هدف آبادینو،‌ محرومیت‌زدایی و توسعه نوآوری فراگیر است - تسنیم



اولین دوره جایزه ملی آبادیران، با نام «آبادینو» با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، بنیاد ملی نخبگان، ستاد حکمرانی مردم، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، سازمان بسیج سازندگی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد احسان، بنیاد برکت و موسسه دانشمند، زمستان امسال برگزار می شود.

به گزارشتریبون نیوز، در نشست خبری جایزه ملی آبادیران که صبح امروز دوشنبه ۶ آذرماه در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد، محورهای این جایزه، اهداف و رویکردهای آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت. محمد حسین اکبری، دبیر اجرایی جایزه آبادیران در این نشست خبری عنوان کرد: «فراخوان این جایزه از اول آبان ماه اعلام شده است و دریافت طرح ها همچنان ادامه دارد.» او توضیح داد که رویکرد تازه ای در معاونت علمی در جریان است و طبق این رویکرد تازه که در نهادهای آبادانی و پیشرفت کشور شکل گرفته، فعالیت های معاونت در ده سال اخیر به ثمر خواهد نشست.

اکبری افزود: «استفاده از ظرفیت زیست بوم نوآوری برای توسعه کشور و آبادانی کشور یکی از مهم ترین رویکردهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان است.» او سپس توضیح داد: «برنامه آبادیران با نمایشگاه این برنامه در خردادماه آغاز شد. در ادامه ی برنامه های آبادیران، جایزه ملی طراحی شد تا فعالان مردمی آبادانی و پیشرفت شناسایی شوند. گروه های برگزیده این جایزه در طرح ها و برنامه ریزی های آبادانی کشور حضوری فعال خواهند داشت .»

به گفته دبیر اجرایی جایزه آبادیران، مخاطبان این جایزه ۵ دسته هستند و شامل شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناور، اساتید حوزه و دانشگاه، نخبگان، گروه های مردمی و جهادی و طرح های حوزه مسئولیت اجتماعی می شوند. اکبری افزود: «شاخص ها و معیارهایی برای ارزیابی شرکت کنندگان در این جایزه مدنظر قرار گرفته است. تعداد پروژه هایی که شرکت های دانش بنیان در مناطق محروم داشته اند و حضور در نمایشگاه آبادیران از شاخص های مطرح شده برای شرکت ها بوده است. درباره اساتید و نخبگان نیز تعداد طرح های تحقیقاتی، پروژه ها و مقالات فناورانه آن ها مدنظر قرار گرفته است. تعامل با شرکت های دانش بنیان و ایجاد فعالیت های نوآورانه در زمینه محرومیت زایی از شاخص های ارزیابی گروه های جهادی است و در گروه مسئولیت اجتماعی هم این موضوع اهمیت دارد که خیرین از محصولات دانش بنیان و فناوری برای افزایش اشتغال زایی استفاده کرده باشند.»

در این نشست خبری به جوایز آبادیران هم پرداخته شد. جایزه نفر اول در گروه شرکت های دانش بنیان در هر یک از محورها ۲٫۵ میلیارد ریال نقدی و تا سقف ۲ میلیارد، تسهیلات قرض الحسنه و ۵۰ میلیون حمایت توانمندسازی در نظر گرفته شده است.

حمیدرضا شکری، دستیار مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان معاون علمی رئیس جمهور در تکمیل صحبت های اکبری گفت: «رویکرد معاونت علمی در دوره چهارم، نوآوری فراگیر است تا از زیرساخت های توسعه استفاده بهینه شود و چالش های زیست بوم نوآوری با کمک نهادهای مردمی و فناوران از بین برود.»

شکری با اشاره به تاکید رئیس جدید بنیاد مستضعفان بر آبادانی کشور افزود: «قصد داریم در آینده نزدیک سند برنامه ملی آبادیران را تدوین کنیم؛ برنامه ای که تمامی نهادهای ملی در این برنامه نقش خواهند داشت . تعامل و هم افزایی بین دستگاهی اهمیت بسیاری در این زمینه دارد.» دستیار مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان معاون علمی رئیس جمهور اعلام کرد که این برنامه ها در بخش هایی چون نمایشگاه ملی و منطقه ای آبادیران (حضوری و مجازی)، جایزه ملی آبادیران، توسعه آبادیران منطقه ای، مراکز اشتغال فناورانه آبادیران در شهرها و روستاهای کشور، سامانه تامین مالی جمعی آبادیران و رسانه آبادیران اجرایی خواهند شد و این موضوعات، اجزای برنامه ملی آبادیران را تشکیل می دهند.

شکری گفت: «با کمک خیرانه مردم و کمک نهادهای نوآورانه، سامانه تامین مالی جمعی را تشکیل خواهیم داد و با شناسایی افراد و شرکت هایی که از طریق فناوری در راستای آبادانی و پیشرفت کشور قدم برمی دارند، به سمت آبادانی ایران می رویم.»

