواند توجه و علاقه نسل معاصر و آینده را به این میراث معنوی جلب کرده و در مواجهه با هجمه وسیع فرهنگی دشمن به ویژه با گسترش روزافزون استفاده از فضای های مجازی و شبکه های اجتماعی مبتنی بر اینترنت و بعضا عدم نظارت دقیق بر محتوای اشعار و کلام که غالبا در فضاهای غیر مجاز موسیقی های زیرزمینی و بعضا سبک های غربی فاقد مفاهیم ارزشی تولید می شود، باعث جریان سازی منطبق بر اهداف اصیل ایرانی اسلامی شود.

کارشناس واحد موسیقی و سرود حوزه هنری خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از مهم ترین و موثرترین کارهایی که می شود انجام داد به انجام رساندن پروژه های پژوهشی تالیفی و شناسایی ظرفیت ها و آثار بکر و اصیل و ثبت و ضبط و انتشار آن است.

نگذاریم موسیقی مقامی و محلی فراموش شود

نصری ادامه داد: همچنین تلاش در راستای حفظ این نوع موسیقی توسط نهادها و سازمان های فرهنگی به صورت حمایت همه جانبه از هنرمندان این سبک و پیشکسوتان موسیقی مقامی و انتقال آن به نسل های آینده به عنوان میراث ارزشمند معنوی و فرهنگی منطقه از دیگر فعالیت هایی است که می توان در راستای حفظ و حراست از این نوع موسیقی انجام داد.

وی افزود: حوزه هنری استان آلبوم آوای صحرا را با همکاری گروه موسیقی مقامی سلم آبادی ها در همین راستا در سال۹۶ در سطح ملی تولید و منتشر کرد.

نصری یادآور شد: توجه رسانه ها به ویژه رسانه ملی به حمایت از هنرمندان و تولیداتشان در این عرصه و شناساندن این سبک از موسیقی به ویژه به نسل جوان و نوجوان جامعه و مستندسازی از این آداب و رسوم و سنت ها به منظور جلوگیری از به فراموشی سپردن آن می تواند موثر باشد.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «مکتب خانه موسیقی مقامی تاسیس شود» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.