تخصیص ۳٫۵ میلیارد دلار برای خرید دارو و ملزومات پزشکی در کشور



معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان از دپوی دو ماهه دارو توسط بیمارستان ها و مراکز درمانی همدان به منظور ارائه خدمات مطلوب در ایام نوروز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، ایرج خدادادی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه های سلامت نوروزی اظهار کرد: طی سال های اخیر تحولات سیاسی و اقتصادی و تحریم ها در کشور باعث شده سیاست اقتصاد مقاومتی جزو برنامه کشوری تعریف شود.

وی با بیان اینکه بر همین اساس الگوی مصرف برخی از داروها و ملزومات پزشکی در کشور تغییر کرده است گفت: سیاست وزارت بهداشت حمایت و استفاده از داروهای تولید داخل است اگرچه در بخشی از داروها که امکان تولید داخل ندارند دولت از طریق بودجه ارزی اقدام به واردات آنها می کند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه امسال ۳٫۵ میلیارد دلار برای خرید دارو و ملزومات پزشکی در کشور تخصیص یافت افزود: برای تهیه داروها و ملزومات پزشکی مورد نیاز نوروز از مدت ها پیش در استان برنامه ریزی صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه به تمام بیمارستان ها و مراکز درمانی ابلاغ شده که اقلام مصرفی مورد نیاز خود را حداقل دو ماه تهیه کنند و کمبودی در این زمینه در ایام نوروز نباشد گفت: داروی مورد نیاز بیماران خاص نیز به صورت سهمیه ای پرداخت می شود.

در خصوص داروهای خاص مشکلی نداریم

خدادادی با بیان اینکه با پیگیری های رئیس دانشگاه علوم پزشکی سهمیه داروی بیماران خاص استان نسبت به سال های گذشته افزایش یافته و از سهمیه بیشتری در سال آتی برخوردار خواهیم بود خاطرنشان کرد: در خصوص داروهای خاص مشکلی نداریم.

وی با اشاره به اینکه در تهیه ملزومات پزشکی نیز اقدامات خوبی صورت گرفته که امیدواریم با مشکلات خاصی مواجه نشویم گفت: دغدغه برخی از خبرنگاران نسبت به کمبود داروها بیشتر به اتفاقات ابتدای سال ۹۷ است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در این ایام کمبود داروهایی نظیر بیهوشی وجود داشت افزود: در ایام نوروز و ابتدای سال جاری چنین مشکلاتی را نخواهیم داشت.

وی در پاسخ به این سوال که برخی از داروهای داخلی کیفیت داروهای خارجی را ندارند، این موضوع را رد کرد و اظهار کرد: متأسفانه باور عمومی بر بهتر بودن کالای خارجی است در صورتی که چنین نیست و باید با مرور این فرهنگ اصلاح شود.

خدادادی با تاکید به اینکه داروهای داخل بر اساس استانداردهای جهانی تولید می شوند افزود: داروهای تولید داخل به اندازه کافی وجود دارد و داروهای خارجی نیز با وجود اینکه دولت محدودیت ارز داشته اما تهیه شده است.

وی با بیان اینکه برخی از بیماران به ویژه تعدادی از بیماران خاص به دلایل شرایط جسمی نمی توانند دارویی را مصرف کنند و این دلیل بر اثر بد داروی ایرانی نیست گفت: وزارت بهداشت سهمی از داروهای خارجی را برای این بیماران قرار داده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: دولت مکلف است داروهای این بیماران را تهیه کند و نباید از یارانه ای که برای دیگران در نظر گرفته شود، سهمی برای این منظور لحاظ کرد.

تشکیل استودیو سلامت در همدان

وی با اشاره به اینکه مرجع رسیدگی در تغییر دارویی و اثرات آن روی بیمار، پزشکی قانونی است گفت: تغییر دارویی به داروی دیگر پروتکل های خاصی نیاز دارد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با اشاره به فعالیت ستاد اطلاع رسانی نوروزی متشکل از معاونت ها و مسوولان روابط عمومی ها اظهار کرد: مراکز آموزش درمانی و بیمارستان ها ۲۴ ساعته فعال هستند و هیچگونه کاهش خدماتی نخواهیم داشت.

جعفر شاهرخی از تشکیل استودیو سلامت استانی طی ایام نوروز خبر داد.

انتهای پیام/۸۹۰۲۶/ ۴۰/ق

پرسش و پاسخ در تخصیص ۳٫۵ میلیارد دلار برای خرید دارو و ملزومات پزشکی در کشور

گفتگو با هوش مصنوعی