دارلمجاهدین همدان به روایت ادبیات پایداری؛ داستان های خواندنی از اسطوره های واقعی



به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، هشت سال جنگ تحمیلی، تنها داستان دفاع از وطن و ایثار و مجاهدت نیست. مدرسه ویژه و مکتبی بود که انسان های بزرگی را در دامن خود پرورش داد و اسطوره هایی برای همیشه تاریخ ساخت.

اسطوره هایی که در سخت ترین شرایط و تنگ ترین اوضاع اقتصادی کشور با دست خالی در برابر دشمن ایستاده و مقاومت کردند.

شهدا انسان هایی عادی بودند که در مکتب امام روح الله(ره) پرورش یافته و تعالی یافتند. مکتبی که مسیر حرکت خود را از قیام حضرت سیدالشهدا(ع) آموخته بود و به دنبال اعتلای کلمه حق بود.

شهدا لاله های سرخی هستند که بذر وجودشان در پرتو نورانی خورشید انقلاب رشد کرد و متجلی شد؛ اسوه هایی که مرور داستان زندگی شان از رمز و راز جاودانه شدنشان پرده برمی دارد.

۵۰ عنوان کتاب دفاع مقدس در استان سمنان منتشر می شود همدان| ادبیات دفاع مقدس قلب استکبار جهانی را نشانه گرفته است چند سالی است که انتشار کتاب های حوزه ادبیات پایداری در دارالمجاهدین همدان قوت گرفته و به همت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مفدس و برخی گروه های فرهنگی، زندگی شهدا و رزمندگان به رشته تحریر درآمده است.

کتاب هایی که بسیاری شان در دوره ای معرفی شده، اما حالا فراموش شده اند؛ گنجینه های با ارزشی که در خود، دنیایی از مفاهیم ناب را جای داده اند.

پوتین هایت را جفت می کنم

کتاب « پوتین هایت را جفت می کنم» با جلد سیاه ساده که یک جفت پوتین را قاب گرفته، داستان زندگی سردار شهید «قاسم محمدی دوست» را روایت می کند.

کتابی به قلم اصغر فکور و به کوشش ستاد برگزاری کنگره شهدای استان که نشر تبیان آن را منتشر کرده است.

روایت داستانی مردی که در اوج جوانی، فرمانده گردان حضرت قاسم بن الحسن(ع) تویسرکان شد و پس از سال ها مجاهدت در عملیات بیت المقدس به وصال معبود شتافت.

یوسف

«یوسف» داستان زندگی سردار شهید «علیرضا خزاعی» است؛ مؤسس و فرمانده سپاه اسدآباد که به همراه تعدادی از رزمندگان اسدآبادی در عملیات شهیدان رجایی و باهنر به شهادت رسید و پیکر مطهرشان ۱۱ ماه در منطقه «قراویز» باقی ماند تا دشمن عقب شینی کرد و پیکرها به دست نیروهای خودی افتاد.

«یوسف» با تصویر پیراهنی خون آلود، تداعی گر داستان یوسف پیامبر(ص) است و به قلم علی رستمی در قالب خاطرات کوتاهی از خانواده، دوستان و همرزمان شهید خزاعی نگارش شده است.

این کتاب به همت انتشارات آل احمد(ص) با همکاری نشر صریر چاپ شده و عنوان برخی از خاطرات آن عبارتند از : شمس و اختر، صلاح و سلاح، فرصت کمه، انتخاب عاشقانه، اعزام بی اعزام، لباس شهادت و سخنرانی خونین.

من شهید می شوم

کتاب « من شهید می شوم» به کوشش رضا عنبری در قالب داستان کوتاه از زبان خانواده و دوستان و همرزمان شهید «حسین علی نوری» تدوین شده است.

این کتاب را انتشارات یا زهرا(س) منتشر کرده و با تصویرهای زیبا و رنگی از دوران دفاع مقدس تزئین شده است.

باغ شهادت، لیاقت سربازی، شیرجه در بهمن شیر، گردان اخلاص، لباس اضافه و باید شهید شوم، عنوان برخی از خاطرات گردآمده در این کتاب است.

شهید حسین علی نوری متولد ۹ آبان ۱۳۴۲ در روستای داق داق آباد کبودرآهنگ است که در عملیات کربلای ۵ به شهادت رسید. او معلم اخلاق، مربی جنگ و فرمانده ای افتاده حال بود.

