رسمی شدن بازارچه سردشت زمینه رونق اقتصادی منطقه را فراهم می کند



به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا انصاری دوشنبه شب در جلسه بررسی مشکلات و موانع مرز کیله سردشت با بیان اینکه رسمی شدن مرز کیله یک معادله دوطرفه است، و عراق کشور مهمی برای ایران است و تلاش می شود تا تجارت با آنها گسترش بیشتری پیدا کند افزود: هرچه مرزها آبادتر و ترددهای تجاری در آن پررونق تر باشد آرامش بین دو کشور پایدارتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه ایران در گسترش همکاری های خود با کشورهای همسایه از اراده جدی برخوردار است افزود: برای رسمی شدن مرزها نیاز است که هر دو طرف تلاش کنند و امیدواریم طرف عراقی نیز در ایجاد زیرساخت های لازم برای مرز کیله سردشت تلاش بیشتری از خود نشان دهد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در این راستا کشورمان نیز از طریق سفارتخانه عراق در ایران و سفارتخانه کشورمان در عراق تلاش خواهد کرد تا این مرز هرچه سریعتر فعال شود عنوان کرد: از استانداران آذربایجان غربی و طرف عراقی می خواهیم تا دیدارهایشان را گسترش دهند و از نزدیک ارتباط بیشتری داشته باشند.

سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه عراق نیز در این جلسه گفت: در شش ماه گذشته روادیدی که در سرکنسولگری در سلیمانیه صادر شده است حدود ۴٫۵ برابر رشد یافته است و با تسهیلات روایدی که از شش ماه گذشته آغاز شده شاهد رونق گردشگری بین دو کشور بودیم.

مهدی شوشتری با اشاره به اینکه در ایام تعطیلات عید قربان روزانه تا سقف هفت هزار روادید هم صادر شد گفت: از سمت ایران به سوی عراق هم گردشگری در جریان است و اتباع ایرانی هم برای گردشگری به اقلیم کردستان سفر می کنند.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست در رابطه با مصوبه رسمی شدن مرز کیله سردشت افزود: با رسمی شدن این مرز و فراهم شدن زیرساخت های موردنیاز شاهد تحول خوبی در زمینه رونق بخشی به ظرفیت های تجاری، اقتصادی، گردشگری و صنعتی در این شهرستان خواهیم شد.

رسول خضری، با بیان اینکه این مرز ظرفیت خوبی را برای دور زدن تحریم های ظالمانه دشمن فراهم می سازد گفت: فعال شدن این مرز حتی می تواند در راستای تقویت اقتصادی آذربایجان غربی و استان های همجوار نیز بسیار اثرگذار باشد.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی با تقدیر از درایت و توانمندی وزیر امور خارجه کشورمان در عرصه دیپلماسی اظهار داشت: از آقای ظریف انتظار داریم در حوزه اقتصادی مرزنشینان نیز گام های اساسی را برداشته و با تسهیل سرمایه گذاری خارجی و بستری سازی در این زمینه باب جدیدی در حوزه دیپلماسی را در این حوزه آغاز کنند.

خضری در رابطه با مصوبه کالاهای وارداتی نیز گفت: وزارت صنعت معدن و تجارت، مصوبه واردات ۱۰۰ قلم کالا را با استفاده از کارت الکترونیکی مرزنشینی صادر کرده است که باید توسط سایر بخش های مربوطه اجرا شود که این بحث به صورت ویژه برخی از مشکلات اقتصادی مرزنشینان را مرتفع می کند.

فرماندار سردشت نیز در این نشست با بیان اینکه فعال شدن مرز رسمی کیله در این شهرستان موجب رونق اقتصادی و توسعه این منطقه مرزی در آینده ای نزدیک می شود گفت: در سال ۱۳۹۷ صادرات از این مرز ۲۷۶ هزار تن بود ولی در سه ماه دوم سالجاری نیز سه میلیون دلار واردات از طریق این مرز انجام شده است.

اقصی نخشی پور ادامه داد: مرز کیله با مرکز شهرستان ۱۷ کیلومتر و با اولین شهر عراق در اقلیم کردستان ۲۰ کیلومتر فاصله دارد و نزدیکترین مرز به استان های «اربیل» و «سلیمانیه» در اقلیم کردستان عراق است که با جمعیتی بالغ بر چهار میلیون نفر می تواند بازار خوبی برای کالاهای صادراتی و نزدیکترین مرز برای رفتن به عتبات عالیات باشد.

فرماندار سردشت با بیان اینکه معابر مرزی این شهرستان قبل از تعطیل شدن ۵۰ هزار خانوار را تحت پوشش قرار می داد که با ۲۲ هزار کارت مرزی و حدود ۱۸ هزار دفترچه مرزی در حال فعالیت بودند افزود: با انسداد مرزها این تعداد مرزنشین که از طریق بازارچه «اشکان» امرار معاش می کردند بیکار شدند.

وی با بیان اینکه بازارچه اشکان که توسط دولت به عنوان بازارچه رسمی مصوب شده است هنوز زیرساختی در آن پیاده نشده است بیان کرد: امیدواریم مساعدت ها و رایزینی های لازم انجام شود تا از ظرفیت این بازارچه در جهت توسعه این شهرستان استفاده شود.

هیات دولت مردادماه سالجاری به پیشنهاد وزارت کشور به استناد قانون امور گمرکی با ایجاد راه های جدید مجاز گمرکی برای ورود و خروج کالا و مسافر مرز کیله را در این شهرستان زسمی اعلام کرد.

گمرک بازارچه مرزی کیله سردشت از سال ۱۳۸۲ شمسی برای تسریع در صادرات کالاهای کارخانه ها و تولیدکنندگان داخلی کشور آغاز به کار کرد؛ این گمرک در ۲۰ کیلومتری شهر «قلعه دیزه» در شمال عراق قرار دارد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «رسمی شدن بازارچه سردشت زمینه رونق اقتصادی منطقه را فراهم می کند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.