پاکستان در سال ۲۰۱۹؛ از پیروزی «خان» تا بازداشت «شریف» و قتل «مولانا»



در سال ۲۰۱۹ حزب تحریک انصاف پاکستان بعد از پیروزی در انتخابات سال ۲۰۱۸ اداره کشور را به دست گرفت؛ متعاقب آن بازداشت برخی رهبران سیاسی و کشته شدن پدر معنوی طالبان از دیگر رخدادهای مهم ۲۰۱۹ در این کشور است.

پاکستان در سال ۲۰۱۹؛ از پیروزی «خان» تا بازداشت «شریف» و قتل «مولانا»

به گزارش خبرنگار دفاتر منطقه ای خبرگزاری فارس، در سال ۲۰۱۹ حزب تحریک انصاف پاکستان بعد از پیروزی در انتخابات سال ۲۰۱۸ اداره کشور را به دست گرفت؛ متعاقب آن بازداشت برخی رهبران سیاسی و کشته شدن پدر معنوی طالبان از دیگر رخدادهای مهم ۲۰۱۹ در این کشور است.

** روی کار آمدن دولت جدید پاکستان

در سال ۲۰۱۹ حزب تحریک انصاف بعد از پیروزی در انتخابات سال ۲۰۱۸ اداره کشور را آغاز کرد. بر خلاف گذشته که قدرت بین احزاب سنتی مانند حزب مردم و حزب مسلم لیگ مبادله می شد این بار حزب تحریک انصاف قدرت را به دست گرفت که عملکرد آن برای همه مشخص شد.

** بازداشت برخی رهبران سیاسی پاکستان

در نخستین روزهای سال ۲۰۱۹ پرونده فساد مالی «شهباز شریف» برادر نواز شریف نخست وزیر سابق پاکستان به جریان افتاد اما وی در ۱۳ فوریه به قید ضمانت آزاد شد.

مدتی بعد «نواز شریف» نخست وزیر سابق پاکستان که پرونده فساد مالی وی در زمینه پولشویی از قبل در جریان بود بازداشت شد و دادگاه هیچ ضمانتی را برای آزادی وی نپذیرفت.

در ۶ فوریه «گلالئی اسماعیل» عضو ارشد جنبش پشتون ها بازداشت شد اما سرانجام توانست مقدمات آزادی خود را به قید ضمانت فراهم کند و به آمریکا بگریزد.۱۰ ژانویه «آصف علی زرداری» رهبر حزب مردم در پرونده پولشویی مجرم شناخته شده و توسط سازمان بازرسی دستگیر شد.

۱۱ ژانویه الطاف حسین رهبر حزب متحده قومی به خاطر توهین به ارتش در لندن بازداشت و مدتی در زندان بود. ۱۴ ژانویه «فریال تالپور»[ خواهر آصف علی زرداری رهبر حزب مردم و عضو مجلس ایالتی سند در پرونده حساب های بانکی جعلی بازداشت شد.

در ۲ جولای رانا ثنا الله وزیر سابق دولت ایالتی پنجاب و عضو ارشد حزب مسلم لیگ به جزم حمل مواد مخدر با خودروی شخصی بازداشت شد. ۸ آگوست «مریم نواز» دختر نوازشریف به جرم پولشویی در پرونده کارخانه شکر دستگیر شد.

۱۸ جولایی «شاهد خاقان عباسی» نخست وزیر و وزیر انرژی اسبق پاکستان در پرونده فساد مالی بازداشت شد. تا پایان سال ۲۰۱۹ نواز شریف، آصف علی زرداری و شاهد خاقان عباسی به علت بیماری آزاد شده اند این در حالی است که بقیه بازداشت شدگان هم به قید ضمانت آزاد شدند.

** بازنشسته شدن ۲ رئیس دادگاه عالی پاکستان

در ۱۷ ژانویه سال ۲۰۱۹ «ثاقب نثار» رئیس دادگاه عالی پاکستان بازنشسته شد و قاضی اصف سعید کهوسه جای وی را گرفت.

