راهکارهای مواجه با بحران کسب و کارها در زمان کرونا+گزارش ها



به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پس از شیوع کرونا در کشور، بسیاری از کسب و کارها تعطیل و کارگران و کارفرمایان خانه نشین شدند. براساس اعلام وزارت تعاون، ۲میلیون و ۲۰۰هزار بنگاه در بحث کرونا آسیب جدی دیدند و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار بنگاه کد بیمه ای داشتند و از طریق بانک اطلاعاتی سازمان تأمین اجتماعی قابل شناسایی بودند.

این بنگاه ها حدود۶ میلیون شاغل را در برداشتند که حدود دو میلیون و ۸۰۰هزار نفر از آنها بیمه نداشتند و حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفربیمه بودند.

دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران ۵ گزارش با عناوین زیر منتشر کرد.

گزارش اول:گزارش بحران کرونا و اقدامات ابتکاری شرکت ها و کسب و کارها

گزارش دوم:۳۰ چالش کسب و کار درشرایط کرونا

گزارش سوم:پنج استراتژی تاب آوری کسب و کار در شرایط بحران کرونا

گزارش چهار: ۳۰ راهکار تاب آوری در مدیریت بحران کرونا

گزارش پنجم: ۳۰ چالش کسب و کار در تابستان

بر این اساس در این گزارش های دوره ای راهکار و راهبردهای مواجهه کسب وکارها با بحران کرونا مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.

توصیه هایی برای مواجهه با بحران

تاب آوری مالی:

کسب و کارها بایستی در مدیریت و حفظ میزان نقدینگی در سناریوهای مختلف افزایش زمان باز÷رداخت بدهی ها و کاهش دوره وصول مطالبات صورت توامان تلاش کنند.

حفظ میزان فروش

یکی از معضلات اکثر کسب و کارها در شرایط فعلی افت فروش, تغییر رفتار و انتظارات مشتری, در اولویت خرید نبودن محصولات برای مشتری است. لذا به کارگیری روش های جایگزین مانند فروش آنلاین و یا حضور در فروشگاه های زنجیره ای و هایپرمارکت ها و فروش تخفیفی, اقساطی و تبلیغات, تمرکز بر مشتریان مهم تر است.

مدیریت زنجیره تامین

به دلیل شیوع بیماری کرونا در جهان, زنجیره تامین دچار مشکل شده است. لذا کسب و کارها بایستی به دنبال شناسایی ریسک ها, پایش مداوم اطلاعات, یافتن راهکارهای حمل و نقل و لجستیک, بررسی امکان دسترسی به تامین کنندگان جدید, همکاری با شرکای تجاری برای کاهش موانع زنجیره تامین مواد اولیه باشند.

همدلی با منابع انسانی

تشویق کارکنان به اقدامات ابتکاری و حمایت از کارکنان در این شرایط بر تعهد بلند مدت کارکنان تاثیر مثبت دارد. از دست دادن نیروها در زمان فعلی در دوران پسا کرونا به سادگی قابل جبران نخواهد بود.

ارزیابی جایگاه در نقشه تاب آوری

درک جایگاه کسب و کار در نقشه تاب آوری بر اساس ۴عامل بالا می تواند راهگشا باشد. برای درک جایگاه تاب آوری بر اساس دو عامل احتمال تخریب ناشی از بحران و پیامدهای آن چهارناحیه را می توان در نظر گرفت.

احتمال تخریب کم و پیامدهای خفیف ناشی از بحران کرونا

احتمال تخریب زیاد ولی دارای پیامدهای خفیف

احتمال تخریب بالا و پیامدهای شدید

احتمال تخریب پایین و پیامدهای شدید

انتهای پیام/



گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «راهکارهای مواجه با بحران کسب و کارها در زمان کرونا+گزارش ها» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.