نقش مهم سواد رسانه در کسب و کارها و مشاغل آینده



کسب و کارها و مشاغل آینده مبتنی بر سواد رسانه ای و بر بستر دیجیتال مارکتینگ شکل می گیرند و صرف زمان و هزینه برای دیجیتال مارکتینگ کمک می کند نه تنها مشاغل سنتی، بلکه مشاغل آینده نیز از شکست رهایی پیدا کرده و در مسیر موفقیت قرار بگیرند.

به گزارش ایسنا، بیستمین نشست علمی آینده مشاغل و مشاغل آینده با موضوع «سواد دیجیتال و بازاریابی محصول در مشاغل آینده» از سوی معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی و با همکاری جهاد دانشگاهی واحد زنجان برگزار شد.

سید حمیدرضا عظیمی، دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی، مدرس و مشاور بازاریابی و کسب و کار در این نشست با اشاره به اهمیت سواد دیجیتال گفت: سواد رسانه ای در کسب و کار و زندگی مردم اهمیت ویژه ای پیدا کرده است، بنابراین توجه به سواد رسانه ای و سواد دیجیتالی بسیار مهم است. سواد فنی، سواد رسانه ای و سواد فرهنگی- اجتماعی، سه نوع سواد رسانه ای است که باید به آنها توجه کنیم؛ البته باید تاکید کنم که اهمیت سواد رسانه ای و سواد فرهنگی- اجتماعی از سواد فنی بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه گذشته، حال و آینده دیجیتال مارکتینگ به جمع آوری اطلاعات در مورد مشتریان گره خورده است، گفت: همگامی با تکنولوژی و استفاده از سواد رسانه ای در این زمینه بسیار مهم است؛ با دیجیتال مارکتینگ، سواد رسانه ای و سواد فرهنگی- اجتماعی می توان به اطلاعات و علائق مشتریان دست یافت و آنها را حفظ کرد. کسب و کارها و مشاغل آینده مبتنی بر سواد رسانه ای و بر بستر دیجیتال مارکتینگ شکل می گیرند و صرف زمان و هزینه برای دیجیتال مارکتینگ کمک می کند نه تنها مشاغل سنتی، بلکه مشاغل آینده نیز از شکست رهایی پیدا کرده و در مسیر موفقیت قرار بگیرند.

عظیمی به شکست کسب و کارها در شرایط کرونا اشاره کرد و گفت: دلیل اصلی شکست کسب و کارها در بازار سنتی این بود که به سواد رسانه ای از یکسو و دیجیتال مارکتینگ از سوی دیگر اهمیت داده نشده بود و مشتریان در شرایطی از دست رفتند و اینجاست که اهمیت دیجیتال مارکتینگ برای مشاغل و کسب و کارهای آینده اهمیت پیدا می کند. همانطور که در نظام سنتی فضای کسب و کار، به (دهن به دهن گشتن) یک خبر و برند و نام اعتقاد داشتیم، در شرایط کنونی نیز باید با استفاده از سواد رسانه ای و دیجیتال به (دهن به دهن گشتن) بازار و کسب و کار خود بیندیشیم و توجه کنیم و این موضوع در مشاغل و کسب و کار های نو و آینده بسیار اهمیت دارد.

وی تأکید کرد: یکی از شغل هایی که به واسطه گسترش اینترنت ایجاد شده، متخصصان علم داده (data scientist) است. متخصصان علم داده کسانی هستند که داده می گیرند و دانش (Knowledge) بیرون می دهند. امروزه شرکت ها در دنیا، داده های بسیار زیادی از کاربران خود دارند که دوست دارند از آن ها استفاده کنند تا خدمات بهتری به مشتری بدهند و سود بیشتری هم بکنند.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی، عظیمی با طرح این سوال که چرا سواد رسانه ای و دیجیتال مارکتینگ برای توسعه کسب و کارها مهم است گفت: امروزه رفتار مشتریان و مصرف کنندگان به شدت در حال تغییر است. رشد تکنولوژی از مصرف آن جلوتر است؛ بنابراین هر کسب و کاری که از تحولات دیجیتال و فناوری عقب بماند محکوم به شکست است و این موضوع برای هیچ کسب و کاری استثناء قائل نیست.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در نقش مهم سواد رسانه در کسب و کارها و مشاغل آینده

گفتگو با هوش مصنوعی