قاضی آصف سعید کهوسه با اعتراض به تمدید مأموریت فرمانده ارتش و صدور حکم آزادی نواز شریف یکی از روسای دادگاه جنجالی در پاکستان بود که در ۲۰ دسامبر بازنشسته شد و قاضی «گلزار احمد» به جای وی رئیس دادگاه عالی پاکستان شد.

** اشتباهات سهوی-عمدی پلیس

۱۹ ژانویه سال ۲۰۱۹ پلیس در یک مقابله جعلی یک خانواده پاکستانی را در شهر ساهیوال از توابع ایالت پنجاب به قتل رساند. پلیس مدعی شد که راننده به دستور ایست وی توجه نکرده و یک تروریست هم داخل خودرو بود.سرانجام در ۲۴ اکتبر ۲۰۱۹ دادگاه مبارزه با تروریسم تمام متهمان این پرونده را تبرئه کرد.

** ترور «پدر معنوی طالبان»

«مولانا سمیع الحق» پدر معنوی طالبان و رهبر حزب جمعیت علمای اسلام شاخه سمیع الحق توسط افراد ناشناس در پاکستان به ضرب چاقو کشته شد.

به گفته «حامد الحق» فرزند سمیع الحق در حالی که پدرش در منزل استراحت می کرد با ضربات چاقو هدف حمله افراد ناشناس قرار گرفت و قبل از رسیدن به بیمارستان بر اثر شدت جراحات جان باخت

سمیع الحق مدیر مدرسه جامعه حقانیه بود که بسیاری از رهبران طالبان از جمله ملا عمر در این مدرسه درس خوانده اند بنابراین وی نفوذ زیادی بین طالبان افغانستان و پاکستان داشت.

** ابقای رئیس مجلس سنای پاکستان با اکثریت آرا

در یکم آگوست سال ۲۰۱۹ تمام تلاش ها برای برکناری صادق سنجرانی رئیس مجلس سنا شکست خورد و وی توانست با اکثریت آراد دوباره رئیس مجلس سنای پاکستان شود. حزب مسلم لیگ و سایر اعضای اپوزیسیون سعی داشتند صادق سنجرانی را برکنار کنند که موفق نشدند.

** سخنرانی جنجالی عمران خان در سازمان ملل متحد

عمران خان نخست وزیر پاکستان در ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۹ سخنرانی مهمی در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل کرد که توجه کشورهای مختلف جهان و افکار عمومی داخلی را جلب کرد.

افشاگری عمران خان درباره مسئله کشمیر و وضعیت کشورهای اسلامی سبب شد که تمام اعضای سازمان ملل متحد چند بار برای تشویق وی از جا بلند شوند.

** صدور حکم اعدام پرویز مشرف

۱۷ دسامبر سال ۲۰۱۹ دادگاه پاکستان حکم اعدام پرویز مشرف حاکم نظامی اسبق پاکستان را به جرم خیانت به کشور و قانون شکنی صادر کرد که واکنش شدید ارتش و دولت این کشور را به دنبال داشت.

مشرف به قتل بی نظیر بوتو نخست وزیر اسبق پاکستان هم متهم شد اما سرانجام دولت پاکستان از دادگاه لاهور درخواست کرد که با بررسی مجدد پرونده پرویز مشرف حکم اعدام وی را لغو کند.

** برپایی تظاهرات ضد دولتی

در ۲۷ اکتبر سال ۲۰۱۹ اعضای حزب جمعیت علمای اسلام به سرپرستی مولانا فضل الرحمن با آغاز تظاهرات ضد دولتی خود از شهر کراچی مرکز ایالت سند روز ۳۱ اکتبر خود را به اسلام آباد پایتخت پاکستان رساندند.

