۳٫۵ تا ۵ درصد صادرات غیرنفتی کشور، متعلق به استان کرمان / شکاف میان صنایع کوچک و متوسط



ایسنا/کرمان رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه سالانه سه و نیم تا پنج درصد صادرات غیرنفتی کشور را داریم، تصریح کرد: استان کرمان در تحقق درآمدها وضعیت خوبی دارد و میزان فعالیت بانوان برابر با میانگین کشور است اما نرخ باسوادی استان پایین تر از کشور و بوده و نرخ شهرنشینی استان فاصله زیادی با کشور دارد.

دکتر «جعفر رودری» عصر امروز دوشنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان با حضور وزیر نیرو اظهار کرد: با توجه به سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و رویکردهای مشخص شده، برنامه های استان کرمان در سه محور تامین رشد پویا، بهبود شاخص های اقتصاد مقاومتی و دست یابی به اهداف سندهای چشم انداز تنظیم شده است.

وی با اشاره به اینکه ۷۰ هزار میلیارد تومان GDP استان کرمان است که سه و نیم درصد اقتصاد کشور را شامل می شود، افزود: رتبه اقتصادی استان کرمان در کشور دهم و رتبه جمعیتی آن نهم است و سالانه در این استان حدود ۳۶ هزار نفر وارد بازار کار می شوند و نرخ بیکاری استان نزدیک به میانگین کشور است و نرخ تورم استان همواره دو تا سه واحد درصد نسبت به میانگین کشوری پایین تر است.

رودری با اشاره به اینکه سالانه سه و نیم تا پنج درصد صادرات غیرنفتی کشور را داریم، تصریح کرد: استان کرمان در تحقق درآمدها وضعیت خوبی دارد و میزان فعالیت بانوان برابر با میانگین کشور است اما نرخ باسوادی استان پایین تر از کشور و بوده و نرخ شهرنشینی استان فاصله زیادی با کشور دارد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با بیان اینکه ساختار سنتی و متکی به منابع زیرزمینی، عدم تعادل به ویژه در زیرساخت ها و بحرن آب از جمله چالش های اصلی استان کرمان هستند افزود: حدود ۵۰ درصد از اقتصاد استان مستقیم و غیرمستقیم متاثر از کشاورزی و شرایط خشکسالی است که تداوم شرایط و ساختار فعلی را در آینده با چالش مواجه می کند.

رودری اظهار کرد: تمرکز بر یکسری محصولات خاص مانند پسته در کشاورز مسئله دیگر است که ۶۰ درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: در صنعت شکاف صنایع کوچک و متوسط را داریم و نزدیک به ۷۰ درصد واحدهای صنعتی استان خودکارفرما هستند و ۱۰ واحد صنعتی بیش از ۷۸ درصد از ارزش افزوده این بخش را به خود اختصاص داده اند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: برنامه های توسعه ای در بخش های مختلف به ویژه در جنوب استان حائز اهمیت است و ضرورت اصلاح ساختار اقتصادی به ویژه در افزایش بهره وری آب و رشد صنعت و خدمات لازم است.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: از ابتدای امسال ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان ۱۹۶ مصوبه داشته که ۱۳۰ مصوبه معادل ۶۸ درصد اجرا شده و ۴۰ درصد جلسات ستاد در شهرستان ها برگزار شده است.

رودری با اشاره به اینکه ۲۶۷ پروژه اقتصاد مقاومتی در استان داریم که ۲۵ مورد منتخب سازمان برنامه و بودجه است و ۶۸ و نیم درصد پیشرفت فیزیکی پروژه هاست و اشتغال بیش از ۹ هزار نفر در آنها پیش بینی شده است که تاکنون ۳۱۲۲ فرصت شغلی ایجاد شده و فعالیت ها ماهانه رصد می شود، گفت: بیشترین تعداد پروژه ها را در بخش خدمات داریم و نزدیک به ۹۰ درصد سرمایه گذاری در صنعت اتفاق می افتد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان افزود: بیش از ۶۴ درصد مشکلات آسیب شناسی اجرای طرح ها مربوط به تامین مالی است و ۱۵۷ پروژه مطابق برنامه و یا جلوتر و ۱۱۳ پروژه عقب تر از برنامه است.

رودری گفت: ۴۳ هزار میلیارد تومان برای اتمام کل پروژه های اقتصاد مقاومتی استان نیاز داریم ضمن آنکه در مجموع تاکنون بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان در این پروژه ها سرمایه گذاری صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: ۹۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در ۳۷۴ پروژه و ایجاد ۴۱ هزار فرصت شغلی برای معین های توسعه استان از سال ۹۷ تا ۹۹ هدفگذاری شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان در پایان با اشاره به مشکلات و درخواست ها از جانشین ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور در استان کرمان بیان کرد: درخواست تفویض اختیار تقسیط مجدد با پیش پرداخت صفر و یا پنج درصد برای تسهیلات سرمایه ثابت به استان را داریم و مباحثی از جمله پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ به واحدهای صنعتی جدید، انتخاب وثیقه های سهل الوصول توسط بانک ها و … از دیگر درخواست ها است.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۳٫۵ تا ۵ درصد صادرات غیرنفتی کشور، متعلق به استان کرمان / شکاف میان صنایع کوچک و متوسط» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.