پیامی که خلبان اردبیلی در دومین روز جنگ به فرماندهان هوانیروز منتقل کرد



بعد از نماز صبح بی وقفه به سمت کرمانشاه حرکت کردیم و زمانی رسیدیم که کرمانشاه به شدت بمباران شده بود و کماکان در حال بمباران بود و در یک شرایط سخت، در پایگاه کرمانشاه نشستیم.

خبرگزاری فارس- اردبیل؛پیغام فتح|حامد قادری: ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ بود که حزب بعث عراق با همراهی استکبار و حمایت بسیاری از کشورهای غربی تهاجمی وسیع را به ایران اسلامی آغاز کرد.

اما این تهاجم به مرزهای ایران اسلامی مقدمه ای شد برای ایثار، فداکاری و از خودگذشتگی های ملتی که ثابت کردند حتی بدون امکانات نیز اجازه دست درازی دشمن به ذره ای از خاک کشور را نمی دهند و همواره از ارزش ها و آرمان های خود دفاع می کنند.

حتی اگر شب و روز از دفاع مقدس و اقدام جانانه ملت ایران سخن به میان آید، قلم از نشر عظمت آن وامی ماند، دفاع مقدس گنج عظیمی در دریای عمیقی است که غواصی در آن بسیار سخت است.

دفاع هشت ساله ملت حسینی ایران تمام معادلات مادی دنیای پر از جهل استکبار را در هم ریخت و این شدنی نبود مگر با توکل به خداوند، توسل به اهل بیت(ع) و تبعیت از ولایت.

شما را دعوت می کنیم به خواندن خاطرات شیرین و به یاد ماندنی خلبانی که با تمام توان برای مقابله با هجمه دشمن بعثی وارد میدان شده بودند. در زیر کاپیتان «میرحمید موسوی»، خلبان اردبیلی هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران ملاحظات خود را از اولین روز جنگ تحمیلی بیان می کند.

هجوم بی وقفه ارتش عراق از آسمان و زمین به خاک ایران

این خلبان اردبیلی می گوید: هوانیروز قهرمان قبل از آغاز جنگ تحمیلی عملیات های مختلفی را در اقصی نقاط کشور انجام می داد و من در ماموریت های غرب کشور بودم.

کاپیتان موسوی به روز ۳۱ شهریور سال ۵۹ اشاره کرده و ادامه می دهد: در آخرین روز شهریورماه جنگ ناجوانمردانه و نابرابری توسط صدام شروع شد و ساعت ۲ و ربع بعد از ظهر، حملات هوایی حزب بعث عراق علیه کشورمان آغاز شد و طی این حملات هوایی ۲۰ نقطه ایران اسلامی زیر بمباران قرار گرفت و بعضی از پایگاه ها، خانه ها و روستاها آسیب دیدند.

جانباز ۸ سال دفاع مقدس افزود: پس از این حملات در پایگاه مراغه به دور هم جمع شدیم و ۱۱ شب بود که سرگرد طاهری وارد جلسه شد و اعلام کرد که فردا بعد از نماز صبح، استارت عملیات را می زنیم و مستقیم به سمت کرمانشاه و سر پل ذهاب حرکت می کنیم و مهمات لازم را به آنجا می رسانیم.

پیام حیات بخش تیمسار فلاحی را به فرماندهان هوانیروز رساندم

موسوی اذعان کرد: بعد از نماز صبح بی وقفه به سمت کرمانشاه حرکت کردیم و زمانی رسیدیم که کرمانشاه به شدت بمباران شده بود و کماکان در حال بمباران بود و در یک شرایط سخت، در پایگاه کرمانشاه نشستیم.

خلبان اردبیلی دفاع مقدس گفت: پس از تحویل مهمات به پادگان سر پل ذهاب، تیمسار فلاحی پیام مهمی را به من نقل کرد تا این پیام را به هوانیروز منتقل کنم؛ در این پیام گفته شد که «اگر هوانیروز تا ۲ ساعت دیگر خود را به این منطقه نرساند ارتش عراق از تنگه رد می شود و دیگر نمی توان جلوی آنها را گرفت.»

