تحریم ها موجب تضعیف پایه و ستون اقتصاد کشور می شود



استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: افزایش نرخ تورم در بلندمدت بر رشد تولید اثر گذاشته و اگر برنامه درستی اعمال نشود تا دو سال آینده شرایط نگران کننده تر خواهد شد.

کمیل طیبی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر اقتصاد کشور درگیر موضوعاتی همچون تحریم، رکود، تورم و … است و همچنین کمبود سرمایه گذاری و تکنولوژی های عقب افتاده، مشکلات صنعت را بیشتر کرده است، افزود: باید توجه داشت که تحریم ها بیشتر بر بخش صنعت اثرگذار بوده و و این بخش در حوزه مالی دچار اختلال شده اند، همچنین تورم موجب افزایش هزینه های تولید شده و رکود نیز میزان فروش صنعت را کمتر کرده است.

وی با بیان اینکه تحریم ها با وجود مشکلاتشان، موجب ایجاد فرصت، خلاقیت و نوآوری بخش صنعت شده است، تصریح کرد: صنعت زمانی می تواند خود را نجات دهد که به دلیل عرضه و تقاضا، بتواند پاسخگوی نیاز بازار باشد.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه چالش ها و فرصت ها در دو کفه ترازو اقتصاد قرار دارند، گفت: تحریم ها فرصتی برای کاهش سهم نفت از بودجه است، متاسفانه طی سال های گذشته اقتصاد ایران بعد از تعدیل تحریم ها و بهبود اوضاع دوباره بر نفت تکیه کرد که این سیاست نادرستی است.

وی تاکید کرد: کشور باید سیاست قطع وابستگی از نفت را حتی بعد از رفع تحریم ها ادامه دهد و دولت نباید درآمدهای نفتی خود را صرف هزینه های جاری کشور کند، چرا که این درآمدها باید تبدیل به ثروت شود.

طیبی با تاکید بر ضرورت رفع تصدی گری دولت بر بخش صنعت، افزود: از سوی دیگر نظام مالیاتی کشور باید اصلاح و واسطه گری و دلالی مشمول مالیات شود، همچنین دولت باید مشوق بخش های مختلفی همچون بانک ها برای پرداخت تسهیلات به بخش تولید باشد تا در نهایت موتور تولید راه بیفتد.

وی تصریح کرد: متاسفانه نبود ارتباط بانک های ایرانی با بازار و بانک های بین المللی و قطع جریان مالی با دنیا موجب فساد سیستم بانکی کشور شده است و آثار آن در اختلاس و یا رانت موسسات مالی مشهود است و حتی برخی نهادهای دولتی به راحتی از فرصت های رانتی خود استفاده می کنند.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با اعتقاد بر اینکه تحریم ها موجب تضعیف پایه و ستون اقتصاد ایران می شود و بار هزینه ای بالایی را به اقتصاد کشور تحمیل می کند، اظهار کرد: افزایش نرخ تورم در بلندمدت بر رشد تولید اثر گذاشته و اگر برنامه درستی اعمال نشود تا دو سال آینده شرایط نگران کننده تر خواهد شد.

وی با بیان اینکه برای خروج صنایع از رکود، نگاه وارداتی کشور باید تولیدمحور شود، گفت: در این شرایط با شکل گرفتن زنجیره تولید، به جای واردات محصول، نیازها در داخل کشور تولید خواهد شد.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تحریم ها موجب تضعیف پایه و ستون اقتصاد کشور می شود» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.