او در پایان صحبت های خود در نشست خبری جایزه آبادیران تاکید کرد: «می خواهیم فناوری در گروه های جهادی مناطق مختلف نهادینه شود. هدف ما این است که شرکت های فناور و گروه های جهادی نیازهای منطقه را شناسایی کنند. مفهوم وقف فناوری هنوز در کشور ما شناخته نشده است و سعی داریم با این جایزه این موضوع را در سطوح مختلف جا بیندازیم.»

مهدی روح اللهی، مدیر کل راهبری شغلی کمیته امداد امام خمینی(ره) در ادامه این نشست خبری اظهار داشت: «کمیته امداد مسئله توانمندسازی محرومین را به عنوان مهم ترین ماموریت خود در نظر گرفته و تاکنون توانسته ۵۰۰ هزار فرصت شغلی را برای طبقات محروم جامعه ایجاد کند. امیدواریم با استفاده از ظرفیت های گروه های نوآورانه بتوانیم به اشتغال زایی کمک کنیم.» روح اللهی، در ادامه به دستاوردهای کمیته امداد در سال های اخیر اشاره کرد و افزود: «کمیته امداد در ۲ سال اخیر بیش از ۲۰۰ طرح صنایع خلاق را حمایت کرده است.»

محسن نوتاش، مدیر ارتباط با مشتریصندوق نوآوری و شکوفاییدر ادامه این نشست خبری به اقدامات صندوق نوآوری در حوزه های تامین مالی اشاره کرد و گفت: «صندوق در نمایشگاه آبادیران حضور داشته و سعی کرده طبق چهارچوب های صندوق تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلاتی را برای شرکت های برتر این جایزه در نظر بگیرد.»

پیمان بیگدلی، مدیرعامل موسسه توسعه آموزشی پژوهشی سینا که از زیرمجموعه های موسسه تحقیق و توسعه دانشمند است در این نشست خبری به خروج نیروی انسانی توانمند در مناطق روستایی اشاره کرد. بیگدلی، با تاکید بر شناسایی ظرفیت های مستعد و نیروی انسانی متخصص گفت: «موسسه دانشمند به عنوان بازوی فناور بنیاد مستضعفان، قصد دارد از ظرفیت موسسات آموزشی و فناوری های نو برای توسعه مناطق محروم استفاده کند.»

او افزود: «ما در ۶ ماه اخیر بسیاری از این موسسات را شناسایی کرده ایم و از ابتدا همراه این جایزه ملی و نمایشگاه آبادیران بوده ایم. در نمایشگاه آبادیران هم گروه های فناورانه ای را شناسایی کردیم و در بخش های مختلف جایزه ملی آبادیران هم به دنبال شناسایی افراد، گروه ها و شرکت های فناورانه هستیم.»

محسن مولایی، مدیر توانمندسازی اقتصادی اجتماعی بنیاد علوی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) نیز در پایان این نشست خبری از فعالیت های بنیاد مستضعفان در حوزه محرومیت زدایی گفت. به گفته مولایی، بنیاد علوی سعی کرده مانند سایر نهادها در راستای محرومیت زدایی فعالیت کند و در حال حاضر ۸۱ منطقه را برای ماموریت هدف گذاری کرده است.

او گفت: «ما در این مناطق ۳ تا ۵ سال حضور داریم و سعی می کنیم مسائلی را در ۴ محور فرهنگی و اجتماعی، اقتصاد و اشتغال، سلامت و بهداشت و عمران و زیرساخت های آموزشی پیگیری کنیم.» مولایی افزود: «برای رفع محرومیت ها، ما به فناوری هایی نیاز داریم که باید شناسایی شوند. در آبادیران شرکت کردیم تا ماموریت مان را در حوزه محرومیت زدایی انجام دهیم و شرکت هایی را که می توانند به محرومیت زدایی کمک کنند را شناسایی کنیم.» او در پایان صحبت های خود گفت: «رئیس جدید بنیاد مستضعفان بحث خودکفایی مستمر مناطق محروم را مطرح کرده اند و ما برای همین در این برنامه و برنامه های مشابه حضور داریم تا این موضوع را پیگیری کنیم.»

شکری، در پایان این نکته را یادآور شد که بخش نوآوری فراگیر و وقف فناورانه در جشنواره فیلم عمار نیز ایجاد خواهد شد. لازم به ذکر است که مهلت شرکت در جایزه آبادینو تا ۱۵ آذر ماه است و علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به آدرس اینترنتی www.abaadiran.ir مراجعه کنند یا با شماره تلفن ۰۲۱۶۶۰۲۳۱۵۷ تماس بگیرند.

منبع

«این مطلب تبلیغاتی است»
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «هدف آبادینو،‌ محرومیت‌زدایی و توسعه نوآوری فراگیر است - تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.