صابون پزی سنتی خراسان جنوبی ثبت ملی شد- اخبار خراسان جنوبی - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، به نقل از میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی، سیداحمد برآبادی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: قدمت، کیفیت و دوام صابون های بیرجندی پشتوانه برای ثبت ملی دانش و فن بومی و سنتی صابون سازی بیرجند شد.

مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی افزود: صابون بیرجندی به عنوان یکی از تولیدات شاخص استان خراسان جنوبی به ویژه، شهر بیرجند بیش از یک قرن قدمت داشته و پیشکسوتان بی شماری در این عرصه فعالیت داشته و هرکدام تجربه خود را به نسلی منتقل کرده اند.

برآبادی ادامه داد: این همت و تلاش موجب شده صابون بیرجندی در استان خراسان جنوبی تاکنون پیشتاز و معروف بماند.

وی گفت: صابون های بدون اسیدی که دنبه گوسفند و سود سوزآور، اصلی ترین ترکیباتشان هستند. استفاده از مواد اولیه کاملا طبیعی در تولید محصول و خواص درمانی فراگیر آن با کاربرد گیاهان دارویی چون روناس، سدر و کتیرا به همراه استحکام و دوام صابون بیرجندی، موجب معروفیت آن شده به گونه ای که در چمدان مسافرانی که به بیرجند می آیند حتما چند قالب صابون بیرجندی قرار داشته و تجربه خوب استفاده از آن موجب ترغیب خریدهای بعدی این سفیران فرهنگی شده است.

مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: فن و هنر صابون سازی در قدیم بیشتر توسط خانم ها اداره می شد و اکثر اساتید نام برده به همراه همسر در کارگاه ها به ساخت صابون مشغول بودند.

برآبادی ادامه داد: پخت صابون برای قوام بهتر و بالا رفتن کیفیت بیشتر محلول صابون، حدود ۱۰ ساعت به طول می انجامد. این مدت زمان لازم و کافی برای پخت آرام و نظارت و بررسی مرتب محلول صابون به لحاظ میزان قلیایی بودن و نگه داری PH مطلوب و استاندارد آن را در اختیار استاد صابون پز قرار می دهد.

وی بیان کرد: مزیت دیگر آن، عدم بو گرفتن صابون بیرجندی در طی سالیان، حتی اگر در داخل محیط سربسته همچون پلاستیک باشد به دلیل استفاده از چربی خالص و بدون اضافات و کیفیت بالای مواد مصرفی است.

انتهای پیام/ ۲۵۲
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی « صابون پزی سنتی خراسان جنوبی ثبت ملی شد- اخبار خراسان جنوبی - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.