سد شاه قاسم یاسوج در آستانه خشکی / ذخایر سد کوثر کاهش یافت



آرش مصلح در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار کرد: در حال حاضر میزان ذخیره آب سد شاه قاسم به دو درصد رسیده است، در حالی که این میزان در مدت مشابه سال قبل ۸۰ درصد بود و با این شرایط خشک شدن سد در آینده ای نزدیک دور از انتظار نیست.

وی همچنین به کاهش ذخایر سد کوثر گچساران اشاره کرد و افزود: میزان ذخیره آب سد کوثر به ۷۸ درصد رسیده، در حالی که در مدت مشابه سال قبل ۹۷ درصد بود و سد چمشیر نیز با کاهش حجم ذخیره مواجه بوده و میزان ذخیره آن به ۲۶ درصد رسیده که در مدت مشابه سال قبل بیش از ۳۰ درصد بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: در حال حاضر حجم آب سدهای چمشیر ۶۰۰ میلیون متر مکعب، سد کوثر ۴۳۰ میلیون متر مکعب و سد شاه قاسم یاسوج ۲۰۰ هزار متر مکعب است.

به گزارش تسنیم، حجم سد کوثر گچساران ۵۸۰ میلیون متر مکعب و سد شاه قاسم یاسوج ۱۰ میلیون متر مکعب است و سد چمشیر به عنوان بلندترین سد بتنی غلتکی غرب آسیا، ۱۵۱ متر ارتفاع و مخزن ۲٫۳ میلیارد مترمکعبی دارد. سد کوثر آب آشامیدنی ۲۰ شهر و دو هزار روستا در استان های جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس را تأمین می کند و همچنین بخشی از نیازهای آب کشاورزی و صنعتی گچساران را نیز مرتفع می کند.

توصیه ها و راهکارهای تسنیم برای مردم و مسئولان

با توجه به شرایط بحرانی ضروری است که همه شهروندان در مصرف آب صرفه جویی کنند و استفاده بهینه از آب در خانه، محل کار و فضای سبز می تواند به کاهش مصرف کمک کند و همچنین تغییر الگوهای مصرف آب مانند استفاده از وسایل کم مصرف، می تواند در بلندمدت به حفظ منابع آبی کمک کند و البته شهروندان می توانند با گزارش موارد هدر رفت آب و مشارکت در برنامه های مدیریت مصرف به مسئولان در حل این بحران کمک کنند.

مسئولان و متولیان امر باید بدانند بازنگری در تخصیص آب، توسعه روش های نوین آبیاری و جلوگیری از هدر رفت آب در شبکه های انتقال می تواند به مدیریت بهتر منابع آبی کمک کند و برگزاری دوره های آموزشی و اطلاع رسانی در مورد اهمیت صرفه جویی در مصرف آب می تواند به تغییر رفتار مردم و کاهش مصرف کمک کند.

شناسایی و بهره برداری از منابع آبی جدید مانند آب های زیرزمینی و پروژه های انتقال آب نیز می تواند به افزایش ظرفیت تامین آب استان و ارائه تسهیلات و آموزش های لازم به کشاورزان برای استفاده از روش های نوین آبیاری و کشت محصولات کم آب نیز می تواند به کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی کمک کنند.

نباید فراموش کرد که توجه به هشدارهای هواشناسی و پیش بینی های مربوط به خشکسالی و برنامه ریزی برای مقابله با آن می تواند از بروز بحران های جدی جلوگیری کند.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «سد شاه قاسم یاسوج در آستانه خشکی / ذخایر سد کوثر کاهش یافت» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.