استاندار خراسان رضوی: سرمایه های راکد خانواده ها در توسعه استان بکارگرفته می شود



به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، پس از استقرار استاندار جدید خراسان رضوی و بعد از اجرای طرح توسعه، توانمندسازی و احیای قلعه گنج و منوجان کرمان (و سپس شهرستان های دیگر) در قالب اقتصاد مقاومتی و مثلث توسعه اقتصادی که با هدف رفع محرومیت، کاهش آسیب های اجتماعی و اشتغالزایی صورت گرفت، طرح الگوی مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی در استان اجرایی شد.

تا امروز تلاش شده که با مشارکت بیش از ۱۰۰ معین اقتصاد مقاومتی تمامی شهرستان های استان را با مشارکت بخش خصوصی و همکاری مردم توسعه ببخشد. در همین مسیر یکی از ایده های جدید به کارگیری سرمایه های راکد خانواده ها برای ایجاد اشتغال به نفع جوانان است.

به کارگیری سرمایه های راکد استان در عرصه تولید و اشتغال

مسکوکاتی مثل طلا و نقره که به عنوان سرمایه ای راکد در بین هر خانواده ای با هر میزان درآمد؛ یافت می شود، گونه ای از این ظرفیت ها به شمار می رود و طرح جدید استاندار خراسان رضوی در حوزه به کارگیری از ظرفیت های اقتصادی برای رسیدن به این اهداف برنامه ریزی شده است.

بانوان همواره در کشور ما یک عامل موثر برای پیشبرد اهداف سرزمینی ایران محسوب می شوند، در بازه های زمانی مختلف که کشور با تنگناه ها به ویژه تجاوز بیگانگان، تحریم ها و … روبرو بوده است، بانوان با سرمایه طلای راکد خود نقش آفرینی کرده اند. در جنگ فیزیکی تلفات در لحظه قابل مشاهده است اما در جنگ اقتصادی این موارد دیده نمی شود، بنابراین همگی مردم ایران مجروحان و جانبازان این جنگ اقتصادی به شمار می روند.

راه اندازی«بانک طلا» با محوریت خراسان رضوی

طرح جدید استاندار خراسان رضوی ایجاد «بانک طلا» با محوریت استان است، این طرح و ایده (به عنوان یک ابزار و امکان مردمی) هم اکنون برای مقابله با جنگ اقتصادی برنامه ریزی شده و در ادامۀ طرح های استاندار خراسان رضوی قرار می گیرد، این طرح برای زنان دیار ما نا آشنا نیست.

روزگاری در دهۀ شصت زنان این سرزمین با به گردش انداختن بخشی از زیورالات خود بخشی از اقتصاد را رونق بخشیدند امروز هم (و البته نه با فقط فروش طلا، بلکه پشتوانه قرار دادن آن) می توانند سهمی در توسعه اقتصادی کشور و توسعه اقتصادی خانواده خود داشته باشند.

در این طرح سرمایه انسانی با سرمایه اقتصادی زنان سرزمین ما همراستا شده و ایجاد پشتوانه برای تحرک در بازار کار و تولید می کنند. در حالی که اگر فقط به صورت مسکوکات و در خانه ها بماند، حتی اگر به مرور زمان سود اقتصادی هم داشته باشد و به اصطلاح گران شود اما در تاثیری در اقتصاد و اشتغال نخواهد داشت.

در واقع سرمایه های انسانی به همراه دارایی اقتصادی راکد به کمک تولید می آید. تولیدی که اول تامین امنیت اقتصادی برای خود خانواده خواهد کرد. مردم باید بدانند «سرمایه» در کشور ما گران به دست می آید، به طور مثال ایجاد کسب و کار جدید و گرفتن تسهیلات از بانک ها همراه با نرخ سود ۱۸ درصد مشخص می شود و این برای تولیدکنندگان گران است، بنابراین باید کاری کنیم تا سرمایه ها و منابع مالی ارزان قیمت در اختیار افراد قرار بگیرد.

طلا بده تسهیلات بگیر!

کارشناسان اقتصادی می گویند واژه «سود» وابسته به اقتصاد غربی است، از طرفی در اقتصاد اسلامی زمانی که فرد طلای خود را در اختیار بانک قرار می دهد و در مقابلش تسهیلات دریافت می کند، آنگاه سودش حاصل از تولید بوده و این مهم «مشارکت در طرح ها» نام می گیرد. با این پیش زمینه طرح ایجاد «بانک طلا» نیاز به مشارکت عده ای دارد که سرمایه را تامین کنند و بتوان به آن ها اعتماد کرد.

باید در نظر گرفت، طرح بانک طلا خواهان ایجاد منابع مالی براساس سرمایه های راکد خانگی است، سرمایه های راکد فراوانی در خراسان رضوی وجود داشته و قابلیت این را دارند که در چرخه تولید قرار بگیرند. لذا هم اکنون امن ترین جا برای نگهداری از سرمایه های راکد نظیر طلا بانک هایی است که زیر نظر بانک مرکزی فعالیت می کنند و بتوان به آنها اعتماد کرد.

این طلا بعد از ارائه به بانک برای دریافت تسهیلات و وام می تواند به ماده اولیه تولید و اشتغالزایی تبدیل شود، البته باید دانست بخشی از رقم خرید و فروش طلا به عنوان دستمزد طلاساز محسوب می شود و این به کیفیت و طراحی کالا بستگی دارد.

عملا طرح بانک طلا می تواند به تامین سرمایه، منابع مالی و به اشتغالزایی صنعت طلا و جواهر کمک شایانی کند، باید یادآور شد «ایرانیان» از سالیان گذشته در عرصه دارایی سنگ های قیمتی نظیر انگشتر و فیروزه معروف بوده اند، به طور مثال مشهد شهر گوهرسنگ ها نام داشته و مشتریان خارجی فراوانی دارد.

ارزش حدودی طلاهای راکد بانوان خراسان رضوی

به زعم برخی کارشناسان بازار سرمایه و طلا ارزش حدودی طلاهای راکد بانوان استان بین ۱۵ تا ۲۰ هزارمیلیارد تومان است در این طرح ارائه طلاهای راکد بانوان استان برای گرفتن تسهیلات به بانک کامل اختیاری است، این طلا در بانک تضمین کننده وام بوده و سرمایه اولیه ایجاد اشتغال به شمار می رود.

پیش بینی می شود طرح بانک طلا برای ریل گذاری اجرای پروژه حداقل نیازمند هشت ماه زمان باشد، این طرح هم مانند طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در سطح ملی نیازمند هماهنگی است و بانک مرکزی به همراه ستاد فرماندهی اقتصادی مقاومتی باید پای کار بیایند.

گزارش از مصطفی رحیمی

انتهای پیام/۲۸۲/ز

پرسش و پاسخ در استاندار خراسان رضوی: سرمایه های راکد خانواده ها در توسعه استان بکارگرفته می شود

گفتگو با هوش مصنوعی