پرده داران راز دوست

«پرده داران راز دوست» زندگی سردار شهید سعید قهاری سعید را روایت می کند. کتابی به قلم سید میثم موسویان که نشر روایت فتح آن را منتشر کرده است.

در این کتاب خاطرات جمعی از دوستان و همرزمان شهید گردآوری شده است. کتابی با طرح جلد ساده و نه چندان جذاب که چند تصویر سیاه و سفید در انتهای آن آمده است.

سردار شهید قهاری سعید متولد ۱۳۳۱ در روستای چنار علیا اسدآباد و از فرماندهان ارشد سپاه بود که در دوران دفاع مقدس مأموریت های مهمی را انجام داد.

پس از جنگ تحمیلی هم با قبول مسئولیت در مناطق مختلف به کشور خدمت کرد تا اینکه ۴ اسفند ۱۳۸۵ در سمت فرماندهی لشکر ۳ نیروی مخصوص حمزه سید الشهدا(ع) در مأموریتی برای مقابله با اشرار و گروهک پژاک به شهادت رسید.

علی کو

«علی کو» خاطرات داستانی پاسدار شهید علیشاه قربانی را دربرگرفته است. کتابی به قلم فاطمه بگزاده که نشر اقلیم دانش آن را منتشر کرده است.

این کتاب با طراحی جلد زیبا در قالب داستان هایی از خانواده، دوستان و همرزمان شهید نگارش شده است.

شهید علشاه قربانی در روستای موسی آباد اسدآباد متولد شد و ۲۷ اردیبهشت ۶۷ در منطقه عملیاتی «ماووت» بر اثر حمله شیمیایی به شهادت رسید.

سیراب از عطش

«سیراب از عطش» خاطرات خانواده و دوستان همرزمان است از سردار شهید حبیب الله مظاهری. کتابی به قلم حسن سجادی پور نشر عابد آن را منتشر کرده است. این کتاب با طراحی جلد زیبا به همت ستاد برگزاری کنگره شهدای استان همدان تدوین شده است.

سردار شهید حبیب الله مظاهری، فرمانده گردان مسلم بن عقیل(ع) در لشکر انصارالحسین(ع) همدان بود که در فتح خرمشهر نقش مهمی داشت و با شهید حاج احمد متوسلیان همراه بود.

او که متولد رمضان ۱۳۴۰ در شهر مریانج بود؛ رمضان ۱۳۶۱ در عملیات رمضان و بیابان کوشک اهواز به شهادت رسید. پیکر این شهید بزرگوار که به حجب و حیا معروف بود؛ هنوز پس از سال ها از پایان یافتن جنگ تحمیلی رجعت نکرده است.

گمنام مثل من

«گمنام مثل من» دربرگیرنده خاطراتی از خانواده، دوستان و همرزمان سردار شهید ناصر قاسمی است که اکرم سهرابی آن را نوشته است.

این کتاب با جلد ساده سبز رنگ به وسیله نشر عابد منتشر شده است. شهید ناصر قاسمی فرمانده بسیج ناحیه همدان بود که یکم شهریور ۱۳۳۷ در همدان متولد شد و بهمن ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۵ به شهادت رسید.

ققنوس و آتش

«ققنوس و آتش» به قلم حسن سجادی پور، بخش هایی از زندگی و روحیه و اخلاق سردار شهید رضا شکری پور را روایت می کند.

کتابی با طرح جلد ساده که نشر عابد آن را منتشر کرده و خاطراتی از دوستان و خانواده شهید را دربرگرفته است.

سردار شهید رضا شکری پور متولد ۱۳۳۹ در همدان است که ۲۹ اردیبهشت ۶۵ با سمت فرماندهی گردان ۱۵۴ حضرت علی اکبر(ع) لشکر انصار همدان در جزیره مجنون به شهادت رسید.

اینک شوکران

«اینک شوکران» رمانی است به روایت همسر سردار شهید مصطفی طالبی که با جلد بسیار ساده آبی به قلم مرجان فولادوند و به وسیله نشر روایت فتح منتشر شده است.

سردار شهید مصطفی طالبی متولد ۱۸ خرداد ۱۳۳۹ در ملایر است که در دوران دفاع مقدس برای دفاع از کشور نقش مهمی ایفا کرد.