سرانجام مولانا فضل الرحمن که ادعای می کرد تا استعفای عمران خان نخست وزیر پاکستان اعتراض ها ادامه خواهد داشت در ۱۳ نوامبر به تظاهرات ضد دولتی خود پایان داد.

** بازگشایی گذرگاه مرزی کرتارپور و سفر بدون ویزای سیک های هند

در ۲۴ اکتبر ۲۰۱۹ پاکستان و هند برای بازگشایی گذرگاه مرزی کرتارپور و سفر بدون ویزای زائران سیک موافقت کردند. ۹ نوامبر عمران خان نخست وزیر پاکستان گذرگاه مرزی کرتارپور را افتتاح کرد و زائران سیک راهی این کشور شدند.

** مراکز خواب و غذای رایگان

در ۷ اکتبر ۲۰۱۹ عمران خان نخست وزیر پاکستان دستور افتتاح مراکزی را صادر کرد که جای خواب مناسب و غذای رایگان در اختیار مردم بی خانمان قرار می دادند.

** آتش سوزی در قطار مسافربری

آتش سوزی در قطار اکسپرس که در ۳۱ اکتبر اتفاق افتاد بدترین سانحه سال ۲۰۱۹ در پاکستان بود که ۷۳ کشته و ۶۰ زخمی بر جای گذاشت.

علت این حادثه منفجر شدن کپسول های گاز یکی از مسافران بود.

** تغییرات گسترده در کابینه

عمران خان در ۱۸ آوریل ۲۰۱۹ بسیاری از اعضای کابینه را برکنار و افراد جدید را جایگزین کرد.

اسد عمر وزیر دارایی پاکستان استعفا داد و بسیاری از اعضای حزب تحریک انصاف ناراضی شدند.

** ادامه بحران اقتصادی

در ۱۰ می سال ۲۰۱۹ پاکستان برای دریافت وام از صندوق بین المللی پول به توافق رسید و قرار شد در ۳ سال ۷۵۰ میلیارد دلار دریافت کند اما با وجود دریافت بخشی از وام از صندوق بین المللی پول و کشورهای خارجی مانند عربستان و امارات بحران اقتصادی پاکستان ادامه یافت.

** برگزاری نخستین انتخابات در مناطق قبایلی

در ۲۰ جولای سال ۲۰۱۹ نخستین انتخابات در مناطق قبایلی پاکستان برای ادغام این مناطق به ایالت خیبرپختونخواه برگزار شد که یک اتفاق تاریخی در پاکستان بود.

** بازداشت خلبان هندی

در ۲۷ فوریه سال ۲۰۱۹ جنگنده های هندی هدف توسط خلبانان پاکستانی هدف قرار گرفت و ابهی نندن خلبان هندی بعد از منهدم شدن جنگنده خود بازداشت شد.

روز یکم مارس پاکستان خلبان هندی را آزاد و به مقامات دهلی نو تحویل داد.

** تلاش پاکستان برای میانجیگری بین ایران و عربستان

در سال ۲۰۱۹ دولت پاکستان روابط خود را با ایران گسترش داد و مقامات دو کشور سفرهای متعددی انجام دادند.

اجلاس کمیسیون مشترک مرزی و توافق برای افتتاح بازارهای مرزی از اتفاقات مهمی بود که گسترش روابط دو کشور را نشان می داد.

عمران خان نخست وزیر پاکستان ۱۳ اکتبر ۲۰۱۹ به ایران و ۱۵ اکتبر ۲۰۱۹ به عربستان سفر و سعی کرد بین دو کشور میانجیگری کند.

** شرکت نکردن پاکستان در کنفرانس کوالالامپور

پاکستان بر اثر فشار عربستان و امارات در اجلاس کولالامپور شرکت نکرد و بیشتر کارشناسان بر این باورند که این کشور دوباره به ائتلاف آمریکا و عربستان بازگشته است.

انتهای پیام/ح
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «پاکستان در سال ۲۰۱۹؛ از پیروزی «خان» تا بازداشت «شریف» و قتل «مولانا»» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.