کرانه باختری؛ سناریوهای افول یا عقب نشینی تشکیلات خودگردان فلسطین



به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری الجزیره، ماهیت برنامه های رژیم صهیونیستی کرانه باختری است به ویژه پس از اجرای طرح جدا شدن غزه در سال ۲۰۰۵ دنبال شده است. رژیم صهیونیستی پیش از این برای یهودی سازی کرانه باختری و قدس ، از طریق شهرک سازی و استقرار تدریجی نیروهای خود، اشغال مناطق ، تخریب منازل مسکونی ، دستگیری ها ، حملات پی در پی ، اقدامات اقتصادی ، مالیات های زیاد و علاوه بر آن کنار گذاشتن هویت فلسطینی تلاش هایی کرده است.

کرانه باختری در تفکرات تلمودی صهیونیست ها

کرانه باختری جایگاه مهمی در رویکرد اعتقادی رژیم صهیونیستی دارد، به ویژه شهرهای قدس و الخلیل و نابلس. به اعتقاد صهیونیست ها تاریخ عبری در کرانه باختری آغاز شده و صهیونیسم قدیم در آنجا تاسیس شد و به همین دلیل این منطقه و قدس مهم تر از سایر مناطق فلسطین هستند.

اهمیت استراتژی امنیتی و نظامی و اقتصادی کرانه باختری برای رژیم اشغالگر از این جهت است که از این منطقه برای سرقت آب، تاسیس پروژه های اقتصادی و تولیدات بهره برداری می کند. علاوه براین برخی از این شهرک ها را به عنوان پایگاه های نظامی ارتش و مراکز بازداشت فلسطینیان تسخیر می کند. همه این دلایل موجب می شود که پروژه استقرار رژیم صهیونیستی در کرانه باختری تبدیل به یک استراتژی دائمی شود نه تنها یک سیاست گذرا.

سخنان جنجالی یک مقام تشکیلات خودگردان درباره طرح کنفدرالی و واکنش اردنی ها به آن

تجاوزات رژیم اشغالگر

تعداد شهرک ها در کرانه باختری از ابتدای ۲۰۱۹ به ۱۹۸ عدد رسیده است ، علاوه بر آن ۲۲۰ کانون استقرار که تعداد شهرک های صهیونیست نشین آن ها به ۸۲۴ هزار نفر می رسد که ۳۱۸ هزار نفر آنها در شرق قدس اشغالی هستند و تعداد آنها طی دوسال به یک میلیون رسیده است. هم چنین رژیم اشغالگر در سال ۲۰۱۸ حدود ۷ هزار واحد اسکان دراین شهرک ها اضافه کرده است. یوآف گالانت وزیر مسکن رژیم اشغالگر اعلام کرد که رژیم صهیونیستی از اواخر ۲۰۱۷ قصد دارد تا یک میلیون واحد مسکونی جدید طی ده سال آینده تاسیس کند که حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد آنها در قدس اشغالی خواهد بود.

بر اساس آمار منتشر شده از تجاوزات رژیم صهیونیستی درکرانه باختری از سال ۲۰۱۸ توسط مرکز قدس، صهیونیست ها بیش از ۳۲ هزار تجاوز از جمله قتل و دستگیری و یورش و حمله و اشغال در فلسطین انجام داده اند. درسال ۲۰۱۸ حدود ۴۹ هزار فلسطینی در کرانه باختری به شهادت رسیدند و بیش از ۳۵۰۰ نفر با پرتاب گلوله های آتشین به سمت شهروندان زخمی شدند. تل آویو علاوه بر این بیش از ۶۴۰۰ حمله به مناطق مختلف کرانه باختری ترتیب داده و به بیش از ۳۳۰۰ منزل مسکونی یورش بردند، هم چنین ۳۷۰ عملیات اشغالگرانه در املاک مردم ترتیب دادند.

نیروهای اشغالگر صهیونیستی و شهرک نشینان نیز بخش های آموزشی و بهداشتی، کارکنان پزشکی ودفاتر روزنامه، را هدف قراردادند. همچنین حملات روزانه به دانش آموزان و عدم دسترسی آنها به مراکز آموزشی از جمله تجاوزات رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین است.

مقاومت در کرانه باختری

مقاومت در سال ۲۰۱۸ عملیات بزرگی علیه رژیم اشغالگر صورت داد ، در این عملیات ۱۶ صهیونیستی از جمله ۷ نظامی به هلاکت رسیده و حدود ۲۰۰ نفر زخمی شدند. نیروهای مردمی در ۱۰ماه اول ۲۰۱۸ میلادی، ۴۰ عملیات تیراندازی، ۳۳ عملیات حمله با سلاح سرد، ۱۵ عملیات زیرگرفتن با خودرو، ۱۶ تظاهرات گسترده، ۳۹ عملیات حمله به شهرک نشینان، ۵۳ عملیات پرتاب یا کاشتن مین های دست ساز، به علاوه ۲۶۰ عملیات پرتاب کوکتل مولوتوف و نیز ۳۴۰۰ عملیات پرتاب سنگ در مناطق مختلف در مبارزه با نیروهای اشغالگر و شهرک نشینان ترتیب دادند.

