وضعیت دارو در استان مرکزی پایدار است- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، عباس علیمرادیان ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه حوزه غذا و دارو بر کارخانجاتی که فرآورده های مواد غذایی و لوازم آرایشی و بهداشتی نظارت دارد، اظهار داشت: طبق تعریف علوم پزشکی، دارو باید در کارخانه تولید و توسط شرکت پخش در داروخانه ها توزیع شود و هر قسمتی غیر از داروخانه ها که پخش دارو را انجام دهند قاچاق محسوب می شود.

وی افزود: آرایشگاه ها، عطاری ها و باشگاه هایی که در حال حاضر دارو تجویز و توزیع می کنند زیر نظر وزارت بهداشت نیستند و این امر قاچاق محسوب می شود، در طول ۱۸ ماه گذشته ۸۰ واحد عطاری پلمب و ۴۰۰ میلیون تومان داروی قاچاق و ۳۰۰ میلیون داروی مخدر کشف شده است.

معاون غذا و داروی علوم پزشکی اراک تصریح کرد: بازرسی از عطاری ها زیر نظر اصناف است و نظارتی از سوی اصناف انجام نمی شود در حالی ک معاونت غذا و دارو بر عطاری ها نظارت دارد و همین بازرسی ها از باشگاه های ورزشی وجود دارد که مکمل های غیرقانونی تجویز می شود و در آرایشگاه های زنانه نیز تزریق بوتاکس انجام می شود در حالی که مجوزی از سوی وزارت بهداشت ندارند وغیرقانونی است.

علیمرادیان عنوان کرد: در یکسال اخیر یک هزار مورد بازدید از داروخانه ها انجام شده است، در کشور همیشه کمبودهای ۵۰ تا ۸۰ قلم کمبود دارو وجود دارد این درحالی است که امسال کمبود سرم و آنتی بیوتیک وجود داشت که این کمبود بسیار آزار دهنده بود اما سعی شد با مدیریت وضعیت با کمترین مشکل مواجه شویم و بیماری وجود نداشت که به دلیل کمبود دارو درمان نشود یا بیمارستان و اتاق عمل دچار چالش شود.

وی بیان کرد: امروز وضعیت دارو در استان پایدار است و اگر ارز تخصیصی مناسب به صنایع دارویی اختصاص پیدا کند می توان گفت سال آینده مشکلی نخواهیم داشت در غیر این صورت ممکن است صنایع دارویی دچار مشکل شوند. هم اکنون وضعیت آنتی بیوتیک ها بهتر شده است، اما با وضعیت آرمانی فاصله داریم. انبار دارویی تجهیز شده البته برخی از داروها برند هستند و به عنوان کمبود محسوب نمی شود و اگر مشابه داخلی داشته باشیم خارجی وارد نمی شود.

علی شجاعی معاون درمان علوم پزشکی اراک در این آیین با اشاره به بازرسی از موسسات غیر مجاز زیبایی اظهار داشت: دارویی که در مراکز غیر مجاز زیبایی استفاده می شود قاچاق است و انجام هرگونه تزریق در این مراکز به جهت نامرغوبیت مواد عوارض بسیار بدی را به همراه دارد در این راستا امسال بالغ بر یک هزار و ۳۲۷ بازدید از موسسات غیرمجاز زیبایی انجام شد که منجر به ۱۶۵ تذکر جدی و پلمب دائم ۱۸ مرکز شد.

وی افزود: سال آینده بازدیدهای مشترک با اماکن و معاونت غذا و دارو در راستای جلوگیری از فعالیت غیر مجاز مراکز زیبایی انجام می شود چراکه اقدامات پزشکی بسیار حساس است و عوارض زیادی به همراه دارد بنابراین باید تحت نظر پزشک انجام شود و مردم نباید فریب این افراد و مدارک جعلی آنها را بخورند و دادستانی در این خصوص بسیار همسو است.

معاون درمان علوم پزشکی اراک عنوان کرد: قرارگاه نظارت بر سلامت استان راه اندازی شده است و این قرارگاه با قدرت حقوقی بالا نیز در استان فعال شده است، همچنین سامانه ۱۹۰ و واحد بازرسی پاسخگوی تمام شکایات است و نتیجه شکایت بین ۷ تا ۱۰ روز اعلام می شود این در حالی است که فعالیت این قرارگاه میزان تخلفات را کاهش داده است.

شجاعی بیان کرد: حدود ۳۰۰ مطب در اراک وجود دارد و در کنار آن نیز دندانپزشکی، آزمایشگاه و مراکز تصویربرداری فعالیت می کنند، اما در طول یک سال اخیر به بیش از ۳۰۰ مرکز تذکر داده شده است.

وی با بیان اینکه استان مرکزی یک استان صنعتی است و همین امر افزایش بیماری های ریوی را به همراه داشته است، خاطرنشان کرد: بیماری ترومایی، حوادث جاده ای و بیماری سرطان شمار بیشتری را در استان به خود اختصاص داده است، امسال بین زنان سرطان سینه در استان شایع بوده و سرطان پوست بین مردان شیوع بیشتری داشته است و علل این امر حضور در فضای باز و تابش نور خورشید است.

انتهای پیام/۷۱۱/

پرسش و پاسخ در وضعیت دارو در استان مرکزی پایدار است- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی