کاهش ۳۵ درصدی معتادان به مواد مخدر در تاجیکستان



طی ۱۰ سال اخیر تعداد معتادان به مواد مخدر در تاجیکستان ۳۵ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، این مطلب در نشست شورای هماهنگی پیشگیری از اعتیاد مواد مخدر که در شهر «دوشنبه» برگزار شد، بیان گردید.

در این نشست که با حضور مقامات رسمی تاجیک و همچنین نمایندگان وزارت کشور روسیه، سازمان امنیت و همکاری اروپا، برنامه توسعه سازمان ملل و اتحادیه اروپا برگزار شد، «عظیم ابراهیم» رئیس شورای هماهنگی پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و معاون نخست وزیر تاجیکستان در مورد وضعیت اعتیاد در این کشور سخنرانی کرد.

وی گفت: تا اول ژوئن سال جاری میلادی ۵۶۶۶ نفر معتاد به مواد مخدر (از جمله ۱۲۸ نفر زن) به ثبت رسیده است که در قیاس با سال قبل ۱۷٫۷ درصد کمتر شده است.

«شیرخان سلیمزاده» مدیر آژانس کنترل مواد مخدر تاجیکستان نیز طی سخنانی اظهار داشت: اعتیاد در این کشور و منطقه آسیای مرکزی به طور مستقیم به شرایط افغانستان بستگی دارد.

به گفته وی، تا اوایل دهه ۹۰ در تاجیکستان آمار رسمی از مصرف کنندگان مواد مخدر وجود نداشت اما طی سال های ۱۹۹۵-۱۹۹۶ فهرست معتادان به مواد مخدر تهیه و در سال ۱۹۹۸ تعداد آنها به ۱۴۷۵ نفر رسید که ۶۱ نفر از آنها زن بود. در سال های بعدی شمار آنها رو به افزایش نهاد که در سال ۲۰۰۸ به ۸۸۴۶ نفر رسید.

سلیمزاده اظهار داشت: اقدامات انجام شده از سوی دولت و سایر نهادهای مربوطه تاجیکستان منجر به آن شد که در سال ۲۰۱۹ تعداد معتادان در قیاس با ۲۰۰۸ به ۳۱۸۰ نفر (۳۶ درصد) کاهش یافت. به لحاظ رده سنی ۱۱۰۲ نفر معتاد ۱۸-۳۴ سال، ۴۴۲۳ نفر ۳۵-۵۹ سال و ۱۴۱ نفر بالای ۶۰ سال داشته و خوشبختانه هیچ معتادی زیر سن ۱۸ به ثبت نرسیده است.

شورای هماهنگی پیشگیری از اعتیاد و مصرف مواد مخدر در ۳ آوریل سال ۲۰۰۴ به دستور رئیس جمهور تاجیکستان و به منظور هماهنگی فعالیت وزارتخانه ها و ادارات مربوطه این کشور ایجاد شده است.

انتهای پیام/ح
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کاهش ۳۵ درصدی معتادان به مواد مخدر در تاجیکستان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.