اهمیت این اشکال از مقاومت ملی در این است که گاهی تعدادی از این عملیات ها به صورت فردی و خودجوش و بدون استراتژی هستند که در راه رسیدن به حقوق ملی خود اهداف کوچک را برای رسیدن به اهداف بزرگ نشانه می گیرند

البته باید اشاره کرد که این نوع از مقاومت به شدت از اختلافات و انشعابات داخی آسیب می بیند و به دلیل عدم یک رهبری واحد برای مقاومت ملی و احتیاجات سیاسی و سازمانی و مادی منجر به تمام شدن انرژی آنها در درگیری های داخلی شود.

الحاق کرانه باختری

با توجه به داده های قبلی و در سایه مشروعیت بخشی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به اینکه قدس پایتخت رژیم صهیونیستی است، در دسامبر ۲۰۱۷ و انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس در مه ۲۰۱۸، توقف کمک های آمریکا به تشکیلات خودگردان فلسطین و عدم بازگشت آوارگان و تلاش برای انتقال آنها به سرزمین های دیگر ، رژیم صهیونیستی را تشویق می کند تا یک قدم به سمت کرانه باختری جلوتر برود. بنیامین نتنیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در جریان مبارزات انتخاباتی به الحاق کرانه باختری به رژیم صهیونیستی اشاره کرد که علاوه بر الحاق کرانه باختری به دنبال حاکمیت بر آن نیز هستند. نتنیاهو اعلام کرد که انحصار تمام شهرک های صهیونیستی که در کرانه باختری با هماهنگی کامل ایالات متحده خواهد بود.

ازسوی دیگر مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا ادعا کرد که حاکمیت رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری به طرح صلح (معامله قرن) که از سوی کاخ سفید طراحی شده، آسیبی نمی رساند. انشل بفیفر و عکیفا الدار دو تحلیلگر صهیونیستی مقاله ای در روزنامه هآرتص منتشر کردند که طبق نوشته این مقاله معامله قرن به منظور حاکمیت رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری و یا بخش وسیعی از آن طراحی شده است.

چه کسی بر کرانه باختری مسلط می شود

صائب عریقات دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین و عضو کمیته مرکزی جنبش فتح اعلام کرد که وزیر امنیت رژیم صهیونیستی رئیس کنونی تشکیلات خودگردان فلسطین است و هماهنگ کننده مدیریت مدنی حامی اشغالگر همان نخست وزیر است.

آینده تشکیلات خودگردان فلسطین میان کسانی که به دنبال حفظ قدرت و نفوذ این تشکیلات در مناطق غزه هستند و کسانی که به دنبال تقسیم و تجزیه آن هستند با چندین سناریو مواجه است.

سناریوی اول: سناریوی بقای تشکیلات خودگردان در جایگاه خود که احتمال آن وجود ندارد.

دوم: سناریوی بازسازی حاکمیت به منظور پذیرش یا توافق با طرح حذف آرمان فلسطین.

سوم: سناریوی انحلال تشکیلات خودگردان فلسطین قبل از حاکمیت فلسطین در پاسخ به امتناع رژیم صهیونیستی در عمل به تعهدات خود و حرکت آن به سمت الحاق قانونی بخش هایی از کرانه باختری.

چهارم: اقدام سازمان آزادیبخش به منظور تجدید نظر درماهیت تشکیلات خودگردان. این سناریو تاکید دارد سازمان باید درماهیت تشکیلات خودگردان فلسطین و وظایف و تعهدات و ارتباط آن با سایر سازمان ها تجدید نظر کنند.

لازم به ذکر است پیش از این در هرسناریویی که مربوط به حاکمیت باشد، جنبش فتح نقش مهمی ایفا می کرد، اما پس از تاسیس تشکیلات خودگردان این نقش کمرنگ تر شده است.

کرانه باختری امسال و سال های پیش رو با احتمالات بدی روبرو می شود که مهم ترین آنها احتمال الحاق بخش هایی از آن به سرزمین های اشغالی است که ممکن است این احتمال از طریق تبلیغات رژیم صهیونیستی مبنی بر قانونی بودن این امر انجام شود و به دنبال آن شهرک های بزرگ و کوچک نیز در این منطقه ساخته شوند. بر اساس آمار اداره مرکزی سرشماری فلسطین تنها حدود ۳۹۳ هزار نفر از ساکنین این منطقه فلسطینی هستند. با همه این وجود برنامه های رژیم صهیونیستی قابل پیشگیری است و رژیم اشغالگر می تواند تنها به بخش از این اهداف دست یابد. البته این امر بستگی به واکنش های مردم فلسطین و جهان عرب و به ویژه تحولات منطقه دارد.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کرانه باختری؛ سناریوهای افول یا عقب نشینی تشکیلات خودگردان فلسطین» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.