ناگفته هایی از آتش سوزی <span class="text danger">سال گذشته</span> جنگل های <a href="/fa/dashboard/ class="text info">ارسباران</a>



ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: در رابطه با آتش سوزی جنگل های ارسباران آن گونه که باید از استان ما دستگیری نشد.

حمید قاسمی، روز شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان با بیان این مطلب، اظهار کرد: در ماده هشت قانون مدیریت بحران کشور مصوب هفتم مرداد ۹۸ اعلام شده است که مسئولیت یکپارچگی در اعمال مدیریت بحران کشور و ارتقاء اثربخشی آن بر عهده سازمان مدیریت بحران کشور بوده که ما این امر را سال گذشته به آقای نجار هم اعلام کردیم.

وی گفت: طبق قانون مدیریت بحران کشور، پیش بینی سالانه نیازهای مالی، تجهیزات و اقلام امدادی مربوط به مدیریت بحران کشور و اعلام سازمان برنامه و بودجه بوده که در طول این چند سال ریالی از این بابت ندیده ایم.

وی با اشاره به برخی وظایف سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد: اندک رقمی که به اداره کل محیط زیست آذربایجان شرقی داده می شود، کفاف ماموریت نیروها را نمی دهد، چه رسد به نیروهای کمکی.

به گزارش ایسنا، مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به نبود فرماندهی واحد در استان در بحث آتش سوزی، گفت: به هنگام وقوع آتش سوزی های نیروهای منابع طبیعی و محیط زیست هستند که برای اجرا به محل اعزام شده و تنها می مانند.

وی افزود: عدم هماهنگی در اطلاع رسانی و نبود سخنگوی واحد نیز از حمله مشکلات در زمان آتش سوزی جنگلها و بوده و نیازمند فردی آشنا به منطقه حفاظت شده هستیم.

وی بیان کرد: فرمانداران منطقه به دلیل حفاظت شده بودن منطقه، هزینه ها را از محیط زیست طلب می کنند، در حالی که اعتباری برای پرداخت هزینه ها نیست.

قاسمی با بیان اینکه در زمینه اطفاء حریق جنگل ها و مراتع بحث حفاظت شده و حفاظت نشده مطرح نیست، گفت: طبق قانون و مصوبات کارگروه تخصصی اطفاء حریق، خاموش کردن حریق جنگل ها بر عهده رییس سازمان بحران کشور و استانداران در استان ها بوده که دبیری آن بر عهده سازمان منابع طبیعی است.

وی اظهار کرد: با وجود چنین قانونی، در ماجرای آتش سوزی جنگل های ارسباران رسانه ها محیط زیست را مقصر می دانستند.

وی مناطق تحت مدیریت اداره حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی را نزدیک به ۶۰۰ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: در سال ۹۷، ۳۷ مورد حریق و در سال گذشته ۶۰ مورد حریق روی داد.

وی افزود: ۱۲۷۳ هکتار از کل مناطق تحت مدیریت استان ما شامل مناطق مرتعی و جنگلی در سال قبل دچار آتش سوزی شدند که ۶۰۰ هکتار آن مربوط به جنگل های ارسباران بود.

وی اظهار کرد: بر اساس نقشه تراکنش آتش سوزی ها، آتش سوزی هایی در کاغذکنان بناب، چاراویماق و منطقه قره قشلاق نیز روی داده که قسمت عمده آتش سوزی ها در منطقه حفاظت شده ارسباران و قسمتی از جلفا و ورزقان بوده است.

وی در خاتمه گفت: در اصل ۵۹ قانون اساسی، اعلام شده است که حفاظت از محیط زیست وظیفه عمومی بوده و علاوه بر اداره کل حفاظت محیط زیست، قانون گذار در تفکیک وظایف ارگان ها، وظایفی تعریف کرده است.

وی بیان کرد: تشکیل تیم واکنش سریع و برگزاری جلسات مشترک با منابع طبیعی و تهیه یک سری بنر اطلاعاتی به منظور فرهنگ سازی از جمله اقدامات اداره کل حفاظت محیط زیست به منظور پیشگیری از حریق است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی اظهار کرد: چهار پد برای نشست و برخواست هلیکوپتر در این منطقه در نظر گرفته شده است.

وی یادآور شد: سال گذشته هماهنگی در سطح ملی و استانی در خصوص تهیه هلی کوپتر امدادی برای اطفاء حریق وجود نداشت و ما هماهنگی های لازم در این خصوص را با وزارت دفاع انجام می دادیم.

وی افزود: امسال ما به دنبال انعقاد قرارداد با وزارت دفاع یا جای دیگر بودیم و بارها با شرکت هلیکوپتری ایران و هوا نیروز مکاتبه کردیم، ولی به نتیجه نرسیدیم و این مورد از دیگر مشکلات ما است.

قاسمی در خاتمه گفت: شهردار تبریز نیز سال گذشته در شورای بحران در خصوص تامین بسکت قول هایی دادند که متاسفانه با وجود پیگیری های مکرر تاکنون محقق نشده است.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ناگفته هایی از آتش سوزی سال گذشته جنگل های ارسباران» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.