مصائب ورود کالای ته لنجی به کشور / فلسفه واردات کالای ملوانی چیست؟- اخبار بوشهر - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، یکی از ظرفیت مهم اقتصادی استان های ساحلی همجوار خلیج فارس فعالیت های بازرگانی دریایی و ملوانی است.

استان بوشهر دارای طولانی ترین مرز دریایی با خلیج فارس به طول ۹۳۷ کیلومتر و ۷۱۷ کیلومتر ساحل است که معیشت و امرار معاش ساحل نشینان بوشهری بیشتر در امر فعالیت دریایی از جمله تجارت، بازرگانی، صید و صیادی، صادرات و واردات کالا است.

فعالیت ملوانی مردم ساحل نشین استان بوشهر به بیش از ۲ قرن پیش بر می گردد و زمانی بوشهر به عنوان دروازه تجارت دریایی ایران معرفی شده بود و در این زمینه بیشتر عملیات تخلیه و بارگیری کالاهای صادراتی و وارداتی کشور از بندر بوشهر انجام می شود.

با ایجاد بنادر جدید در دیگر استان های همجوار خلیج فارس فعالیت های تجاری دریایی به این بنادر سوق یافت.

۱۹٫۵ میلیون تن کالا از استان بوشهر به ۵۰ کشور جهان صادر شد

بر اساس آمارها بیشترین صادرات غیرنفتی کشور از بنادر و گمرکات استان بوشهر انجام می شود و در ۹ ماه امسال افزون بر ۱۹٫۵ میلیون تن کالا به ارزش حدود ۷٫۲ میلیارد دلار از گمرکات استان به ۵۰ کشور جهان صادر شده است.

مدیرکل گمرک بوشهر با بیان اینکه بیشترین صادرات از مناطق ویژه ۱ و ۲ بوشهر و منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی انجام شده است اظهار داشت: بیشترین میزان صادرات مربوط به گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی است که از نظر وزنی ۷۹ و ارزشی ۹۲ درصد از کل حجم صادرات با احتساب میعانات گازی را به خود اختصاص داده است.

بهروز قره بیگی از صادرات ۱۵۲ هزار تن میعانات گازی به ارزش حدود ۸۲ میلیون دلار در ۹ ماه امسال از گمرک منطقه ویژه پارس جنوبی خبر داد و بیان کرد: در این مدت بیش از ۱۶ میلیون تن محصولات پتروشیمی به ارزش ۷ میلیارد دلار از استان بوشهر به کشورهای هدف صادر شده است.

وی افزود: صادرات گمرکات استان بوشهر شامل ۳ گروه میعانات گازی، محصولات پتروشیمی و سایر کالاها است که در ۹ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۳ و ارزشی ۶۵ درصد افزایش یافته است و صادرات بدون احتساب میعانات گازی در ۹ ماه امسال ، حدود ۱۹ میلیون و ۳۹۹ هزار تن به ارزش ۷ میلیارد و ۱۳۱ میلیون دلار ثبت شده است.

و اما یکی از فعالیت های مهم ساحل نشینان استان بوشهر تجارت با شناورهای سنتی «لنج» است که به گفته معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر معیشت ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت این استان وابسته فعالیت ملوانی است.

محمد تقی ایرانی کالا همراه ملوان و ته لنجی از ظرفیت مهم اقتصادی استان بوشهر دانست و بیان کرد: در سفر رئیس جمهور به استان بوشهر از فعالیت ملوانان حمایت و بر ساماندهی کالاهای ملوانی تأکید شد.

وی فعالیت ملوانی در ترخیص کالا ته لنجی را قانونی دانست و افزود: ترخیص کالا ته لنجی با تنظیم آیین نامه به قانون تبدیل شده و جابجایی آن در سطح استان بوشهر آزاد است.

بازارهای ته لنجی و تجارت دریایی در مناطق ساحلی استان بوشهر با زندگی بسیاری از بندرنشینان گره خورده و رونق بخش زندگی آنان شده اما به مرور زمان قوانین دست و پا گیر موانع بسیار برای آنها ایجاد کرده است.

طبق قانون کالای ته لنجی یا ملوانی، کالایی است که صاحبان لنج و خدمه مجاز به واردات آن هستند

برای مردمی که سال هاست در حاشیه بندر از این طریق امرار معاش می کنند این قوانین همواره نقش تعیین کننده و سرنوشت سازی در سفره زندگی آنان دارد.

در سفر هیئت دولت سیزدهم به استان بوشهر در مهر ماه امسال، رئیس جمهور به مسئولان استان و وزارت کشور دستور داد تا نسبت به ساماندهی ورود کالا تحت عنوان ملوانی «ته لنجی» اقدامات لازم را انجام دهند.

به دنبال دستور رئیس جمهور و تعیین زمان برای تصویب در دولت، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با مشارکت دیگر دستگاه های اجرایی و با محوریت معاون اقتصادی رئیس جمهور، «آیین نامه ساماندهی و نظارت بر مبادلات تجاری مرزی از طریق ملوانی ته لنجی» را تهیه و پس از بررسی در کمیسیون تخصصی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و اخذ نظرات تکمیلی دستگاه های ذیربط، نسبت به نهایی کردن آن و ارائه در جلسه اصلی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با حضور رئیس جمهور اقدام شد و مراتب به تصویب رسید تا پس از هماهنگی های نهایی، در دستور کار هیئت وزیران قرار گیرد.

واردات کالای ملوانی در استان بوشهر در سامانه جامع تجارت ثبت می شود

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر از اجرایی شدن قانون ساماندهی مبادلات مرزی خبر داد و گفت: در این راستا میزان واردات کالای ملوانی «ته لنجی» در سامانه جامع تجارت از ۲۲ بهمن امسال ثبت می شود.

سید حسین حسینی با بیان اینکه تجارت از طریق شناور سنتی یکی از فعالیت های مهم مردم ساحل نشین استان بوشهر است تصریح کرد: بخش عمده ای از صادرات کالا از طریق همین لنج های سنتی انجام می شود و وجود بیش از ۱۳ بندر در نقاط ساحلی استان نشان از رونق تجارت دریایی از طریق شناور سنتی لنج است.

وی صادرات کالا به کشورهای حوزه خلیج فارس را یکی فعالیت های مهم شناور لنج دانست و خاطر نشان کرد: حمایت از ملوانان و خدمه اینگونه شناورها مورد توجه قرار دارد به گونه ای که معیشت مردم این استان با فعالیت ها گره خورده است.

راه اندازی بازارچه مرزی در سواحل استان بوشهر یکی از تأکیدات مهم مسئولان استان بوشهر در حمایت از کالای همراه ملوان و خدمه شناورهای سنتی لنج است.

انتهای پیام/۱۹۰/ ع
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «مصائب ورود کالای ته لنجی به کشور / فلسفه واردات کالای ملوانی چیست؟- اخبار بوشهر - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.