پالایشگاه و پتروشیمی شازند متقاضی استفاده از پساب در صنعت شدند- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم



عزت اله آمره ای در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به استفاده از آب های تجدیدپذیر و بازچرخانی آب یا پساب تصفیه خانه ها اظهار داشت: اکثر تصفیه خانه های فاضلاب شهرهای بزرگ مانند اراک دلیجان، محلات، ساوه، آشتیان، تفرش ساخته شده است، در صورت وجود متقاضی برای استفاده از پساب در بعضی از شهرها و تصفیه خانه ها، این پساب فروخته می شود و قرارداد استفاده با آنها نیز بسته شده است هرچند برخی از شهرستانها هنوز متقاضی برای استفاده از پساب وجود ندارد و از پساب به شکل درستی استفاده نمی شود و در مسیر رودخانه ها رها می شود.

وی افزود: با توجه به وضعیت نگران کننده آب های زیرزمینی باید به سمت استفاده از پساب یا به اصطلاح بازتخصیص یا جایگزینی پساب به جای استفاده از منابع آب زیرزمینی رفت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی با اشاره به اینکه استقبال شهر اراک در استفاده از پساب بیشتر از سایر شهرستان هاست، بیان کرد: حدود ۱۵۰ لیتر از پساب تصفیه خانه به شهرک صنعتی خیرآباد، ۲۵۰ لیتر از پساب به فضای شهرداری شهر اراک به جهت جنگل کاری و در آبیاری فضای سبز موجود استفاده کند، حدود ۱۰۰ لیتر به مجموعه کمیته امداد، ۲۰۰ لیتر در ثانیه برای مباحث زیست محیطی تالاب میقان اختصاص پیدا کرده است.

آمره ای ادامه داد: حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ لیتر در ثانیه پساب وجود دارد که برای آن برنامه ریزی انجام نشده است هرچند قبلا برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شده بود اما به جهت مسائل بهداشتی و زیست محیطی مورد تایید قرار نگرفت.

وی عنوان کرد: در حال حاضر پالایشگاه و پتروشیمی شازند متقاضی استفاده از باقی مانده پساب هستند که در حال انجام مذاکرات است و اگر توافقات حاصل شود بخشی از پساب تصفیه خانه برای دو صنعت مادر و ملی استان که از صنایع مهم کشور هستند انتقال داده می شود تا مقداری فشار برداشت آب زیرزمینی از منطقه کاهش پیدا کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی تصریح کرد: مصرف صنایع پالایشگاه و پتروشیمی شازند بسیار بالا است و رفته رفته به آب منطقه آسیب وارد می کند بنابراین استفاده از پساب می تواند به عنوان یک جایگزین مطلوب برای دو صنعت ملی استان باشد.

آمره ای با بیان اینکه در شهرهای دلیجان با شهرداری این شهر همچنین شهر محلات با مجتمع گلخانه ای برای استفاده از پساب قرار داد بسته شده است، گفت: برنامه وزارت نیرو یا آب منطقه ای برای پساب ها، استفاده و جایگزینی منابع آب قبلی در اختیار صنایع بزرگ است.

وی خاطرنشان کرد: در قسمت هایی که تصفیه خانه و شبکه های فاضلاب تکمیل نشده است باید به صورت فراخوان سرمایه گذار مشارکت داشته باشد و از طریق شرکت های آب و فاضلاب، سرمایه گذار شبکه فاضلاب یا تصفیه خانه را تکمیل می کند و به ازای آن می تواند از پساب استفاده کند.

انتهای پیام/۷۱۱/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «پالایشگاه و پتروشیمی شازند متقاضی استفاده از پساب در صنعت شدند- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.