دشتیاری در قعر جدول شاخص آبرسانی در سیستان و بلوچستان قرار دارد



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سواحل مکران، شهرستان ۸۰ هزار نفری و تازه تاسیس دشتیاری در بسیاری از شاخص های توسعه ای در پایین ترین ها قرار دارد. شاخص های دشتیاری حتی در مقایسه با دیگر شهرستان های سیستان و بلوچستان هم که محروم ترین استان ایران محسوب می شود پایین تر است؛ برای مثال شاخص فضای آموزشی در کشور حدود ۶ متر، در سیستان وبلوچستان حدود ۵ و نیم متر و در دشتیاری کمتر از یک متر است.

در مورد شاخص آبرسانی هم وضع به همین گونه است و عمده مشکلات آبی در سیستان و بلوچستان در این شهرستان است؛ شاخص آبرسانی روستایی در دشتیاری که بیش از ۹۰ درصد مردم آن در روستاها زندگی می کنند حدود ۳۴ درصد است.

مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان می گوید: پایین ترین شاخص آبرسانی روستایی استان را شهرستان دشتیاری به خود اختصاص داده است، در حال حاضر از ۱۵۸ روستای شهرستان دشتیاری، ۵۸ روستا دارای شبکه آبرسانی و ۱۰۰ روستا فاقد شبکه یا دارای شبکه فرسوده است.

علیرضا قاسمی در گفت وگو با تسنیم درصد بهره مندی از آب آشامیدنی سالم را ۳۴ درصد عنوان کردو افزود: کلیه روستاهای فاقد تاسیسات و روستاهایی که در شبکه توزیع آب بهداشتی دارند تا تکمیل پروژه ها به صورت سیار آبرسانی می شوند.به منظور ارتقای شاخص بهره مندی از آب، طرح آبرسانی به ۲۱۳ روستای زیرمجموعه سد پیشین که تمام روستاهای شهرستان دشتیاری را در بر می گیرد در دستور کار قرار دارد که در راستای آن احداث خطوط انتقال اصلی و تصفیه خانه آب شرب از طریق فاینانس داخلی به منظور انتخاب سرمایه گذار به مناقصه رفته است که در صورت استقبال سرمایه گذاران عملیات اجرایی آغاز خواهد شد.

قاسمی اضافه کرد: همچنین از سال گذشته طرح های آبرسانی روستایی مهمی در این شهرستان تعریف شد که می توان به طرح آبرسانی به مجتمع ۲۵ روستایی دلگان ها و آبرسانی به روستاهای نوار ساحلی شهرستان دشتیاری اشاره کرد.

رشد ۲۱ درصدی شاخص دشتیاری تا پایان سال

وی با بیان اینکه با تکمیل این پروژه ها شاخص بهره مندی از آب سالم و پایدار دشتیاری ۲۱ درصد ارتقا پیدا می کند خاطرنشان کرد: ۲۳ روستای مجتمع دلگان ها تاکنون به شبکه آب بهداشتی متصل شده اند و با تأمین آب شرب و بهداشتی از طریق اتصال به خط انتقال مجتمع تلنگ تا پایان سالجاری جمعیتی بالغ بر ۸ هزار و ۵۰۰ نفر از نعمت آب شرب بهره مند می شوند و شاخص آبرسانی ۱۱ درصد ارتقا پیدا می کند.

قاسمی ادامه داد: آبرسانی به روستاهای نوار ساحلی شهرستان دشتیاری با تأمین آب و اجرای شبکه توزیع روستاهای فاقد تأسیسات آب بریس، پسابندر،پشت، گواتر و شم ها با جمعیت ۷۳۰۰ نفر از طریق آب شیرین کن ۱۰۰۰ مترمکعبی پسابندر نیز در حال اجراست که با تکمیل عملیات شاخص شهرستان دشتیاری ۱۰ درصد دیگر ارتقا خواهد داشت.

مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان در خاتمه عنوان کرد: اجرای خط انتقال از آب شیرین کن پسابندر به بریس که بر عهده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی بوده در سال جاری به شرکت آب و فاضلاب استان ابلاغ شده است که پیش بینی می شود در صورت اختصاص اعتبار مورد نیاز طی یک سال آینده تکمیل شود.

وی ادامه داد: همچنین شرکت آبفا با تمام توان و قوت آبرسانی سیار به روستاهای دچار بحران را انجام می دهد ضمن اینکه به منظور قابل شرب نمودن آب توزیع شده به روستاهای حاشیه خط انتقال بند شیرگواز نصب پکیج تصفیه آب از برنامه های اولویت دار شرکت در سال جاری است.

انتهای پیام/۳۹۵/ ت

پرسش و پاسخ در دشتیاری در قعر جدول شاخص آبرسانی در سیستان و بلوچستان قرار دارد

گفتگو با هوش مصنوعی