موسوی می گوید: پیام تیمسار فلاحی را در سر پل ذهاب دریافت کرده و در تهران به فرماندهان هوا نیروز رساندم و مجددا ماموریت داشتم مهمات دیگری را از بروجرد به مناطق جنگی برسانم.

وی افزود: بر فراز پادگان ابوذر سر پل ذهاب پرواز می کردم که دیدم زره پوش های نفربر دشمن زیر آتش هستند و ارتشی های عراق نیز ادوات زرهی را ترک کرده اند و لباس های نظامی خود را در آوردند و با پیراهن های سفید به سمت کوه ها فرار می کنند.

شکست سنگین دشمن در روز اول با حضور مقتدر هوانیروز

خلبان اردبیلی جنگ تحمیلی با اشاره به وقوع یک معجزه در محل جنگی سر پل ذهاب در روز اول جنگ، می گوید: مشاهده اولیه ای که از منطقه سر پل ذهاب داشتم کاملا ناامیدکننده و فاجعه بار بود اما وقتی از بروجرد به سمت این محل برگشتم، صحنه کاملا برعکس شده بود و ارتش عراق شکست سختی را از هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران متحمل شده بود.

کاپیتان موسوی گفت: کار انجام گرفته توسط هوانیروز در منطقه جنگی سرپل ذهاب در دنیا بی نظیر بود و عراقی ها به هیچ وجه باورشان نمی شد که این چنین از آنها در مرز ایران پذیرایی شود.

وی تصریح کرد: با چشمان خود دیدم که از پمپ بنزین سر پل ذهاب تا قصر شیرین ادوات زرهی عراق بود که داشت می سوخت و خلبانان شکاری و نفربر تا شب در منطقه پرواز کردند.

پرواز ۱۴۰ فروند هلی کوپتر و جنگنده ایرانی در آسمان عراق

جانباز ۸ سال دفاع مقدس بیان کرد: در اولین روز جنگ، خلبانان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با ۱۴۰ فروند هلی کوپتر و جنگنده هوایی مختلف تمام آسمان عراق را در اختیار داشتند و هدف های مختلفی را نیز مورد هدف قرار دادند و در طی ۶ روز اول کاری کردند که صدام یک طرفه اعلام آتش بس کرد.

صدام در ۷ روز اول به زانو درآمد

کاپیتان موسوی گفت: پس از۷ روز جنگ که با پیروزی قاطع ایران همراه بود، نبرد همچنان ادامه یافت و در طول ۸ سال سپاه مقتدر، ارتش قهرمان و نیروهای مردمی، متحد و یک شکل و یک نواخت کاری کردند که کل دنیا از قدرت ایران حیران شد.

وی عنوان کرد: مردم همان مردم و ایران هم همان ایران است و کشورهای مرتجع منطقه و مستکبران باید حواسشان را جمع کنند و اگر کج فکری و خطایی کنند، برای آن ها باتلاقی درست می کنیم که دودمانشان در این باتلاق گرفتار می شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، جانباز ۷۰ درصد، کاپیتان میر حمید موسوی در سال ۱۳۳۲ در روستای «گندیشمین» از توابع اردبیل بدنیا آمده و در زمان طاغوت فعالیت های انقلابی داشته و از نخستین روزهای آغاز جنگ تحمیلی یکی از خلبانان فعال ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.

وی رشادت های زیادی را از خود نشان داد و در ۲۳ عملیات جنگ تحمیلی شرکت داشته و چندین بار به شدت مجروح و در نهایت قطع نخاع شده است و یقینا استان اردبیل به داشتن چنین مردانی می بالد.

فرزندان دیار سبلان در ۸ سال دفاع مقدس حضور پررنگی داشتند و نقش موثری را در پیروزی جمهوری اسلامی ایران در برابر رژیم بعث ایفا کردند و در نهایت ۳ هزار و ۴۰۰ شهید گلگون کفن تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «پیامی که خلبان اردبیلی در دومین روز جنگ به فرماندهان هوانیروز منتقل کرد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.