کتاب <a href="/fa/dashboard/ دریابان «غلامعلی بایندر»" class="text info">شهید دریابان «غلامعلی بایندر»</a> در <a href="/fa/dashboard/ class="text info">سنندج</a> رونمایی شد اخبار <a href="/fa/dashboard/ class="text info">کردستان</a> اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آیین رونمایی از کتاب شهید دریابان «غلامعلی بایندر» نوشته نویسنده کردستانی «محمد مریوانی» صبح امروز با حضور فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، نماینده ولی فقیه در استان کردستان، استاندار و جمعی از مسئولان استانی در محل پردیس سینمایی بهمن سنندج رونمایی شد.

امیر حمیدرضا رحمت پور، فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر۲۸ ارتش استان کردستان در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: برادران شهید بایندر از شجاعان خطه کردستان بودند که یکی فرمانده سابق دریایی ارتش و دیگری فرمانده نیروی ناوگان شمال بودند که در مقابل دشمنان ایستادند.

وی گفت: فرزندان دیار کردستان برای سرفرازی و حفظ خاک کشور جان خود را تقدیم انقلاب کرده و نمونه آن شهیدان نصرت پور، امان اللهی، بایندر و غیره است.

فرمانده ارتش استان کردستان تصریح کرد: امروز دریادار ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش از نیروهای بومی کردستان افتخار همه ما و ادامه دهنده راه این شهدای عزیز و در دریاها در مقابل دشمنان ایستاده است.

محمد مریوانی، نویسنده این کتاب نیز در این آیین با بیان اینکه این کتاب در چهار فصل و از دوران کودکی نوشته شده و به بیان خاطرات این مجاهدان پرداخته شده است، اظهار کرد: شهید بایندر موفق به دریافت نشان ذوالفقار و از دوران نوجوانی لیاقت خود را نشان داد و به فرمانده نیروی دریایی کشور انتخاب و در توسعه نوین دریایی ایران نقش تاثیرگذاری داشت.

وی وطن پرستی و مقابله با انگلیسی ها را از ویژگی های برجسته شخصیتی شهید بایندر خواند و گفت: دریادار بایندر یک الگوی بسیار درست و مناسب برای جوانان بوده که برای منافع ملی حتی در مقابل شاه زمان خود ایستاد.

این نویسنده کردستانی خاطرنشان کرد: علاوه بر این ویژگی های شخصیتی، در تالیفات نیز دستی بر آتش داشته که می توان به کتاب خلیج فارس اشاره کرد. این شهید در وصیتنامه خود جوانان را به حفظ کشور دعوت کرده است.

به گزارش تسنیم، «غلامعلی بایندر» در سال ۱۲۷۷ در تهران متولد شد، وی تحصیلات متوسطه خود را در مدرسه دارالفنون به پایان رساند و در سال ۱۲۹۹ از مدرسه نظام مشیرالدوله با درجه ستوان دومی فارغ التحصیل شد. غلامعلی بایندر در مدرسه نظام مشیرالدوله، در دانشکده توپخانه پواتیه، فونتن بلو، دانشگاه جنگ پاریس و نیروی دریایی ایتالیا تحصیلات نظامی را به پایان رساند.

بایندر در عملیات های جنگی مختلف شرکت و نشان های شجاعت را دریافت کرد و در سال ۱۳۱۰ به عنوان فرمانده نیروی دریایی جنوب منصوب و عازم آنجا شد. حضور بایندر در این منصب برای پاسداری از حریم مرزهای آبی ایران به ویژه اروندرود اهمیت زیادی داشت. وی از شهدای کمتر پرداخته شده ایرانی است که رشادت های او در مقابله با نیروهای متفقین زبانزد است.

غلامعلی بایندر ۴۸ ساعت قبل از شهادت علاوه بر مسئولیت فرماندهی نیروی دریایی، به سمت فرماندهی کل منطقه جنوب خوزستان نیز منصوب شده بود. در ساعت ۴ بامداد سوم شهریور ۱۳۲۰، کشتی های انگلیسی به ایران حمله می کنند و بایندر با حضور در منطقه گزارش هجوم نیروهای انگلیسی را به اهواز مخابره کرده و در برابر نیروهای انگلیسی به مقابله می ایستد، اما سرانجام با رگبار مسلسل متجاوزان انگلیسی در حوالی پاسگاهی نزدیک بی سیم خرمشهر به شهادت می رسد.

حال با گذشت ۸۱ سال از شهادت «غلامعلی بایندر» قرار است تا این قهرمان ملی به عنوان یک نماد مقاومت در بین جامعه ایرانی نقش بسته تا فرزندان این مرز و بوم بدانند که ایران چه تاریخ کهنی داشته و چه دلاورمردانی را در تاریخ خود ناشناخته دارد.

انتهای پیام/۴۸۶/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کتاب شهید دریابان «غلامعلی بایندر» در سنندج رونمایی شد- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.