سازمان ملل در تدارک بازگشت به افغانستان / ژنو ۱۳ سپتامبر میزبان نشست بشردوستانه



سخنگوی سازمان ملل در بیانیه ای اعلام کرد، دبیرکل سازمان ملل هفته آینده به ژنو سفر خواهد کرد تا نشستی را در سطح وزرا در واکنش به نیازهای بشردوستانه رو به رشد در افغانستان برگزار کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل در این بیانیه گفت: همزمان با اینکه سازمان ملل به همبستگی خود با مردم افغانستان ادامه می دهد، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به ژنو سفر خواهد کرد تا در تاریخ ۱۳ سپتامبر (۲۲ شهریور) نشست بشردوستانه ای را در سطح وزرا برای رسیدگی به نیازهای رو به رشد در این کشور جنگ زده برگزار کند.

وی افزود: این کنفرانس با هدف حمایت از افزایش سریع بودجه برای ادامه عملیات حیاتی بشردوستانه و مطرح کردن درخواست دسترسی بشردوستانه کامل و بدون مانع برای اطمینان حاصل کردن از اینکه افغان ها به خدمات مهم و ضروری مورد نیازشان دسترسی خواهند داشت، برگزار می شود.

همزمان با خروج هزاران نفر از مردم از افغانستان از ترس انتقام طالبان بدنام نقض شدید حقوق بشر ، سازمان ملل متحد در حال آماده سازی است تا کارکنان خود را برای مدیریت آنچه که انتظار می رود یک کمک بزرگ بشردوستانه باشد ، به میدان بازگرداند.

تصمیم گیری برای بازگشت، کارکنان سازمان ملل متحد-و به ویژه افغان-را نگران کرده است ، بسیاری از آنها از جان خود می ترسند و برای تأمین امنیت خروج از کشور تلاش می کنند.

یکی از مقامات سازمان ملل متحد در مورد این طرح گفت: «اشتباه نکنید - این کاملا غیرعاقلانه است.» این اقدام در حالی صورت می گیرد که سازمان ملل متحد با فشار فزاینده قدرت های کلیدی - از جمله ایالات متحده ، چین ، روسیه و پاکستان ، که از قبل پل هوایی بین اسلام آباد و کابل ایجاد کرده اند - برای از سرگیری عملیات بشردوستانه در افغانستان ، روبرو است.

این نشان دهنده نگرانی فزاینده دولتها و سازمان ملل متحد است که کشوری که در حال حاضر برای تامین نیازهای اساسی مردمش تلاش می کند ، می تواند به یک فاجعه انسانی و حقوق بشری برسد.

همچنین این امر در حالی صورت می گیرد که نهاد بشردوستانه سازمان ملل متحد در حال آماده سازی زمینه برای مأموریت احتمالی سطح بالا در افغانستان است. لیام مک داوال ، سخنگوی نمایندگی سازمان ملل در افغانستان می نویسد: «جان افغان های بسیاری در خطر است.» «خانواده سازمان ملل متحد برای نجات جان همه تلاش خود را انجام می دهد و در عین حال از ایمنی پرسنل خود نیز محافظت می کند.»

مک داوال افزود: «در چند ماه گذشته افغانستان دچار یک تحول گسترده شد. سازمان ملل متحد در طول این دوره آشفته از همه کارکنان خود محافظت کرد و ما مصمم هستیم که این کار را ادامه دهیم در حالی که به دنبال افزایش کمک به میلیون ها آسیب پذیرترین افغان هایی هستیم که در حال حاضر به شدت به کمک جهان نیاز دارند. »

مجموعه ای از اسناد داخلی سازمان ملل متحد که توسط فارن پالیسی به دست آمده است جزئیات وضعیت امنیتی کمی را برای مقامات سازمان ملل متحد در افغانستان جدید تحت کنترل طالبان نشان می دهد و یادداشت هایی به مقامات هشدار می دهد که در صورت یورش شبه نظامیان طالبان به خانه ها و آنها «هیچ حرکت ناگهانی» انجام ندهند. به آنها آموزش می دهد که چگونه اسناد حساس سازمان ملل را با عجله از بین ببرند. اگرچه سازمان ملل متحد موظف است از کارکنان خود محافظت کند ، اما باید تا حدی در میدان باشد که بتواند کمک های نجات دهنده را ارائه دهد و در مورد وضعیت حقوق بشر به صورت عمومی گزارش دهد.

لوئیس شاربنو ، مدیر سازمان دیده بان حقوق بشر سازمان ملل متحد می گوید: «ما می خواهیم که سازمان ملل متحد تا حد ممکن در میدان حضور داشته باشد.» سازمان ملل متحد باید با توجه به سوابق طالبان در زمینه حقوق بشر و به ویژه در مورد زنان و کودکان چشم و گوش به افغانستان داشته باشد. "

ماموریت نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) قرار بود در ۱۷ سپتامبر پایان یابد و تمدید آن قرار است در ۹ سپتامبر توسط شورای امنیت سازمان ملل مورد بحث قرار گیرد. با این حال ، پس از آنکه طالبان در اواسط ماه اوت دوباره کنترل خود را در دست گرفت و خروج هرج و مرج دولتهای خارجی ، سربازان آنها ، شهروندان و متحدان افغان را مجبور کرد ، زمینه تمدید احتمالی به طور چشمگیری تغییر کرده است. همچنین اهداف دولت جدید طالبان که انتظار می رود به زودی اعلام شود ، مبهم است.

یک منبع سازمان ملل گفت ، سازمان ملل متحد و کشورهای غربی«قطعا هرگز نمی خواهند دستور کار فعلی خود را از دست بدهند» و این شامل حقوق بشر ، حمایت از غیرنظامیان "و هماهنگی کمک های بشردوستانه بین المللی است.

برای ایرلند ، که ریاست شورای امنیت را در ماه سپتامبر بر عهده دارد ، مسئله حقوق بشر در زمان طالبان بسیار مهم است - و جرالدین بیرن ناسون ، نماینده این کشور در سازمان ملل متحد گفته است طالبان«بر اساس اقدامات و نه بر اساس سخنان» قضاوت خواهد شد.

دوجاریک گفته است پروازهای بشردوستانه ای که توسط برنامه غذایی جهانی این سازمان انجام می شود "از سر گرفته می شوند،

طالبان هنوز نگفته اند که آینده یوناما چه خواهد بود، یک منبع دیپلماتیک گفت آنچه که واضح به نظر می رسد این است که «آنها خواهان کمک هستند … چه بشردوستانه و چه توسعه» .

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «سازمان ملل در تدارک بازگشت به افغانستان / ژنو ۱۳ سپتامبر میزبان نشست بشردوستانه» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.