سالانه 80 متر به سرانه جنگل استان مرکزی افزوده می شود



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، عبدالحسین محمدی پیش از ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفته منابع طبیعی اظهار داشت: شعار امسال منابع طبیعی با مشارکت مردم برای مردم است، منابع طبیعی بدون مشارکت مردم حفظ نمی شود، در روستاها، شهرها و مراتع مختلف هرکجا مردم حضور داشتند توانستیم منابع طبیعی را حفظ کنیم بنابراین تمام حفاظت از اراضی ملی باید با مشارکت مردم باشد.

وی افزود: سال گذشته رهبرمعظم انقلاب فرمودند هر ایرانی باید سالانه سه نهال بکارد و مقرر شد در طی ۴ سال یک میلیارد اصله نهال کاشته شود که سهم استان مرکزی ۱۶ میلیون اصله نهال است که در این راستا تولید ۴ میلیون اصله نهال تولید شده و از سه روز گذشته توزیع این نهال در استان آغاز و تا پایان اسفندماه توزیع انجام می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تصریح کرد: سرانه جنگل در استان ۳۲۰ متر است که با اجرای این طرح سالانه ۸۰ متر به سرانه جنگل استان افزوده می شود. خوشبختانه امرزو فضای اجتماعی استان به این امر چراغ سبز نشان داده اند و هفته گذشته ۵۰۰ میلیون تومان شرکت ایرالکو به طرح کمک کرد، ۵۰۰ میلیون تومان مانا انرژی، ۵۰۰ میلیون تومان توسط یک معدنکار در محلات و ۱۲۰ میلیون تومان توسط یک معدنکار در ساوه کمک شده است، اجرای این طرح در مرحله تولید نیز سالانه ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

محمدی بیان کرد: طرح آشنایی و کاشت بذر در مدارس یک اقدام ترویجی و آموزشی است که به طور حتم در آینده اثرات مثبت و خاص خود را به همراه خواهد داشت، همچنین طی مذاکره ای با اداره کل نوسازی مدارس، نخستین گلخانه در مدرسه حق وردی ۲۱ اسفندماه افتتاح می شود.

وی ادامه داد: امسال ۵۳ کیلومتر در چپقلی لوله گذاری شده و آبیاری این نهال ها به راحتی انجام شده که با این اقدام سرعت رشد نهال ها می تواند در این منطقه به وضوح مشاهده شود.

سال گذشته ۷ فقره حریق به مساحت ۱۱٫۷ هکتار استان مرکزی به وقوع پیوست

سرهنگ حمید ارسلانی، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان مرکزی اظهار داشت: تصرفات منابع طبیعی همواره وجود دارد و در این راستا در سال گذشته ۳۲۲ فقره بالغ بر ۲ هزار و ۵۵۵ هکتار تشکیل پرونده شد و امسال به یک هزار و ۱۳۵ هکتار تصرف رسیدیم که ۲۴۳ فقره به مساحت یک هزار و ۱۷۰ هکتار آزاد شده است.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان مرکزی عنوان کرد: سال گذشته ۷ فقره حریق به مساحت ۱۱٫۷ هکتار و امسال ۱۳ فقره ۳۴ هکتار حریق جنگل و مراتع انجام گرفت، ۹۴ پرونده در چرای دام غیرمجاز نیز تشکیل شده است.

۸ حوزه آبخیر اصلی در سطح استان داریم

رضا عظیمی، معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان مرکزی در این نشست اظهار داشت: ۸ حوزه آبخیر اصلی در سطح استان داریم که قهره کهریز بزرگ ترین و اصلی ترین حوزه آبخیز داری استان است وکه به سد الغدیر ساوه منتهی می شود و کوچکترین سد کاشان است.

وی افزود: سدالغدیر ساوه، سد ۱۵ خرداد و سد کمال صالح سه سد مهم به شمار می رود. حدود ۲۵ درصد ظرفیت آبی سدها به واسطه رسوب پر شده که این امر به دلیل فرسایش خاک است و سالانه حدود ۲۶ میلیون تن خاک استان فرسایش و با روان آب وارد سدهای استان می شود و این امر نشان از ضرروت اجرای طرح های آبخیزداری است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان مرکزی بیان کرد: با توجه به اجرای ۱۲ هزارو ۸۰۰ نقطه پروژه آبخیزداری نیز ۹۲ میلیون متر مکعب روان آب استان توسط سازه مدیرت و آب های زیر زمینی تغذیه می شود، امسال ۶۰ میلیارد تومان اعتبارات آبخیزداری استان است که ۵۰ درصد اعتبارات استانی تخصی یافته است و با تخصی نهایی ۴۰ هزار هکتار از حوض های آبخیز استان تحت پروژه ها قرار می گیرد.

انتهای پیام/۷۱۱/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «سالانه 80 متر به سرانه جنگل استان مرکزی افزوده می شود» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.