او که به «سردار شهدای شیمیایی» معروف است در دوران جنگ تحمیلی با سمت های فرماندهی گردان ۱۵۱ مسلم ابن عقیل(ع)، جانشین فرماندهی عملیات قرارگاه نجف، فرماندهی عملیات تیپ ذوالفقار، فرماندهی محور لشکر ۳۲ انصارالحسین(ع)، فرماندهی قرارگاه شهید کاظمی و فرماندهی عملیات لشکر ۴ بعثت فعالیت کرد.

او که بارها در جبهه مجروح و شیمیایی شده بود سال ۱۳۷۴ بر اثر رنج ناشی از مجروحیت شیمیایی به شهادت رسید.

مزد اخلاص

«مزد اخلاص» زندگی شهید علی محمد صباغ زاده را روایت کرده است. خاطراتی از خانواده و دوستان و همرزمان. زیباترین و مهم ترین خاطره به داستان اخلاص در عمل شهید و خویشتن داری وی برمی گردد. کاری که نقل محافل همدان شد و دهان به دهان گشت تا به گوش استاد قرائتی رسید.

او داستان عمل خالصانه شهید صباغ زاده را در تلویزیون نقل می کند و همین کار سبب تحول روحی یک تاجر تهرانی می شود تا جایی که پس از دادن خمس، اموالش را وقف نهضت سوادآموزی می کند.

کتاب «مزد اخلاص» به همت گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی گردآوری و منتشر شده است.

نوجوان پنجاه ساله

«نوجوان پنجاه ساله» به همت گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی گردآوری و منتشر شده است. کتابی دربرگیرنده زندگی نامه نیمه تمامی به قلم دانش آموز شهید حمید هاشمی و خاطراتی از خانواده، دوستان و همرزمان.

شهید حمید هاشمی متولد ۱۵ اردیبهشت ۱۳۴۵ در همدان متولد و ۲۹ بهمن ۱۳۶۴ در ادامه عملیات والفجر ۸ و منطقه عملیاتی فاو به شهادت رسید و پیکر مطهرش ۱۰ سال بعد در خرداد ۱۳۷۴ رجعت کرد.

او جوانی پرشور و شیدای شهادت بود که با نوشتن خون نامه در جبهه غوغا به پا کرد و مانع بازگشت بسیجیان شد.

تکریت در عشق سوخت

«تکریت در عشق سوخت» خاطرات آزاده محسن جامه بزرگ است که همسرش، زهره عراقچیان آن را در نگاشته و انشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس آن را منتشر کرده است. این کتاب در قالب یک داستان بلند نوشته شده است.

اردشیر آبروی ایل

«اردشیر آبروی ایل» زندگی سردار شهید فریدون(اردشیر) عیوضی را روایت می کند. کتابی به قلم سید حسین حسینی و جواد نوری. این کتاب به وسیله نشر نوروزی در قالب خاطراتی از دوستان و خانواده و همرزمان شهید منتشر شده است.

معلم شهید فریدون عیوضی متولد ۲۱ آذر ۱۳۳۶ در شهر بهار است که به عنوان نیروی بسیجی به جبهه نبرد شتافت و در کنار شهید چمران بری آزادی حمیدیه تا سوسنگرد ایفای نقش کرد.

شجاعت او در عملیات قراویز تا اندازه ای بود که سردار شهید حسین همدانی در وصف او گفته است: «عیوضی مانند شیر می غرید». سردار شهید عیوضی ۲۱ اردیبهشت ۱۳۶۱ در خرمشهر به شهادت رسید.

قاصدک عشق

«قاصدک عشق» زندگی بسیجی شهید امیر امیرگان را روایت می کند. کتابی به قلم احمد و امین امیرگان که نشر اقلیم دانش آن را منتشر کرده است.

بسیجی شهید امیرگان ۱۵ اردیبهشت ۱۳۵۰ در همدان متولد و ۸ اسفند ۱۳۶۶ در بمباران هوایی سقز به شهادت رسید.

انتهای پیام/۷۴۴/ش

پرسش و پاسخ در دارلمجاهدین همدان به روایت ادبیات پایداری؛ داستان های خواندنی از اسطوره های واقعی

گفتگو با هوش مصنوعی