رهاورد سفر رئیس جمهور به کردستان / از تخصیص اعتبارات ۱۴۰ میلیاردی تا� حضوری که امنیت پایدار را به دنیا نشان داد



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، به دنبال سفر اخیر رئیس جمهور به استان کردستان که در یازدهم و دوازدهم آبان ماه سال جاری انجام شد، علاوه بر اتمام پروژه های ۲۰، ۳۰ ساله استان که در دولت گذشته در سایه سوءمدیریت دولتمردان حرکت لاک پشتی داشت و گاه رها شده بود، اعتبارات جهشی خوبی برای جبران عقب ماندگی هی کردستان تخصیص یافت.

آیت الله رئیسی که در طول چند سال اخیر جدا از اینکه به استان کردستان نگاه مثبت و توجه زیادی دارد، به مردمانش نیز علاقه و محبت وافری دارد و در سفر اخیرشان، در دیدار مردمی میدان انقلاب سنندج و بانه در جمع مردم حضور یافت و مردم نیز به رسم قدرشناسی و قدردانی به دورش حلقه محبت بستند و تا جایگاه سخنرانی همراهیش کردند.

این سفر دور روزه، علاوه بر اینکه برکات زیادی برای این استان به همراه داشت، حضور رئیس جمهور در میان استقبال باشکوه مردم، دقیق در مرکز شهر سنندج که ضدانقلاب سال گذشته آن را کانون اغتشاشات قرار داده بود و می خواست به اقتدار و امنیت نظام خدشه وارد کند، پیام معنادار و بسیار واضحی برای مزدوارن ضدانقلاب داشت؛ حضوری که بیانگر امنیت پایدار در امن ترین استان کشور را به دنیا مخابره کرد.

اسماعیل زارعی کوشا، استاندار کردستان در ارتباط با رهاورد سفر اخیر رئیس جمهور به کردستان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم این گونه می گوید: در این سفر حدود ۱۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اتمام پروژه های نیمه تمام مصوب شد.

وی با اشاره به اینکه بیشترین مصوبات سفر رئیس جمهور به کردستان در حوزه آب و برق است، افزود: با بهره برداری از سد چراغ ویس سقز، تصفیه خانه بوئین بانه، آبگیری سدامیرآباد-رمشت، تصفیه خانه آب دیواندره و شبکه آبیاری ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی پایاب سد گاران، مشکل آب ۵۰ درصد جمعیت استان کردستان برطرف شد.

استاندار کردستان از اختصاص ۱۲ هزار میلیارد ریال به کریدور شمال - جنوب در سفر دوم رئیس جمهور به استان خبر داد و عنوان کرد: اختصاص اعتبار برای تکمیل گردنه صلوات آباد سنندج، تکمیل مسیر بیجار - زنجان، تکمیل تصفیه خانه فاضلاب مریوان، دیواندره و سنندج و شبکه جمع آوری و تصفیه خانه فاضلاب باقی مانده مربوط به سد ژاوه از دیگر مصوبات این سفر است.

وی با اشاره به اختصاص اعتبار برای تجهیز مرز باشماق به دستگاه ایکس ری، اعلام کرد: اعتباراتی نیز برای تکمیل قطعات محور سقز-بانه، طرح های هادی روستایی، اجرای شبکه های آبیاری و زهکشی، بهسازی مسیر کامیاران - مریوان و اورامانات و افزایش سهم کردستان از دریافت حقوق معادن مصوب شد که جای قدردانی دارد.

زارعی کوشا پیرامون بازگشایی بازارچه های مرزی توضیح داد: با توجه به مطالبه جدی مبنی بر بازگشایی معابر مرزی، به صورت موقت یکی دو تا بازارچه و معبر ( هنگه ژال بانه و سیف سقز) را بازگشایی کردیم که اثر خوبی را در تعادل نرخ ها در استان ایجاد کرده است.

استاندار کردستان با بیان اینکه جلسه اختصاصی را با حضور رئیس جمهور در این خصوص داشتیم و قرار است طرح مشترک کارشناسی شود، یادآور شد: عملیاتی شدن منطقه آزاد بانه و مریوان در کنار رونق قابل توجه اقتصادی و رشد سرمایه گذاری، مسئله و معضل کوله بری را در کردستان حل می کند.

به گزارش تسنیم؛ در جریان دور اول سفر رئیس محترم جمهور به استان کردستان ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبار برای استان مصوب شده که از این میزان تاکنون ۶ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان به کردستان پرداخت شده و تا پایان سال ۱۴۰۳ برای جذب مابقی فرصت است.

در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان، بیش از ۳۳ هزار میلیارد تومان پروژه مختلف اقتصادی و عمرانی به بهره برداری رسید. همچنین در این سفر بیش از ۱۲۲ مصوبه جدید با اعتبار حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان ویژه کردستان تصویب شد که سهم سازمان برنامه و بودجه ۶ هزار و ۳۳۵ میلیارد تومان است.

پروژه پتروشیمی بیجار از جمله مهم ترین طرح هاست که بیش از ۷۰۰ میلیون دلار ارزش سرمایه گذاری این حوزه است. همچنین پروژه سد سنگ سیاه، طرح توسعه لاستیک بارز، طرح های پیشران در حوزه آهن و طلا، پروژه های کشاورزی و کشت و صنعت از دیگر مهم ترین مصوبات اقتصادی این دور از سفر به کردستان بود.

همچنین مقرر شده که سهم حداکثری حقوق معادن به میزان ۲۵۰ میلیارد تومان به استان اختصاص یابد و مجوز احداث شهرک صنعتی مشترک ایران و عراق در سلیمانیه نیز اعطا شد. افزایش ظرفیت جا به جایی کالا در مرز باشماق، واردات و خرید ماشین آلات سنگین برای راهداری و شهرداری ها و صدور مجوز ایحاد شهرک خورشیدی در استان از دیگر مصوباتی بود که در دور دوم سفر تصویب شد.

انتهای پیام/۴۸۱/

پرسش و پاسخ در رهاورد سفر رئیس جمهور به کردستان / از تخصیص اعتبارات ۱۴۰ میلیاردی تا� حضوری که امنیت پایدار را به دنیا نشان داد

گفتگو با هوش مصنوعی