رهاسازی بچه ماهیان تکثیر شده در بانک ژن زنده گلستان



رئیس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آب های داخلی گرگان گفت: دو میلیون قطعه از بچه ماهیان تولید شده در نخستین سال فعالیت بانک ژن زنده گونه اقتصادی کپور و کلمه در استان در رودخانه ها رهاسازی شد.

به گزارش ایسنا، عباسعلی آقایی مقدم در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: در دریای خزر ۱۲۲ گونه و زیرگونه از ماهیان وجود دارد که تنها ۲۵ تا ۲۶ مورد از آنها اقتصادی هستند. برای هر یک از مراکز تحقیقات ذخایر آبزیان آب های داخلی در سطح کشور مأموریتی برای ایجاد بانک ژن زنده تعدادی از ماهیان آن منطقه محول شده است.

وی بیان کرد: کپور و کلمه دو ماهی اقتصادی در استان هستند که در سالیان اخیر صید آنها کاهش یافته است. در این راستا از سال گذشته بانک ژن زنده کپور و کلمه در استان به منظور دسترسی آسان، همیشگی و مستمر به مولدین این دو گونه راه اندازی شد.

آقایی مقدم افزود: این بانک ژن زنده با اعتبار ۴ میلیارد تومان در ایستگاه تحقیقاتی قره سو تجهیز موقت شده است. طرح توسعه ای نیز برای این مرکز در نظر گرفتیم که اجرای نیازمند ۲ میلیارد تومان اعتبار است و در این راه نیاز به مساعدت استان داریم.



وی با بیان اینکه حفظ و احیای این دو گونه ماهی ارزشمند و تقویت سبد صید صیادان از اهداف راه اندازی این مرکز است، گفت: راه اندازی بانک ژن زنده با صید ۷۰ قطعه ماهی مولد کپور در اردیبهشت ۹۸ و ۵ قطعه ماهی مولد کلمه در اسفند ۹۷ از دریا استارت خورد.



رئیس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آب های داخلی گرگان یادآور شد: از این ماهیان مولد ۲ میلیون قطعه بچه ماهی تولید شد که تنها تعداد بسیار کمی از این بچه ماهیان به عنوان ذخیره ژنی نگهداری و مابقی در رودخانه های قره سو و گرگانرود رهاسازی شدند.



وی با اشاره به نگهداری مولدین، گفت: هر ساله ۳۰ درصد مولدین عوض می شوند و مولدین جدید جایگزین آنها خواهند شد.



آقایی مقدم با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی در این خصوص، تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم دوباره سبد صید صیادان را پر رونق کنیم، ملزم به فرهنگ سازی هستیم. باید این موضوع فرهنگ سازی شود که در زمان تخم ریزی ماهیان، صیدی صورت نگیرد.



انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «رهاسازی بچه ماهیان تکثیر شده در بانک ژن زنده گلستان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.