آیت الله علم الهدی: هزینه حسینی بودن، دفاع از دین تا پای جان است- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی در آیین سوگواری ظهر اربعین حسینی که با حضور پرشور زائران و مجاوران در حرم مطهر رضوی برگزار شد، در تشریح و تبیین فرازهای زیارت اربعین اظهار داشت: در زمان هایی که شیعه در بین سایر جوامع و ملل در موقعیت قدرت قرار نداشت و شیعیان مکلف به تقیه بودند، امام عسکری(ع) علاماتی را مشخص می کرد که شیعیان یکدیگر را از این طریق بشناسند؛ تا جایی که فرمود «علامات المؤمن خمس صلاة الإحدی و الخمسین و التختم بالیمین و تعفیر الجبین و الجهر ببسم الله الرحمن الرحیم و زیارة الأربعین» یعنی مؤمنان پنج نشانه دارند؛ ادای ۵۱ رکعت نماز در روز، انگشتر در دست راست، پیشانی بر خاک گذاشتن، قرائت «بسم الله الرحمن الرحیم» در نماز با صدای بلند و زیارت اربعین. امام عسکری(ع) هم آن زمان برای اینکه تشکل منسجمی در میان شیعیان ایجاد کند و شرایطی را رقم بزند که شیعیان اهل بیت(ع) بتوانند یکدیگر را در مناسک حج و سایر شئون زندگی روزمره تشخیص دهند، نشانه هایی تعیین کرد تا این ساختار تشکیلاتی شکل بگیرد.

وی افزود: با این حال، در این بین زیارت اربعین فصلالخطاب این نشانه هاست تا شیعیان ترغیب شوند در سیر قیام اباعبدالله(ع) مطالعه کنند و در چهلمین روز پس از شهادت سید و سالار شهیدان، یا به کربلا مشرف شوند و یا از دور زیارت نامه اربعین را بخوانند. این تدبیری بود که امام عسکری(ع) قرار داد تا شیعیان زیارت نامه حضرت سیدالشهدا(ع) در روز اربعین را که از ناحیه مقدسه امام صادق(ع) صادر شده، مطالعه کنند.

دفاع از دین تا پای جان، هزینه حسینیبودن

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد:در این زیارت نامه به هنگام وصف اهمیت قیام عاشورا و حرکت حضرت اباعبدالله(ع) آمده است که «و بذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک من الجهالة و حیرة الضلالة» تا زائر به خدا عرضه بدارد که حسین ابن علی(ع) آن کسی است که از همه امکانات خود برای بیداری بندگان تو از جهالت و هدایت آن ها در ضلالت و گمراهی استفاده کرد.

آیت الله علم الهدی گفت:این جهالت و ضلالتی که در زیارت نامه اربعین آمده است، منظور فضای حاکم بر اندیشه جامعه زمان حسین ابن علی(ع) است که باعث شده بود مردم شکم پرست باشند و همه هم وغم آن ها بر تأمین معیشت و تجملات زندگی دنیایی متمرکز شود و کسی دغدغه اجرای معارف، حاکمیت حلال و حرام و کمک به دین خدا را نداشته باشد.

وی با بیان اینکه وقتی اندیشه مردم متمرکز بر شهوت پرستی و شکم پرستی شد، معاویه ها و یزیدها بر جامعه مسلط می شوند، ادامه داد: با این حال، اگر مردم بنا داشته باشند در این خط ایستادگی کنند و اقتدا به حسین ابن علی(ع) داشته باشند، باید از ابتدا بدانند که این مسیر می تواند به کجا ختم شود. اگر می خواهید بایستید، باید بدانید که آخر این خط، فراتر از ایثار، ازخودگذشتگی و دل بریدن از مال و خانواده و آبرو، در ایستگاه پایانی به بذل مهجه می رسد و پای جان به میان می آید.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: برادران و خواهران، عزیزان من، این راهپیمایی میلیونی اربعین چه معنایی دارد؟ میلیون ها نفر که جاده طولانی و طاقت فرسای مشایه را تا مسیر کربلای معلی طی می کنند و ده ها برابر آن جمعیت هم جامانده از کاروان زیارت در شهرهای مختلف اربعین را گرامی می دارند، می خواهند این پیام را بدهند که اگر زمانی ۷۲ نفر مجاهد صدیق در کاروان اباعبدالله(ع) وجود داشت، امروز شمار لشکر حسینی از ۳۰ میلیون نفر فراتر رفته و همه ما آماده هستیم تا همچون حضرت سیدالشهدا(ع) بذل مهجه کنیم تا حیرت ضلالت از ارکان جامعه برچیده شود. اینجاست که تحقق این شعار باید در شئون زندگی اجتماعی ما متجلی باشد تا در عرصه جهاد تبیین یا دفاع از حجاب و عفاف، همه تا پای جان در میدان باشند.

زیارت اربعین، اساسنامه زندگی شیعه

وی تأکید کرد: در ادامه، زیارت اربعین به تشریح ویژگی های لشکر عمر سعد می پردازد و می گوید «قد توازر علیه من غرته الدنیا و باع حظه بالأرذل الأدنی و شری آخرته بالثمن الأوکس» یعنی این ها کسانی بودند که دنیا فریبشان داد تا ابدیت خود را فراموش کنند و سرمایه های زندگی خود را به پست ترین لذت ها و آخرتشان را به بهای ناچیز بفروشند.

آیت الله علم الهدی گفت: این زیارت اربعین است که امام عسکری(ع)، مطالعه و مداومت بر آن را نشانه شیعه دانستند تا فرد اگر خود را معتقد به این مکتب می داند، زندگی خود را بر مبنای این اساسنامه تنظیم کند و وضعیت خود را در زندگانی تعیین کند. برادر جوان من، خواهر جوان من، اگر بخواهی حسینی زندگی کنی و در هر لحظه، در کربلای خود جزو جبهه حق باشی، باید بدانی که شرط حسینی شدن، ایستادگی پای دین خدا تا تحقق همان بذل مهجه است. در این صورت است که کربلایی می شوی با اینکه حتی یک بار هم به مضجع مطهر حضرت سیدالشهدا(ع) مشرف نشده باشی.

انتهای پیام/۲۸۲/.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «آیت الله علم الهدی: هزینه حسینی بودن، دفاع از دین تا پای جان است- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.