کشاورزان خواستار بازنگری در قوانین اراضی کشاورزی هستند



محمد محمدی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد، اظهار داشت: خراسان شمالی به عنوان یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور، همواره نقش برجسته ای در تأمین مواد غذایی و توسعه اقتصادی ایفا کرده است.

وی افزود: با این حال برای تحقق ظرفیت های بالقوه این منطقه، لازم است توجه ویژه ای به این بخش و همچنین حمایت همه جانبه از کشاورزان صورت گیرد. نقش آفرینی واقعی این استان در عرصه کشاورزی و همچنین افزایش کمی و کیفی محصولات آن، مستلزم اعمال سیاست های حمایتی دولت است، چرا که بخش عمده ای از منابع و استعدادهای موجود در این استان همچنان بلااستفاده مانده و فعالان این حوزه با چالش های متعددی دست و پنجه نرم می کنند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی٬ صنایع معادن و کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه در خصوص مسائل جاری، موضوع بازنگری قوانین مرتبط با اراضی کشاورزی واقع در حریم و بستر رودخانه ها به یکی از دغدغه های مهم تبدیل شده است، گفت: به دلیل اختلاف تعاریف دستگاه های ذی نفع از محدوده حریم و بستر رودخانه ها، نارضایتی های گسترده ای از سوی کشاورزان گزارش شده است. این وضعیت ایجاب می کند که یک بازنگری اساسی در این قوانین صورت گیرد.

محمدی ادامه داد: کشاورزان پیشنهاد می دهند که بازنگری مجدد در قوانین مرتبط با اراضی کشاورزی و تعریف کارشناسانه جدید برای این مناطق در دستور کار قرار گیرد. برگزاری جلسات تخصصی و تیمی برای جمع آوری پیشنهادات و ارائه راهکارهای علمی و اجرایی، می تواند به تسریع فرایند حل این مسئله کمک کند.

وی در ارتباط با ساخت سد قوردانلو و درخواست های کشاورزان منطقه اظهار داشت: باید توجه داشت که مطالعات اولیه این پروژه انجام شده است و پیگیری امور مربوطه از سوی شرکت آب منطقه ای استان همچنان ادامه دارد. با این حال، سیاست های کلان کشور بر تکمیل پروژه های نیمه تمام مرزی تمرکز دارد و همین امر به توقف عملیات اجرایی سد قوردانلو منجر شده است.

رئیس کمیسیون اتاق بازرگانی٬ صنایع معادن و کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مسائل مهم کشاورزی استان، آسیب هایی است که سیلاب ها برای ساکنان و زیرساخت ها به وجود می آورند گفت: عدم رعایت اصول مرتبط با حریم رودخانه ها، ساخت وسازهای غیرمجاز در بستر آن ها و بی توجهی به ضوابط محیط زیستی، زمینه ساز خسارات جبران ناپذیری شده است.

وی افزود: در حال حاضر استان خراسان شمالی دارای ۶ هزار هکتار زمین کشاورزی آماده بهره برداری است، اما تحقق این پتانسیل نیازمند حمایت هدفمند دولت در قالب ارائه تسهیلات مالی، آموزشی و تجهیزاتی است.

انتهای پیام/۳۱۱/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کشاورزان خواستار بازنگری در قوانین اراضی کشاورزی هستند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.