دانشگاه فنی و حرفه ای اردبیل کمتر از نصف ظرفیت پذیرش دانشجو دارد



کریم نصیریان در گفت وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در سطح کشور سابقه ۴۰ ساله آموزشکده ها و دانشکده های فنی و حرفه ای را شاهد هستیم و در استان اردبیل نیز از سال ۷۵ این آموزشکده ها فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی تصریح کرد: از جمع ۱۸۰ دانشکده فنی و حرفه ای در کشور، سهم استان اردبیل سه دانشکده است که دانشکده فنی و حرفه ای خلخال از سال ۹۰ فعالیت خود را آغاز کرده و ۲ دانشکده فنی و حرفه ای پسران و دختران در اردبیل نیز در سال های اخیر فعالیت خود را گسترش دادند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان اردبیل گفت: با تصویب مجلس این آموزشکده و دانشکده به دانشگاه فنی و حرفه ای زیر نظر وزارت علوم ارتقای درجه یافته و از سال ۹۰ سعی بر این بوده تا با حمایت همه جانبه این دانشگاه ها فعالیت خود را به صورت منسجم با هدف ارتقا مهارت نیروی انسانی انجام دهند.

نصیریان ظرفیت دانشگاه های فنی و حرفه ای استان را در پذیرش دانشجو ۶ هزار نفر اعلام کرد و افزود: در سه دانشگاه فنی و حرفه ای استان در مجموع ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو مشغول تحصیل هستند که این تعداد حتی کمتر از نصف ظرفیت دانشگاه فنی و حرفه ای استان است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ۲۸ کارگاه مجهز در این دانشگاه برای تحصیل مهارتی دانشجویان مهیا شده و ۷۰ درصد دروس ارائه شده عملی و تنها ۳۰ درصد به صورت تئوری است.

نصیریان اضافه کرد: دانش آموختگان این دانشگاه که عمدتا در کوتاه ترین زمان وارد بازار کار می شوند، حین تحصیل مشغول به کار بوده و در رشته های مرتبط فعالیت های اقتصادی خود را انجام می دهند.

وی با بیان اینکه ابعاد مختلفی از این دانشگاه معرفی نشده و همچنان بخش عظیمی از جوانان و نوجوانان از فعالیت این دانشگاه فنی و مهارتی بی خبر هستند، بیان کرد: امیدواریم با همکاری رسانه ها، این دانشگاه که در اردبیل برای پسران در ابتدای جاده خلخال، جنب هواشناسی و برای دختران جنب دامپزشکی فعالیت می کند، بیش از گذشته معرفی شود.

نصیریان در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در خلخال نیز در ابتدای جاده کوثر فعالیت دانشگاه فنی و حرفه ای را شاهد هستیم که در رشته های مختلف نظیر برق، کامپیوتر، تأسیسات مکانیکی، حسابداری، گرافیک، طراحی و دوخت، معماری، عمران، نرم افزار و رشته ساخت و ساز جذب دانشجو را انجام می دهیم.

وی تصریح کرد: تلاش ما بر این است تا با جذب دانشجو از بین دانش آموزان فارغ التحصیل هنرستان ها و یا جذب آزاد دانشجو بتوانیم در رشته های مختلف زمینه تحصیل را برای دانشجویان مهیا کنیم.

نصیریان گفت: در برخی از رشته ها نظیر ساخت و تولید به رغم مهیا بودن امکانات و شرایط پذیرش مناسب ۱۰ تا ۱۲ دانشجو را توانستیم جذب کنیم در حالی که بازار کار برای این رشته و سایر رشته های مهارتی و فنی مهیا شده است.

وی به رغبت و انگیزه دانش آموزان برای تحصیل در رشته های فنی و مهارتی اشاره کرد و افزود: امیدواریم با ترغیب و تشویق خانواده ها، بخش عظیمی از دانش آموزان با انتخاب رشته های مهارتی بتوانند به سرعت وارد بازار کار شوند.

نصیریان خاطرنشان کرد: در مقطع کاردانی پذیرش دانشجو از طریق کنکور برای هنرجویان هنرستان ها انجام می شود که اواخر مردادماه آزمون فنی و حرفه ای را شاهد خواهیم بود.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان اردبیل اضافه کرد: شرکت کنندگان در کنکور نیز می توانند در گروه های مختلف در رشته های فنی و حرفه ای را انتخاب کرده و بعد از پذیرش در این دانشگاه، به صورت رایگان تحصیل کرده و حتی تا مقطع دکترا نیز تحصیلات خود را در رشته های مهارتی ادامه دهند.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «دانشگاه فنی و حرفه ای اردبیل کمتر از نصف ظرفیت پذیرش دانشجو دارد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.